Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

AYDEM’den haberimiz üzerine açıklama var..

20 ve 30 Eylül tarihli gazetelerimizde AYDEM’le ilgili şikayetleri dile getiren iki haber vardı. Bunlarla ilgili olarak AYDEM’den bir bilgilendirme metni gönderildi.

AYDEM’den haberimiz üzerine açıklama var..
  • 05 October 2022, Wednesday 9:30

Bu metni okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

“Değerli Basın Mensubu,

29 Eylül 2022 tarihindeki “Vatandaştan AYDEM tahsilat sistemine tepki!..” konulu; Milas hizmet noktasında yaşanmış olan yoğunluk ve uzun bekleme süresi ile ilgili habere yanıt niteliğindeki açıklamayı tarafınıza aktarmak isteriz.

Hacıilyas Mahallesi’nde yer alan Müşteri İlişkileri Merkezi, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Faturamatik iş ortaklığı kapsamında Faturamatik Ödeme Kuruluşu AŞ’ye devredilmiştir. Bahse konu Milas Hacıilyas Mahallesi’nde yer alan Faturamatik Yetkili Hizmet Noktası’na, son zamanlarda yaşanan müşteri yoğunluğu göz önünde bulundurularak ilave personel takviye edilmiştir. Ayrıca haberde ödeme noktası olarak adı geçen Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Milashan Otel’in arkasındaki bina ise elektrik enerjisinin satışı, faturalaması ve tahsilat hizmetlerini veren Aydem Perakende Müşteri İlişkileri Merkezi değil, Dağıtım Şirketi’ne ait bir hizmet noktasıdır.

Müşterilerimiz, elektrik faturalarını dijital kanallardan, PTT veya anlaşmalı bankalar üzerinden ödemeye devam edebilmektedir. Faturamatik Yetkili Hizmet Noktalarında şirketimiz adına yapılan işlemler üzerinden müşterilerden ek hizmet bedeli alınmamaktadır. Müşterilerimiz, tüm Müşteri İlişkileri Merkezimizden aldıkları fatura ödeme, abonelik ve diğer hizmetleri, Aydem Perakende logosuna sahip olan Milas Faturamatik Yetkili Hizmet Noktasından da gerçekleştirebilmektedir.

30 Eylül 2022 tarihindeki “Aydem’den Şikayet Bitmiyor..” konulu;  güvence bedeli iadesi işleminde sorun yaşamış olan müşteri ile ilgili habere yanıt niteliğindeki açıklamamızı tarafınıza aktarmak isteriz.

Haberde bahsi geçen işlem, 15.08.2008 öncesinde yapılmış aboneliğin iptali ve bu aboneliğe ait güvence bedelinin iade talebidir. Bahse konu süreç, özellikli işlem statüsüne girmektedir. Milas Faturamatik Yetkili Hizmet Noktası’nda fatura ödeme, abonelik ve diğer hizmetlerin yanı sıra güvence bedeli iadesi de gerçekleştirebilmektedir. Habere konu ilgili talep,  hizmet noktasındaki yetkili tarafından yanlış anlaşıldığı, müşterinin Bodrum’a yönlendirildiği tespit edilmiştir. Benzer durumun tekrarlanmaması adına Milas Faturamatik Yetkili Hizmet Noktası’na gerekli uyarılar yapılmıştır.  

“TEDAŞ İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi” kapsamında; 15.08.2008 öncesinde abonelik yapmış müşterilerin güvence bedeli iadeleri, TEDAŞ adına Aydem Perakende tarafından yapılmaktadır. Borç kuruş tutarında bile olsa, TEDAŞ Güvence Bedeli Uygulama Talimatı gereğince; güvence bedeli tutarından mahsup edilememektedir. Bu nedenle müşterimizden kalan borcunu, ödeme kanallarımızın herhangi biri aracılığıyla ödemesi talep edilmiştir. İnternet bankacılığıyla vadesiz hesaptan yapılan fatura ödemelerinde müşteriden herhangi bir banka veya şirketimiz tarafından işlem bedeli alınmamaktadır.

Hatalı bilginin yayılmasını ve kamuoyunda yanlış bir izlenim oluşmasını engellemek adına, haberlerin düzenlenmesi talebimizi iletir; basın mensubu olarak kamuoyunun şikâyetlerini dile getirirken, hizmet sağlayıcı taraf olarak bizimle temasta kaldığınız için teşekkür ederiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis