Milas’ın Şampiyon Takımları ‘Sporun Enleri’ Ödüllerini Aldı

​​​​​​​Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında  ‘sporun enleri’ programı düzenlendi. 30 Ekim Pazartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen törenle ulusal, uluslararası arenada Muğla'yı başarıyla temsil eden sporcular ödüllerini aldı.

Milas’ın Şampiyon Takımları ‘Sporun Enleri’ Ödüllerini Aldı
  • 30 October 2023, Monday 22:58

2022-2023 yılında başarılı olmuş sporcu ve takımları için düzenlenen ödül törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Gençlik ve Spor il Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, sporcular ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda protokol konuşmaları yapıldı.

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top konuşmasında şunları dile getirdi: ”2021-2022 futbol sezonunda şampiyon olan takımlarımızın kupalarını vereceğiz. Ayrıca Balkanlar’da, Avrupa’da, dünyada olimpiyatlarda ilimizi başarıyla temsil etmiş İstiklal Marşı’nı okumuş, bayrağımızı göndere çekmiş Türkiye genelindeki başarılı olmuş sporcularımıza ödüllerini vereceğiz. Spor yapmak daha da önemlidir. Ödül alan bütün sporcu ve takımlarımızı tebrik ediyorum”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, "Sporun Enleri ödül törenini Valimizin ve Milletvekillerimizin destekleriyle Muğla ilimize yapılan spor yatırımları beraberinde başarıyla getirmiş olduğundan en büyük kanıtı olan madalyalar ile bu salonu doldurmanız oldu. Biz aslında ödül töreni için daha küçük bir salonu düşünürken elde edilen başarıların büyüklüğü bizleri böyle büyük bir salona taşıdık. Bundan sonraki yıllarda bu tür ödül törenlerine spor salonlarında hatta stadyumlarda olmak temennisiyle saygılar sunuyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise "Bu başarılar Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünde de hep birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere emanet ettiği, bizlere emanet ettiği bu büyük cumhuriyeti daha ileriye, sizlerle beraber taşımak ve sizin bu yaptığınız çalışmalarda Türk gençliğinin Cumhuriyete sahip gençler olarak sizleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından uluslar arası düzeyde ilimizi temsil eden; Avrupada, Dünya yarışlarında ve Olimpiyatlrda derece yapmış  sporcular,  milli takımlara çağrılmış  sporcular ve ulusal bazda derece yapmış sporcular olamak üzere 40 branşta toplam 385  sporcuya başarı belgeleri ile ödülleri, futbolda da 2022-2023 sezonunda gruplarında şampiyon olmuş  53 takıma kupaları verildi. 

Değerlendirmede 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan takımlara da kupaları takdim edildi. Milas’tan 7 takım kupa aldı.

Kupalarını almak için Milas’tan Dr. Alp Milasspor (eski adı Milas Gençlikspor) Kulüp Başkanı Ersin Köksal, Kıyıkışlacıkspor Kulübü Başkanı Akın Durmaz, Sar Yapı Milas Dörtyolspor (eski adı Milas Dörtyol Gençlikspor) Kulüp Başkanı Mustafa Öztekin ve Basın Danışmanı Taner Toker, Boğaziçi Bargilyaspor Kulüp Başkanı Durmuş Akyürek ve Milas Belediyesi Milasspor (eski adı Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor) Kulüp Başkan Yardımcısı Tuncay Karaca, yönetim kurulu üyesi Erhan Çiftçi ile eski adıyla Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor eski başkanı Ahmet Özyiğit katıldı.

Dr. Alp Milasspor Kulübü geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 3 kupa alarak en fazla kupa alan kulüp oldu.

Kupa almaya hak kazanan ilçemiz takımları şu şekilde;

Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor (Süper Amatör Küme A grubu şampiyonu), Kıyıkışlacıkspor-(2.Amatör Küme A grubu şampiyonu), Milas Dörtyol Gençlikspor (2.Amatör küme Ligi A grubu 2.olarak 1.Amatöre yükseldi), Boğaziçi Bargilyaspor (2.Amatör küme Play off kazananı olarak 1.Amatöre çıktı.), Milas Gençlikspor U17 takımı (A grubu şampiyonu), Milas Gençlikspor U13 takımı (B grubu şampiyonu), Milas Gençlikspor U12 takımı (B grubu şampiyonu)

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık