Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gümüş Madalya Türkiye’nin

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden Sümeyye Boyacı, 50 m sırtüstünde dünya ikincisi oldu. 

Gümüş Madalya Türkiye’nin

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonasında ülkemizi kadınlar sırtüstü 50 metre yarışlarında temsil eden Milli Yüzücümüz Sümeyye Boyacı 44.74 lük derecesi ile yarışsı 3 salise farkı ile ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Müsabakada İspanya temsilcisi Teresa Perales 44.71’le birinci oldu ve altın madalyayı aldı.,İtalyan Monica Boggioni ise 45.30 la üçüncü sırayı alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

 Aynı yarışta yer alan diğer milli sporcumuz Sevilay Öztürk ise 50.54’lük derecesiyle yarışmayı sekizinci sırada bitirdi.

Finallerde ülkemizi temsil eden bir diğer sporcumuz Beytullah Eroğlu ise erkekler 50 m sırtüstünde 39.84'lük derecesiyle yarışı 6. sırada tamamladı.  

Benim İçin Bir Gururdur

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda kadınlarda 50 metre sırtüstü finalinde gümüş madalya alan milli yüzücü Sümeyye Boyacı, “Ben cumhuriyet tarihimizin yüzmedeki ilk kadın dünya ikincisi oldum. Bu da benim için çok büyük bir gurur” dedi.

Boyacı ayrıca şunları söyledi: “Rakibim koluyla dokunduğu için 3 salise ile birinciliği yakaladı. Henüz 16 yaşındayken dünya ikincisi olabilmek benim için apayrı bir gurur. Benim için büyük bir tecrübe oldu. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceğiz”.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık