Milas Derbisinde Kazanan Dr Alp Milasspor Oldu

​​​​​​​Muğla Süper Amatör Küme Ligi A grubunda 5. Hafta maçında ligin iddialı takımlarından Milas Belediyesi Milasspor ile Dr. Alp Milasspor, 19 Kasım Pazar günü (bugün) Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda saat 15'te karşı karşıya geldi. Karşılamada kazanan taraf Dr. Alp Milasspor oldu. 2-0

Milas Derbisinde Kazanan Dr Alp Milasspor Oldu
  • 19 November 2023, Sunday 22:19

Milas derbisi olması nedeniyle havanın soğuk olmasına rağmen stad tıklım tıklım doluydu. İki takım oyuncuları sahada kazanma mücadelesi verirken, taraftarları da karşılaşma boyunca takımlarına destek oldu.

Ligde 3'er galibiyetle 9 puana sahip olan ve averajla Milas Belediyesi Milasspor'un lider olarak çıktığı ve lider takipçisi olarak sahaya çıkan Dr Alp Milasspor karşılaşmada, daha iyi bir futbol oynayan taraf Dr Alp Milasspor oldu.

Milas Belediyesi Milasspor'un ev sahibi olarak mücadele ettiği müsabakayı Tayfun Sarı, Ali Cem Zorbay ve Melih Yavuz hakem üçlüsü yönetti.

Antrenörlüğünü Aşkın Dilli'nin yaptığı Milas Belediyesi Milasspor sahaya Ali Tokat (kaleci) Orhun Kaan Ergen, Erman Taşkın, Ahmet Sönmez, Mehmet Ali Deniz, Emirhan Ebrar Akdemir, Batuhan Karagöl, Serkan Osma, Erkan Kahraman, Sinan Bozkır, Mustafa Özgür onbiriyle çıktı.

Yedekler: Medeni Solmaz, Süleyman Tayır, Samet Dilli, Emre İçöz, Taner Çekiç, Suat Yüksel, Oğuzcan Aksu, Bayram Zorlu, Serhat Siyahtan, Osman Bedirhan Tuna.

Antrenörlüğünü Deniz Kibar'ın yaptığı Dr Alp Milasspor ise oyuna Umut Ayberk Çetin (kaleci), Görkem Yavuz, Celal Alataş, Mustafa Saydam, Onur Yeniçulha, Vedat Aras, Emre Karayılan, Furkan Dıravacı, Yasin Yeşilyurt, Yiğithan Yüksel ve İhtilal Durmuş onbiriyle çıktı.

Yedekler: Mert Emrealan, Okan Pınar, Süleyman Kıratlı, Mehmet Özdağlı, Hasan İnci, Caner Tahtacı, Faruk Şahin, Yasin Adak, Ziya Burak Görmez.

Karşılaşmayı Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı ve Milas Belediyesi Milasspor Kulüp Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar, Dr Alp Milasspor Kulüp Başkanı Ersin Köksal, Milas Bodrum Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut, Dr. Alp Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Alper Yalçın,  Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi Levent Akyer ve çok sayıda futbolsever izledi.

Dakika 19'da Dr Alp Milasspor atağında Yasin Özkır topu Milas Belediyesi Milasspor ceza sahasına ortaladı. Milasspor savunması topu ıskaladı ceza sahası içinde Yiğithan Yüksel topu Vedat Aras'a aktardı. Vedat bu pası iyi değerlendirdi sert bir şutla topu kaleye gönderdi ve top filelerle buluştu. Bu golle Dr Alp Milasspor maçta 1-0 öne geçti.

İlk yarı Dr Alp Milasspor'un 1-0 lık galibiyetiyle kapandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Milas Belediyesi Milasspor hızlı başladı.

46. dakikada Milas Belediyesi Milasspor atağında ceza sahası içinde Erkan savunma oyuncusu tarafından düşürülünce orta hakem pozisyona penaltı verdi.

Penaltı atışını Milas Belediye Milasspor adına oyuna ikinci yarıda oyuna dahil olan Serhat Siyahtaş kullandı. Dr Alp Milasspor kalecisi Umut Ayberk köşeden kaleye giden topu harika bir refleksle kurtardı ve ev sahibinin beraberlik golüne engel oldu.

Dakika 61'de Dr Alp Milasspor atağında ceza sahası içerisinde Yasin Kır, kaleci Ali Tokat tarafından düşürüldü. Orta hakem bu pozisyona penaltı verdi.

Milas Belediye Milasspor oyuncularının yanı sıra taraftarların hakeme uzun süren itirazlarına rağmen hakemin kararı değişmedi.

Penaltı atışını İhtilal Durmuş kullandı. İhtilal’in kaleye nişan aldığı topu Ali Tokat engelleyerek, gol olmasına engel oldu.

Dakika 70’de Milasspor, Dr Alp kalesine bir atak gerçekleştirdi. Ancak hücuma giderken topu kaptırdılar. Savunma topu ileride bekleyen İhtilal'e gönderdi. Orta sahada topla buluşan İhtilal Milas Belediye Milasspor ceza sahasına kadar topu sürdü ve takımının ikinci golünü attı.

Bu golle Dr. Alp Milasspor maçta 2-0 öne geçti.

Dakika 90'da Dr Alp atağında oyuna ikinci yarıda dahil olan Süleyman Kıratlı Milas Belediye Milasspor ceza sahasında topla buluştu. Süleyman’ın yüzde yüzlük gol vuruşunukaleci Ali ayağıyla önleyerek topu kornere attı.

Maçın artı dakikalarında her iki takım adına gol sesi gelmedi ve Dr Alp Milasspor attığı 2 golle ev sahibi Milas Belediyesi Milasspor'u 2-0 yenerek, kazanan taraf oldu.

Maçın galibiyet sevincini skor tabelası önünde kutlayan Dr Alp Milasspor futbolcularına, Milas Belediye Milasspor taraftarları tepki gösterdi. Taraftarların bu tepkisine olayların büyümemesi adına Milas Belediyesi Milasspor Kulüp Başkanı Muhammet Tokat müdahale etti.

Milas’ı aynı lig ve aynı grupta temsil eden 2 takımının grup liderliği mücadelesinde günün kazananı iyi futbolunu sahaya yansıtan Dr Alp Milasspor oldu. Bu galibiyet sonunda 3 puan alan Dr Alp Milasspor takımı  liderlik koltuğuna oturdu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık