Adana’nın Kebabı varsa Menteşe’nin de Çıntarı var

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Çıntar Festivali açık pazar yerinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. 250 kilogram çıntarın pidesi, ekşilemesi ve ızgarası yapılarak vatandaşlara ikram edildi.

Adana’nın Kebabı varsa Menteşe’nin de Çıntarı var

Festival MSKÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı’nınKonakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde “Yenen ve Zehirli Mantarlar” konulu söyleşisi ile başladı. Doç. Dr. Allı söyleşide, yenilebilen mantarlar ile zehirli mantarlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Söyleşinin ardından festival açık pazaryerinde devam etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş festivalde yaptığı konuşmada, “Çıntar yüksek besin değeri olan ve doğanın bizlere kendiliğinden sunduğu bir besin. Geçtiğimiz yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz çıntar festivali gündem olmuştu. Çıntar satışı yapan üreticilerimiz festival ile satışlarını arttırdığını söyledi.  Bizim de amacımız zaten bu. Çıntarımızı tanıtmak ve üreticimize destek olmak. Adana’nın kebabı, Karadeniz’in hamsisi varsa, bizim de çıntarımız var. Hepinize afiyet olsun.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise bölgemizde koruduğumuz ve yaşattığımız çıntarı, festival ile tüm Türkiye’nin tanıdığını belirterek, “Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’e teşekkür ediyorum. Festival sayesinde çıntarımızı tüm Türkiye tanıyor.” diye konuştu.

Pazaryerinde düzenlenen ve halkın yoğun katılım gösterdiği Çıntar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Uzun kuyrukların oluştuğu çıntar festivalinde vatandaşlara 250 kilogramçıntarınpidesi, ekşilemesi ve ızgarası yapılarak ikram edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık