Gençlik Merkezi Çalışmalarını Değerlendirdi

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen sabah kahvaltısı Karya Kahvaltı Bahçesinde, 6 Ağustos Salı günü, kursiyer öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla bir şenlik havasında gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi Çalışmalarını Değerlendirdi

Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’in organizasyonunda yapılan Gençlik Merkezi Müdürlüğü Kahvaltısına Muğla Gençlik ve Spor Müdür Ömer İlman, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Milas Müftü Vekili Salih Rıfat Şen, Muğla ÖNDER İl Başkanı Sefa Kara, Muğla Kötekli Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Milas Türk Vakfı Temsilcisi İsmail Özbey, Milas Mahalle Cami Görevlileri ve Milas Gençlik Merkezinde farklı branşlarda eğitim alan kursiyerler ve aileleri de katıldılar.

16 branş 1000 genç

6 Ağustos Salı günü Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen sabah kahvaltısında açılış konuşmasını yapan Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir kahvaltı etkinliğine katılanlara teşekkür etti ve konuşmasında yaz etkinlikleri kapsamında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas İlçe Müftülüğü ve Milas Gençlik Merkezinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda 16 farklı branşta yaklaşık olarak 1000’e yakın gencin kurs eğitim faaliyetlerinden yararlandığını belirtti.

Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir Gençlik Merkezinin yaz kurs etkinlikleri ile ilgili açıklaması şöyle:

Basketbol, Badminton, Hentbol, Masa Tenisi, Tenis, Satranç, Matematik, İngilizce, El Sanatları, Görsel Sanatlar, Zekâ Oyunları, Drama, Gitar, Bağlama, Halk Oyunları ve Dinimi Öğreniyorum branşlarında 1000’e yakın gencimiz atölye ve kurs eğitimlerimizden yararlanmıştır. Ayrıca faaliyetlerimize katılan gençlerimizle birlikte atölye eğitimlerinin dışında gönüllülük, takım çalışması, ortaklaşa hareket etme ve kulüp faaliyetlerimizi de yaptık. Gençlik Merkezimizin kurslarına katılan gençlerimize İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Beslenme Alışkanlıkları, Hijyen, Diş Sağlığı konularında eğitimler de verildi.

Atölye Eğitimlerimize katılan gençlerimizin eğitim sonunda kazandıklarını görmek amacıyla spor branşlarında yaz müsabakaları, Drama Kulübü tarafından Çanakkale Oratoryosu, Gitar ve Bağlama gruplarımız tarafından mini konserler, Dinimi Öğreniyorum grubu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleştirildi.

01 Temmuz 2019 tarihinde başlayan yaz etkinlikleri kurslarımızın bitim tarihi Kurban Bayramı nedeniyle 9 Ağustos Cuma günü sona erecektir.

2019 yılının gönüllük yılı ilan edilmesiyle Milas Gençlik Merkezimiz olarak 1 aylık bir yaz dönemi kurslarımızda 1000’e yakın gencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimizi her zaman gençlerimizle buluşmak olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum bu anlamda bugün verdiğimiz sabah kahvaltısıyla Gençlik Merkezimizde Yaz Eğitim Kurslarımıza katılan tüm genç kardeşlerimize onların aile bireylerine, gençlerimize eğitim veren eğitmenlerimize ve bugün aramızda olup bizlerle bu güzelliği paylaşan Muğla Gençlik ve Spor Müdürümüz Ömer İlban’a, Milas Milli Eğitim Müdürümüz İsa Bal’a ve diğer tüm katılımcı dostlarımıza ve bugün farklı bir programı olması nedeniyle aramızda olamayan ancak her zaman bizlere destek olan Milas Kaymakamımız Sayın Eren Aslan’a ve siz değerli basın mensubumuza gönülden teşekkür ediyorum.”

Yakından takip ediyorum

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen Milas Gençlik Merkezinde Yaz Kurslarında eğitim alan gençlerin katıldığı sabah kahvaltısında bir konuşma yapan Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlban da yaptığı konuşmasında Milas Gençlik Merkezinin eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek Milas gençliği için sportif ve kültürel çalışmaların yaz kış devam edeceğini söyledi.

Kendisine en çok Milas ile ilgili olarak Kapalı Spor Salonun durumu ile ilgili sorular geldiğini de vurgulayan Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlban, il olarak birçok farklı yatırım projelerimiz var ancak Milas ve Marmaris’teki sportif yatırımların öncelikli olduğunu belirtmek istiyorum. Milas Kapalı Spor Salonunun biran önce yeniden yapılarak Milas gençliğinin ve sporunun hizmetine sunulması için gerekli çalışmaları yaptık. Bakanlığımıza konuyla ilgili bilgileri verdik. Bütçe ayrıldığı ve ilimize ulaştığı an yıkım kararını vereceğiz. Bu nedenle Milaslı sporseverlerin kapalı spor salonu ile ilgili şikâyetlerini ve hassasiyetlerini anlıyorum, umut ediyorum ki 2020 yılı içersinde konu ile ilgili çalışmaları yapabiliriz. Kesin olarak söylüyorum Milas Kapalı Spor Salonu şu anki mevcut yerine yapılacaktır.

Ayrıca Milas Şehit metin Özcan Stadyumunun koşu pistinin tekrar düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar da bir an önce sonuçlandırılacak ve sporseverlerimizin hizmetine açılacaktır. Soyunma odalarındaki duşlardan sıcak suyun akmaması konusunda da görevlilerden bilgiler aldıktan sonra konun takipçisi olup lig müsabakaları başlamadan sporcularımızın bu sıkıntısını da gidereceğiz.

Bugün burada pırıl pırıl gençlerimizle birlikte olmak, onların faaliyetleri ile ilgili güzel bilgileri almak beni oldukça memnun etti. Bu anlamda ben de, emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Teşekkür plaketi verildi

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen Yaz Eğitim Kurslarına katılan öğrencilerin yer aldığı sabah kahvaltısı sonrasında Milas Gençlik Merkezi Gönüllüsü, kurs faaliyetlerine katılan Diclenur İlgin’e üniversiteye girme sınavında Türkiye 2003’sü olması ve kazandığı Akademik başarısı nedeniyle Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman ile Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir tarafından bir teşekkür plaketi verilerek akademik başarısı kutlandı.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık