Muğla’nın İlk Milli Takım Tenis Sporcusu Akdemir Oldu

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’na ilçemizden katılan Beril Akdemir, Türkiye 3.sü oldu. Bu başarılı derecenin ardından Demir, milli takım aday kadrosuna ve milli takım kampına çağırılmaya hak kazandı.

Muğla’nın İlk Milli Takım Tenis Sporcusu Akdemir Oldu
  • 22 December 2023, Friday 11:10

12-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul Soul Entertainment Tenis Kulübü’nde düzenlenen 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nda 82 erkek ve 71 kız sporcu mücadele etti. Turnuvayı Türkiye 3.sü olarak tamamlayan Akdemir’e bu başarı Muğla’nın teniste ilk defa milli takıma seçilen kız sporcu olma unvanını da kazandırdı.

Milli takım aday kadrosuna ve milli takım kampına çağırılmaya hak kazanan başarılı tenis sporcusu, önümüzdeki günlerde milli sporcu belgesini ve sertifikasını alacak.  

82 erkek ve 71 kız sporcunun katıldığı turnuvanın ilk elemesinde 64 kız ve 64 erkek sporcu kaldı. Turnuvanın son etabında 64 kız ve 64 erkek sporcu mücadele ederken, başarılı olan 4 kız ve 4 erkek öğrenci milli takım kadrosuna ve milli takım kampına çağırılmaya hak kazandı.

Sona kalan başarılı 4 kız öğrenci arasında yer alan Beril Akdemir de 8 maçtan 7’sini kazanarak, Türkiye 3.’sü oldu. Bu başarılı sonucun ardından milli takıma seçilen Akdemir, Kıbrıs’ta yapılacak olan milli takım kampına katılacak.

Tenis Antrenörü ve İMİ Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Taylan Okşan, elde ettikleri bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Muğla’da daha önce milli takımda yer alan erkek sporcularımız olmuş ama ilk defa bir kız sporcumuz milli takımda yer alacak. Öğrencime başarılar diliyorum.” dedi.

Turnuvanın son bölümünde ise 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nda finale kalarak başarılı olan sporculara, plaketleri verildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık