Milas Gençlik 3 puanı 3 golle aldı

Önder Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Milas Gençlik 3 puanı 3 golle aldı

Milas Gençlikspor:3 Bodrum Yalı Gençlikspor:1

Maçın Hakemleri: Fatih Acar, Muhammed Say, Selim Armağan

Milas Gençlikspor: Muhammed Kurnaz, Okan Pınar, Alperen Türkoğlu, Celal Kartal, Samet Dilli, Vedat Aras, Ali Doğan Çulhacı, Celal Can Demir, İzzet Şahin, Tayfun Tuğrul, Burak Bayer

Yedekler: Ahmet Çelebioğlu, Mert Kalender, Barkay Soyalp, Halil İbrahim İnce, Serhat Çelebioğlu, Abdullah Güzey, Rojhat İlter

Antrenör: Ali Akın Çilek

Bodrum Yalı Gençlikspor: Serhat Coşkun, Yusuf Susam, Mustafa Özmazı, Durmuş Kara, Deniz Saylak, Adam Karışmaz, Mustafa Balcıoğlu, Yusuf Battal, Gökhan Köse, Barış Şen, Ahmet Mücahit Tatar

Yedekler: Hasan Aşar, Ali Çiftçi, Metin Karaca, Hasan Özmazı, Kaan Canikli, Esen Can

Antrenör: Ali Genç

İlk yarıda gol yok

Muğla Birinci Amatör Küme Liginde şampiyonluğu kovalayan Milas Gençlikspor, Güllük Stadyumu’nda 18 Kasım Pazar günü oynadığı lig maçında lig ikincisi Bodrum Yalı Gençlikspor’u ikinci yarıda attığı gollerle 3-1 yenerek haftayı 3 puan ve galibiyetle kapattı.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda çok fazla net gol pozisyonlarına giremedi. Milas Gençlikspor’un en net gol pozisyonu maçın 25. dakikasında geldi. Okan topu kaleye ortaladı. Tayfun konuk takım savunması arasından kafaya yükseldi, vurdu ve top az farkla auta çıktı.

Dakika 27’de Milas Gençlik yalı kalesine bir kez daha geldi. Ali Doğan ceza sahası üzerinden sert bir şut çıkardı. Topu kaleci Ferhat yumruklayarak kornere attı.

Dakika 34 Milas Gençlik atağında Burak sert bir şutla topu Yalı kalesine gönderdi. Kaleci Serhat tek yumrukla topu kornere attı.

Dakika 40’ta konuk takım atağında Mustafa Balcıoğlu kaleci ile karşı karşıya kaldı.  Vuruşunda etkili olamayınca Milas kalecisi Muhammet topu yakaladı.

Dakika 45’te ilk yarının son atağında Yalı Gençlik Âdem ile gol pozisyonuna girdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Âdem topu kaleci Muhammet’e nişanladı. Maçın son saniyelerinde Milas Gençlik atağında Okan topu Burak’a aktardı. Ceza sahası üzerinden sert bir şut çıkaran Burak’ın kaleye gönderdiği top savunma oyuncusunun eline çarptı. Gençlikspor pozisyona penaltı orta hakem ele çarpma olarak değerlendirdi oyun devam etti.

Goller İkinci yarıda atıldı

Maçın ikinci yarısı ilk yarıya göre çok daha fazla hareketli, gol pozisyonları oldukça çok olarak geçti.

Dakika 50’de Milas Gençlik atağında Okan topu Bodrum kalesine ortaladı. Ceza sahası içinde top savunma oyuncusunun eline çarptı. Orta Hakem Fatih Acar bu kez Gençlikspor lehine penaltıyı çaldı. Penaltı atışında topun başına kaptan Samet Dilli geçti. Güzel bir vuruş yapan Samet takımını maçta 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası henüz golün sevincini tam anlamı ile yaşayamayan Milas Gençlikspor çok ilginç bir gol yedi. Gelişen bir Milas atağında Bodrum korner çizgisi önünde ikili mücadele sırasında Gençlikspor’lu bir futbolcu topu kaybettikten sonra sakatlanarak yerde kaldı. . Ancak oyun devam etti. Yalı Gençlikspor atağında topu alan Vedat arkadaşının yerde kaldığını görünce topu taça attı.

Orta hakem sakatlanan futbolcunun yanına gelirken Yalı Gençlikspor taç atışını kullandı.  Topla buluşan Mustafa Özmazı topu Milas Gençlik kalesine pas olarak attı. Biraz sert bir atış oldu. Top kalecinin kalesinde olmadığı bir anda filelerle buluştu ve orta hakem golü verdi.

Gol sonrası Gençlikspor bu hareketin ve atılan golün centilmenlikle bağdaşmadığını söyleyerek hem yan hakeme hem de orta hakem itiraz ettiler ancak orta hakemin gol kararı değişmedi ve Konuk takım bu ilginç ve centilmenlik dışı golle maçta 1-1 lik beraberliği sağladı.

Bodrum Yalı adına bu ilginç gole imza atan Mustafa Özmazı topu kalecinize geri pası olarak attım demesine rağmen nizami olarak gol değer kazandı.

Centilmence bir davranış geldi

Bodrum Yalı Gençlikspor’u attığı gol sonrası Milas Gençlikspor golün santra vuruşunu yaparak oyunu tekrar başlattılar. Yalı Gençlik antrenörü santra sonrasında oyuncularına Gençlikspor oyuncusuna müdahale etmeyin talimatı verdi. Milas Gençlikspor Takım Kaptanı Samet Dilli topu aldı Bodrum kalesine getirdi. Hiçbir oyuncu topa ve Samet’e engel olmadı. Samet boş kaleye takımının ikinci golünü atarak skoru 2-1 yaptı.

Bodrum Yalı Gençlikspor bilerek ve isteyerek yediği bu gol sonrasında Gençlikspor takımı futbolcuları ve yöneticileri centilmence davranışlarından dolayı Yalı Gençlikspor’u alkışlayarak teşekkür ettiler.

Gol sonrası her iki takımda net gol pozisyonları buldular.Orta hakem maça 6 dakika uzatma verdi.

Maçın son saniyelerinde Milas Gençlikspor geliştirdiği atakta üçüncü golü buldu. Burak ceza sahası içindeki arkadaşı Halil İbrahim’e ‘alda at’ dercesine bir pas verdi. Halil İbrahim’e sadece boş kaleye topu atmak kaldı.

Atılan bu son golle maç Milas Gençlikspor’un 3-1 lik galibiyeti ile tamamlandı.

Milas Gençlikspor aldığı bu galibiyetle 15 puana yükselerek aynı puanlı Menteşe Yerküpe’nin ardından ikinci sıraya çıktı.

Galibiyet Yemeği Ertaç Resturanttan

Maç sonrasında kazanılan galibiyetin sevincini yöneticileri ile paylaşan Milas Gençlikspor Takımı futbolcularına, Milas Ertaç Restaurant sahibi Ercan Cengiz bir galibiyet yemeği vererek, sporculara destek oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık