“Zaman, bir ve beraber olmanın zamanı”

Başkan ve taraftarlardan ortak çağrı…

“Zaman, bir ve beraber olmanın zamanı”
  • 30 January 2019, Wednesday 14:52

Ekonomik sıkıntıları sezon başından bu yana devam eden ve kelimenin anlamıyla zirve yapan Yeni Milasspor’da sular bir türlü durulmak bilmiyor. Bu hafta sonu deplasmanda oynanacak Turgutreis maçı öncesinde paralarını alamayan futbolcular antrenmana çıkmazken, Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık; “Siyasiler ve STK yöneticileri başta olmak üzere toplumun birçok kesimi tarafından verilen sözler tutulmadı” diyerek, 14 Nisan 2019’da oynanacak son maç ile birlikte şampiyon olacaklarını, kendisinin de görevi bırakacağını söyledi.

Sarı Konak adlı işletmede basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, sezon öncesinde kulübün sahipsiz kaldığını, genel kurulda kimsenin aday olmadığını belirterek; “O gün, bazı arkadaşlarımla birlikte taşın altına elimizi koymaya karar verdik. İtiraf etmek gerekirse 15 kişilik yönetim kurulunu oluşturmakta zorlandık ancak sezonun başlaması ve takımın iyi sonuçlar almasıyla birlikte toplumun da takıma sahip çıkacağını düşünerek yola çıktık. Genel kurul sonrası ilçemizdeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun büyük bir bölümüne ziyaretlerde bulunarak destek istedik. Hiç kimse bizi geri çevirmedi ve destek olacaklarına dair söz verdiler ancak verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmedi. Geçmişte olduğu gibi bütçe imkânları doğrultusunda sadece Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat katkıda bulundu.

Sürecin giderek zora girdiğini gören yönetim kurulundaki arkadaşlar da ayrılma düşüncesiyle hareket ettiler. Doğal olarak birkaç arkadaşımla birlikte tek başımıza kaldık. Buna rağmen takım şu anda en yakın rakibinden 5 puan önde ve lider durumda. Bu hafta sonu oynayacağımız Turgutreis maçını kazandığımızda rakibimizle aramızdaki puan farkı 8’e çıkacak. Ligin bitmesine 9 hafta kala grupta, şampiyonluk yolunda tek başımıza kalacağız. Bu avantajı kaybedersek; bu kente, bu kentin ortak değeri olan Yeni Milasspor’a, geçmişten bugüne kadar verilen tüm emeklere yazık olur. Yağmur-çamur demeden, içeride ve dışarıda oynadığımız her maça binbir zorlukla gelen taraftara yazık olur” diyerek, kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara değindi.

“Düzenli hiçbir gelirimiz yok”

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, maçlarını oynadıkları şehir stadının bakım ve onarıma alınması nedeniyle bu sene ilk yarıda tüm maçları Milas dışında oynadıklarını belirterek; “Dolayısıyla her deplasmana en az 3.500-4 bin lira masraf edilerek gittik. Tadilat nedeniyle stad gelirimiz de ortadan kalktı. Beklediğimiz ekonomik destek de gelmeyince futbolculara ödememiz gereken taksitleri ödeyemez hale geldik. Neticede futbolcularımızın da aileleri var, onların da paraya ihtiyacı var. Futbolculara ve hocamıza olan borçlara karşılık kişisel imzamın olduğu senetleri verdim. Toplamda 200 bin liraya yakın bu miktar için bütün riski ben üstlendim. Bugün biri çıkıp gelsin, hemen kulübü teslim edeyim. Yeter ki bu takım sahipsiz bırakılmasın” dedi.

Taraftarlar derneği başkan ve üyelerinden sürpriz…

Yeni Milasspor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karabıyık, basın mensuplarıyla bir aradayken, sürpriz bir şekilde Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ve genç taraftarlardan oluşan bir grup taraftar, basın toplantısının sürdüğü Sarı Konak adlı işletmeye geldi.

“Biz, bu kulübün sevdalılarıyız. Kimseden hiçbir beklentimiz yok, kimsenin de adamı falan değiliz. Bir tek beklentimiz, bu takımın şampiyon olması ve bir üst lige çıkmasıdır” diyerek söze başlayan Dernek Başkanı Abbak şöyle devam etti:

“Tek başınıza bu kulübü yönetemezsiniz. Arkanızda sizinle birlikte hareket edecek, sorunları paylaşacak ve birlikte çözüm üretecek bir yönetim kurulunuz yok. Başkanlık ve yönetim böyle olmaz. Futbolcular, kendilerine verilen sözlerin yerine gelmesini istiyor, haklılar da… Sizin göreviniz mazeret üretmek değil, soruna çözüm bulmaktır. Sizden isteğimiz Turgutreis maçı öncesinde en azından alacakların bir bölümünü ödemek, futbolcuların kafasını rahatlatmaktır. Taraftar olarak biz de bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her şart ve ortamda takıma desteğimiz sürecek. Zaman, bir ve beraber olma zamanıdır.”

Yapılan konuşmaların ardından kulüp ve dernek başkanı gerekeni yapacaklarını belirterek, toplantıyı sonlandırdılar.

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık