Muğla, yüzme yarışlarına ev sahipliği yaptı

​​​​​​​Türkiye Kısa Kulvar Küçükler Bölge Yüzme Şampiyonası 11-13 Aralık günlerinde Muğla Kapalı Yüzme Havuzunda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapıldı.

Muğla, yüzme yarışlarına ev sahipliği yaptı
  • 15 December 2020, Tuesday 9:43

Muğla ile birlikte eş zamanlı olarak İstanbul, Sinop ve Kırşehir illerinde de yapılan Küçükler Bölge Yüzme Şampiyonasında kategorilerinde ilk 4 arasına giren sporcular Türkiye Şampiyonasında yarışma hakkını elde ettiler.

İlimiz Muğla’da yapılan Küçükler Bölge Yüzme Şampiyonasına İzmir, Antalya, Denizli, Manisa, Afyon ve Muğla’dan toplam 19 kulüp 70 sporcu ve 24 hakem katıldılar.

Muğla’yı temsilen Şampiyonaya Muğla Yüzme Spor Kulübü ile Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü katıldı.

Beş Sporcumuz Türkiye Şampiyonasında Yüzecekler

Muğla’da yapılan Türkiye Türkcell Kısa Kulvar Bölgesel Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonasında ilimizi temsil eden 2 yüzme spor kulübünün toplam 5 sporcusu yarışlarda kategorilerinde ilk dörde girerek Türkiye Yüzme Şampiyonasında Muğla’yı temsil etme hakkını kazandılar.

Muğla Adına Türkiye Şampiyonasında Yarışacak Sporcular

50 Metre Kurbağalama

Birinci Sude Yada- Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

Birinci Eren Dönmez- Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

İkinci Tuna Saatçi- Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

Dördüncü Berkey Kılıç- Muğla Yüzme Spor Kulübü

Serbest Stil 100 Metre

Üçüncü İsmail Kocabay- Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

Sporculara madalyaları verildi

Muğla’da yapılan yüzme yarışlarında dereceye giren sporculara madalyalarını Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu takdim ettiler.

13 Aralık Cuma günü tamamlanan Yüzme Yarışlarıyla ilgili olarak madalya töreni sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Ömer İlman “Pandemi sürecinde Muğla’da başarılı bir spor etkinliği gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle yarışlara katılan tüm hakemlerimiz, personelimiz ve tüm sporcular Covit 19 testlerinden geçtiler. Öncelikle kazanan tüm sporcuları kutluyor ve yarışmalarda mücadele eden tüm sporcularımıza hakemlerimize ve çalışan personelimize teşekkür ediyorum.

Pandemi tedbirleri kapsamında bütün ekibimizle tüm tedbirleri alarak şampiyonaya hazırlandık. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yarışmalara katılacak kulüp antrenörleri, sporcular, hakemler ve görevli personelimiz için tüm izinleri aldık ve Covit 19 talimatlarına göre yarışmamızı tamamladık. Türkiye Şampiyonasına İstanbul, Sinop ve Kırşehir’le birlikte ev sahipliği yaptık. Muğla’da yapılan yüzme yarışlarına 12 ilden sporcular ve Kıbrıs’tan da katılım olacaktı. Ancak pandemi nedeniyle Muğla dâhil toplam 6 il’den yarışmalara katılım oldu.3 gün boyunca sporcular kıyasıya mücadele ettikleri yarışlarda ilk 4 arasına girerek derece yapan sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gitmeyi hak kazandılar.

Yüzme Havuzumuz son iki yıldır yaptığımız iyileştirmelerle mükemmel hale geldi. Dışarıdan gelen sporcular, havuzumuzdan ve organizasyondan memnun kaldıklarını belirterek ilimizden ayrıldılar. İlimizin doğal güzellikleri de dikkate alınınca ilimiz spor organizasyonlarında yoğun talep gören bir il konumuna gelmiştir. Amacımız “ daha çok tesis, daha çok organizasyon” anlayışıyla Muğla’mıza Spor faaliyetleri yoluyla değer katmaktır. Ben, Türkiye Şampiyonasına katılacak tüm sporcuları ve ayrıca ilimizi temsil edecek sporcularımızı kutlar, Türkiye Şampiyonasında başarılar dilerim. Bu organizasyonun Covit-19 tedbirleri kapsamında gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren tüm ekibimize ve görevlilere şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu ise “Türkiye şampiyonasının ilimizde yapılan ayağı gayet çekişmeli yarışlara sahne oldu. Muğla’mızı Türkiye Şampiyonasında temsil edecek tüm sporcuları tebrik eder başarılarının devamını dilerim” diye konuştu

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık