Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sığınakta masa tenisi oynadılar

Covit 19 Günlerinde “Şimdi Hareket Zamanı” Sloganı ile Muğla Menteşe’de bir apartmanın sığınağında Masa Tenisi Sevdalıları bir araya gelerek sosyal mesafe ölçüleri içersinde masa tenisi oynadılar.

Sığınakta masa tenisi oynadılar

Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Masa Tenisi Ege Bölgesi Temsilcisi Ali İnan şu bilgileri verdi.

İnan “ISCA(Uluslar arası spor ve kültür derneği) 2012 yılında Avrupa’daki fiziksel hareketsizlik salgınıyla mücadele etmek için tüm sektörlerde sporu bir araya getirmek amacıyla Şimdi Hareket Zamanı(Nove We Move) Kampanyasını başlattı. Kampanyanın ülkemizde Ulusal Koordinatörlüğünü ise Enver Çevko Derneği tarafından yürütülmektedir.

25-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında 40 ülkede çeşitli fiziksel etkinlikler düzenlendi.

Muğla İlimizde Ulusal Koordinatör Enver Çevko ve Masa Tenisi Ege Bölge Temsilciliği işbirliğinde, Covid 19 Günlerinde Sosyal Mesafe Kuralı Çerçevesinde Menteşe TOKİ Konutları 59. Sokak DG7A ile Emirbeyazıt Mah. Odabaşı 2 Apartman Sakinleri Hareketli Olmak, Ruh ve Beden Sağlığını korumak için 28 Mayıs Perşembe ve 29 Mayıs Cuma günü  “Sığınak Masa Tenisi Oynatarak” Farkındalık yaratmaya çalıştık.

Etkinliğimize katılan apartman sakinlerimizle hem güzel anlar geçirdik hem de sağlıklı yaşamın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştık.

Her yıl Mayıs ayında uygulanan Hareket Haftası kampanyası insanların aktif olabildikleri her türlü aktiviteyi kapsamaktadır. Bu kampanyanın amacı insanları sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için hareket etmeye teşvik etmektir.

Önceki senelerde fitness, zumba, dans, pedal çevirme, yüzme, basketbol gibi etkinlikler spor tesisleri ve toplu kullanım alanlarında yapılmakta iken bu yıl korona virüs yüzünden dışarıya çıkmanın kısıtlı, spor alanların kapalı olduğu süreçte sosyal mesafe kuralı çerçevesinde bulunduğumuz yaşam alanlarının sığınaklarında masa tenisi oynayarak apartmanda yaşayan, insanların sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için hareket etmeye teşvik edilmiştir.

Masa Tenisi Ege Bölgesi Temsilcisi Ali İnan, gelecek günlerde bu kampanya kapsamı içersinde eskiden voleybol oynamış eski sporcuları bir araya getirerek açık alanda sosyal mesafe kuralları içersinde voleybol oynayarak sporun yaşamımızdaki önemini vurgulamaya çalışacağız diyerek sporsuz bir yaşam olamayacağını söyledi.

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis