2018’İN SON BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

• Milas’ın Yeni İçkili Yerler Bölgesi Haritası Kabul Edildi. • Meclis Üyesi Zeliha Arpazlı’nın ‘kadın’ itirazı kayda geçti..

2018’İN SON BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

2018 yılının son olağan Belediye Meclis toplantısı, dün saat 10:00’da Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda toplandı. Aralık ayı Meclisi 7 asıl ve 6 ek gündem maddesiyle toplandı.

Başkan Tokat, oturumu açarken ve oturum sonrasında yaptığı konuşmada, “bildiğiniz gibi 2018 yılının son olağan meclisini topluyoruz. Olağanüstü bir durum olursa toplanırız tabi yine, ama normal olarak bu yılın son meclis toplantısı. Samimiyetle ifade edeyim ki, meclis toplantılarımız hep son derece olgun bir çalışma düzeni içinde, uyumlu, verimli bir şekilde geçti. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma, böyle bir seviyeyi tutturmuş olduğumuz için şükran duyuyor, teşekkür ediyorum. Tartışma kültürünün olumlu örnekleriyle, güzel ve sağlıklı bir meclis çalışma dönemi geçirdik. Özellikle komisyonlarda görev alan arkadaşlarımız, o kadar güzel ve titiz çalışmalar çıkardılar ki, meclisimizin uyumlu çalışmasında rolleri çok büyüktür. Ve inanıyorum, büyük ölçüde bu titiz çalışmaları nedeniyle, sonradan yanlışlığı anlaşılan bir karar da almadı meclisimiz. Çalışmalarından dolayı özellikle teşekkürü hak ediyorlar. Bu vesileyle, hepinize yeni yılda daha mutlu, başarılı bir yıl diliyor, önümüzdeki dönem de Milasımız için güzel bir çalışma içinde olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Genellikle vatandaşların ve başta TEDAŞ olmak üzere kurumların taleplerinin görüşüldüğü, komisyonda görüşülerek olumlu görüş belirtilen TEDAŞ taleplerinin kabul edildiği, vatandaşların imarla ilgili yeni taleplerinin İmar Komisyonu’na havale edildiği meclis toplantısında, uzunca bir süre Sanayi Sitemizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın Sağlık Kabini ve İrtibat Bürosu olarak hizmet veren yerin, bir sure once bir şikayet nedeniyle Esnaf Odası’nca kapatıldığını, ancak burasının vatandaşlara Sağlık Kabini olarak önemli bir görevi yerine getirdiğini düşündüklerinden, buranın önümüzdeki 10 yıl, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Belediye olarak birlikte işletilmesini düşündüklerini ve Belediye Mülkiyetindeki bu yerin birlikte kullanılmak üzere tahsisi gerektiği belirtildi ve meclisce oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra İmar Komisyonu’na daha once sevkedilen vatandaş talepleri ile ilgili İmar Komisyonu’nun Raporları görüşüldü ve bazıları kabul edilirken, bazıları için eksiklerin tamamlanması için ek süre verildi, bazıları da reddedildi.

Ek gündem maddeleri içinde Çökertme Mahallesi’nden bir vatandaşın, işletmelerinin İçkili Yerler Bölgesine alınması istemi oy çokluğuyla kabul edilirken, ilçemiz Kıyıkışlacık ve Zeytinlikuyu Mahallelerinin İçkili Yerler Bölgesi’ne alınması talebi de oybirliği ile kabul edildi. Bu bölgede şimdiye kadar İçki Ruhsatı verilemiyordu.

Daha sonra, daha once 2006 yılında belirlenmiş olan, ancak değişen yönetmelik sonrası yetersiz kalan ve kolluk güçlerinin de bazı talepleri gözönüne alınarak uzun bir süredir Milas Belediyesi’nce üzerinde çalışılan yeni “Milas İçkili Yerler Bölgesi” haritası için, ilgili komisyonun hazırladığı rapor, yansıda gösterilerek, Milas Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Bekir Güney tarafından, meclis üyelerine anlatıldı. Yapılan müzakereler sonrası, özellikle Beçin’le ilgili yerlerin daha sonra belirlenmesi kaydıyla, hazırlanan rapor kabul edilerek, Milas’ın yeni İçkili Yerler Bölgesi haritası kabul edildi.

Bu arada Meclis Üyesi Zeliha Arpazlı söz alarak, bar ve pavyonlarla ilgili olarak Balçık bölgesindeki bir alanın ayrılmasıyla ilgili olarak, “bir kadın olarak, kadının başka şekillerde kullanılmasını içeren bir yaklaşımı, mevzuat açısından olsa da, kabul etmem mümkün değildir. Bu itirazımın kayda geçirilmesini talep ediyorum” dedi.

Başkan Tokat, “sizin yaklaşımınıza ben de katılıyorum,  ancak takdir edersiniz, böyle bir ruhsat talebi ile karşılaşmamız, ülkemizdeki yaygın mevzuatta mevcut ve böyle bir talep olduğunda, yer göstermek durumunda kalıyoruz, bu nedenle kent içinde bu tür yerler olmaması adına, böyle bir yer belirlemek durumunda kalıyoruz” dedi. Meclis üyesi Arpazlı, “farkındayım, ama bir kadın olarak, kadının böyle bir olaya konu olmasına karşı olduğumu kayda geçirmem zorunludur” dedi ve kayıtlara geçti.

Daha sonra yeni İçkili Yerler Bölgesi haritası kabul edildi. Bundan sonra, tek tek gelecek talepler, haritada değişiklikler yapılarak değil, Ruhsat Müdürlüğü tarafından, bu haritaya göre işlem görecek.

Toplantı sonunda MHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, “Sayın Başkan, yeni dönem için de partinizin adayı oldunuz. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Başkanlığa ve meclise aday olan bütün diğer adayları da kutluyorum” darken, AKP grubundan Meclis Üyesi Ayşegül Semerci de, “2019’un tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sağlıklı, başarılarla dolu yeni bir yıl diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık