İlkyardım kursu tamamlandı

ÖNDER Spor Haber - Hüseyin AÇAR

İlkyardım kursu tamamlandı

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Muğla Sağlık Müdürlüğü işbirliği içinde Milas’ta açılan İlkyardım Kursu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kursa katılan bay ve bayan 13 aday özellikle spor müsabakalarında sporcuların maruz kaldıkları sakatlanma ve yaralanmalarda yardımı yapabilecek bilgileri Muğla Sağlık Müdürlüğü görevlilerinden öğrendiler.

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’unun Eğitim Sekreteri olan Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, kursun ilk gününde kursiyerlerle birlikte oldu ve ilkyardım kursunda eğitim alan sporla ilgisi olan kursiyerlerin özellikle futbol müsabakalarında görevlendirilerek sporcu yaralanma ve sakatlanmalarında acil olarak ilkyardımı yapacaklarını belirtti.

İlk yardımın önemini vurgulayan Köksal, spor karşılaşmalarında sporculara acil olarak müdahale edebilecek ilk yardım bilgisi almış kişilerin olması ve bu kişilerin çoğalması ile sporcuların kalıcı sakatlıklar yaşamasının da önüne geçilebileceğini söyledi.

İlçemiz Milas’ta 12  Salı ve 13 Temmuz Çarşamba günleri düzenlenen ilkyardım kursuna Bafa Belediyesi Zeytinspor Antrenörü Osman Sarı, Yeni Milasspor Kulübü Malzemecisi Nadir Kölecik ve Milas Stadyumu Saha Görevlisi Ferhat Ürgüt de katıldılar.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Muğla Sağlık Müdürlüğü tarafından İlkyardım Sağlık Bilgisini aldıklarını gösteren sertifikaları verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık