Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Fair Play Ödülü Milasspor Masterlerına verildi

​​​​​​​Türkiye Ulusal Veteranlar Masterler Konfederasyonu’na bağlı futbol takımlarının katıldıkları Antalya Side futbol şampiyonasında yarı final maçları sonrasında çıkan gerginlikler ve yaşanan olaylar sonucunda, oynanmayan final maçlarıyla ilgili son kararı Ulusal Veteranlar Masterler Konfederasyonu Yönetimi verdi.

Fair Play Ödülü Milasspor Masterlerına verildi
  • 09 June 2021, Wednesday 10:43

Yarı finalde oynayan ve finale çıkan Adana Dostlar Masterlar, Adana Güneşi Masterlerı ve Hatay 1967 Masterler Futbol takımları final maçları oynanamayan kupanın birincileri oldular. Milasspor Masterlerına ise Şampiyonanın Fair Play ödülü verildi.

Fair Play Ödülü Milasspor Masterlerının

19-22 Mayıs’ta Türkiye Veteranlar Masterler Konfederasyonu tarafından Antalya Side’de Kamelya Otelde düzenlenen ve 37 futbol takımının Covit 19 kurallarına uyarak iştirak ettikleri futbol turnuvasında ilçemizi temsil eden ve grubunda oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan Milasspor Masterları, grup ikincisi oldu. Bu başarısıyla şampiyonanın 19 Mayıs Kupasında yoluna devam eden Milasspor Masterları şampiyonanın eleme karşılaşmalarında Yozgat Masterler Futbol takımını 4-1’lik skorla geçti ve yarı finalde Kayseri Takımına rakip oldu.

İlçemiz Temsilcisi Milasspor Masterler Futbol takımı yarı final maçında Kayseri Masterler Futbol Takımına 2-0 yenildi.

Kural Dışı Oyuncu oynatan rakiplerini şikâyet ettiler şampiyonadan ihraç edildiler

Yarı final maçı sonrasında Kayseri Masterler Futbol Takımında yaşı küçük bir futbolcunun kural dışı oynadığını tespit eden Milasspor Masterlerı ellerindeki belgelerle şampiyonayı düzenleyen Konfederasyon temsilcilerine itiraz ettiler.

Turnuva Komitesi tarafından incelenen belgeler sonrasında Milasspor Futbol Takımın şikâyetinde haklı olduğu bilinmesine rağmen hem Kayseri Masterler Takımı hem de Milasspor Masterler Takımı turnuvadan ihraç edilmişti.

Turnuva şampiyonasında yaşanan bu gelişmeler sonrasında Kayseri Masterlerına tepki Milasspor Masterlerına destek olmak adına, finale çıkan Adana Dostlar, Adana Güneşi ve Hatay 1967 Masterler Futbol Takımları şampiyonanın final maçlarına çıkmama kararı aldılar ve şampiyonluk karşılaşmalarına çıkmadılar.

Milasspor Haklılığını Belgelerle İspatladı

Türkiye Veteranlar Masterler Konfederasyonu, Turnuvanın bu şekilde tamamlanması sonrasında yaptıkları toplantılar ve şampiyona değerlendirmesi sonrasında Milasspor Masterler Futbol takımının haklı itirazını geçerli görerek Kayseri Masterler Futbol takımını, yaşı küçük 1984 doğumlu oyuncularını Kula Masterler maçının tamamında ve Milasspor Masterlar maçının ikinci yarısında oynattığı tespit edildi.

Bu gelişmeler sonrasında Milasspor Masterlerının turnuvadan ihraç edilmesinin anlamsız olduğunu belirten ancak o günkü şartlar gereği yapılan bu davranış sonrasında şampiyonadaki dik ve onurlu davranışlarını bozmayan Mor Beyaz Milasspor Masterlerına şampiyonanın Fair Play ödülünü verdiklerini sosyal medya yoluyla yaptıkları açıklamalarda ve Fanatik Spor Gazetesindeki açıklamaları ile tasdiklemiş oldular.

Şampiyonanın final maçlarını Fair Play çerçevesinde oynamayan ve Milasspor’a destek olan yarı finalin diğer takımları Adana Dostlar, Adana Güneşi ve Hatay 1967 Masterler Futbol Takımları da 19 Mayıs Kupasının şampiyonları ilan edildiler.

Ödül Milas’ta Verilecek

Türkiye Ulusal Veteranlar Konfederasyonu tarafından yapılan diğer bir açıklama ile de ilerleyen günlerde Milasspor Masterlerı Fair Play kupa ödülü Milas’ta Milasspor Masterlerına takdim edilecek. Ayrıca aynı gün şampiyonada Milasspor Masterlerına destek amaçlı karşılaşmaları izleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a ve Milasspor Masterlerının en yaşlı taraftarı ve yönetici olarak Erdem Aköz’e bir teşekkür plaketi verileceği belirtildi.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis