Başkan Tokat’tan geleneksel basın yemeği…

Her yıl olduğu gibi bu seneki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemizde görev yapan basın mensupları ve eşlerine akşam yemeği verdi. Başkan Tokat, yerel basın kuruluşları ve çalışan personelin zor şartlarda görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirterek; “Sizlere daha özgür bir şekilde görev yapacağınız günler diliyorum” dedi.

Başkan Tokat’tan geleneksel basın yemeği…

İlçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Sarnıç Restaurant’ta gerçekleşen akşam yemeğine, eşi Elif Tokat, Özel Kalem Müdürü Salim Tanış ve basın biriminde çalışan personeli ile birlikte katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemizdeki basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları ve eşleriyle bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen yemekte kısa bir açıklama yapan Başkan Tokat şunları söyledi:

“Çok değerli basın mensubu arkadaşlarım. Öncelikle davetimize icabet edip, vakit ayırıp, bu akşam bizlerle beraber olmak adına buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de bu akşam bizlere bu nezih ortamı sağlayan işletme sahibi ve çalışanlarına etmek istiyorum.

Bugün, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü… Bu vesile ile toplandık. Hepinizin bu gününü yürekten kutluyorum. Öncelikle çalışan gazetecilerimiz açısından yaptığınız görevin kutsallığı ve aynı zamanda ciddi bir emeğe dayanıyor olması, bu kutlamayı hak ettiğinizin en büyük etkenlerinden bir tanesidir. Bir kamusal görevi yapıyorsunuz. Gerçekten zor şartlarda yürütülen meşakkatli bir görevi yapıyorsunuz. Bunu yaparken de çok büyük bir emek sarf ediyorsunuz. Hem görevinizin niteliği, hem de vermiş olduğunuz emekten dolayı sizlere toplumumuz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Çalışan gazetecilerle birlikte, çalışamayan gazetecilerin de gününü kutluyorum. Çalışamayan benim nazarımda ikiye ayrılıyor. Bir tanesi, mesleğini icra etme hakkı ellerinden alınan veya bu imkânı bulamayan gazeteciler, diğeri ise aslında bu mesleği icra ediyor gibi görünüp de mesleğin gereklerini tam olarak kullanamayanlar. Özellikle yaşadığımız dönem içerisinde ülkemizde uygulanan medya karartması, özgürlüklerin kısıtlanması, demokrasiden uzaklaşmış rejim, halkın doğru bilgilenme hakkının önüne konulmuş engeller, mesleğinden men edilmiş ya da yapamaz hale getirilmiş gazeteciler, zindanlarda tutsaklığa mahkûm edilmiş gazeteciler… Onların da 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Yerel ve genel basın görevini yürüten siz değerli arkadaşlarım. Milas gibi mütevazı bir ilçede birlikte yaşıyor, birlikte çalışıyoruz. Samimiyetle ifade etmem gerekirse hepinizi bir ailenin fertleri, dost ve arkadaşlık hislerimle izliyorum ve hepinize de ayrı ayrı değer veriyorum, sempati duyuyorum. Bu açıdan bizlerin de halka ulaşması noktasında yaptığınız katkı ve yardımlardan dolayı sizlere minnettarım.

Bu akşam hamasi laflar yerine samimi bir ortamda olduğumuzu düşünerek konuşmak istiyorum. Kamusal görev itibariyle halkı doğru bilgilendirmek ve görevlerinizi her meslek grubunda olduğu gibi layıkıyla mevzuatın ve mesleğin kuralları ile yapmak zorunluluğu ile karşı karşıyasınız. Ben bu açıdan gerek belediye başkanı olarak, gerekse öncesindeki özel yaşantım olarak hayatımın çok önemli güzelliklerinden bir bölümünü sizlerle beraber yaşadım. Hayatımın çok önemli üzüntülerini ve sevinçlerini yine sizlerle beraber yaşadım. Bu nedenle hepimizin demokraside yerimiz var. Hepimizin bulunduğu yere saygılı olmasını özellikle istiyor ve önemsiyorum. Herhangi bir basın mensubu arkadaşımıza karşı olumsuz bir tavır içinde bulunmamak ya da olumsuz bir düşünce beslememek konusunda hassasiyetim ve çizgim var. Hayatım boyunca da bunu değiştirmeyeceğim. Sizlerden de hem halkı doğru bilgilendirme adına, hem de mesleğin kurallarını doğru bir biçimde yerine getirme adına bizlerle ilgili konularda da daha objektif ve daha tarafsız olma hassasiyetini göstermenizi bekliyorum.

Yerel bir seçim sürecine giriyoruz. Bu seçim sürecinde kimi desteklediğinizin benim için bir önemi yok. Yeter ki halkı doğru bilgilendirmekten ve meslek kurallarından ayrılmayın. Sizden tek beklentim budur. Bu akşam da mesleğimizi yaparken takındığımız o ciddiyetten, resmiyetten uzak, samimi bir akşamı birlikte geçirelim istiyorum.”

Başkan Tokat yaptığı bu kısa açıklamanın ardından, basın mensuplarının ilçe gündemine ilişkin sorularını da yanıtladı.

İlçemizin son günlerdeki en önemli konusu haline gelen yeni çevre yolu ile ilgili düşüncelerini daha önceden açıkladığını, Milas Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde bu konuyu tartışmaya açtığını hatırlatarak; “Daha kapsamlı ve uzmanların da hazır bulunacağı bir toplantıyı Milas Belediyesi olarak düzenlemeyi düşünür müsünüz?” şeklinde sorulan bir soruya; “Düşünebiliriz. Sizin de belirttiğiniz gibi bu konudaki düşüncemi daha önce açıkladım. Ben, çevreyolu şuradan geçsin, buradan geçsin gibi kesin bir tavrım yok. Ben, konunun enine boyuna tartışılmasını istiyorum. İleride bu yol yapılmaya başlanıldığında ‘siz neredeydiniz?’ denilmesini istemiyorum. Mademki bu konu ilçe için önemli, o halde bu kentte yaşayan herkesin fikrini belirtme hakkı da olmalı.

Milas Belediyesi olarak 10 yıldır bu konu ile ilgili zaman zaman Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüm. Onlara, mevcut çevre yolunun yeniden düzenlenmesini, eğer randıman alınamazsa, yeni çevre yolunu o zaman yapalım dedi. Dönemin yetkilileri bu fikre sıcak baktılar, hatta belki de Türkiye’de ilk bir çevre yolunun kenarında bisiklet yolu, yaya yolunun olduğu bir proje hazırlandı. Didim’den başlayarak ilçemize doğru da proje uygulanmaya başladı. Sanırım ödenekle ilgili bir sorun nedeniyle çalışmalara ara verildi ancak önümüzdeki günlerde yeniden başlayacaktır.

Kamyon trafiği, yarattığı çevre ve hava kirliliğinin farkındayız ancak Ortaklar, Mumcular hatta bir Selçuk örneği de önümüzde duruyor. Eğer bugün Efes ve Şirince olmasın, Selçuk da bir hayalet şehir havasına bürünür. İşte ben Milas’ın bir hayalet şehir olmasını istemiyorum. Dolayısıyla konu, etraflıca düşünülmeli, tartışılmalı ve en hayırlısı ne ise o proje uygulanmalıdır” şeklinde yanıt verdi.

Hava kirliliğini ölçen sabit ve seyyar cihazlardan arıza nedeniyle bazı zamanlar verilerin alınmadığı belirtilerek; “Eğer böyle bir durum varsa, son günlerde ilçemizdeki hava kirliliği hangi boyutlarda?” diye sorduğumuz bir soruya ise Başkan Tokat şöyle yanıt verdi:

“Çok sıklıkla bir arıza olduğu söylenemez. Bugün internete girdiğinizde, an be an ilçedeki hava kirliliğinin boyutlarını isteyen herkes görebilir. Kesin çözümün doğalgaz olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de Sayın Kaymakamımız, Ticaret Odası Başkanımızla bu konuyu yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir kez daha bu konu ile ilgili yetkililerle görüştük. Biz ‘rol çalan’ olmadık, olmayacağız. Ancak birileri bu konuda rol kapma ve konuyu siyasi malzeme yapma peşinde! Milas halkı şunu net olarak bilsin ki, nüfusumuz 50 bini aştığı için 2023’e kadar zaten Milas’a doğalgaz gelecek. Çünkü Muğla’nın tek organize sanayi bölgesi de ilçemizde kuruluyor. Bu sene içerisinde yer teslimleri yapılacak ve fabrikaların inşaat çalışmalarına başlanılacak. Bizim derdimiz ise 2023 yılına kadar beklemeden doğalgazın Milas’a gelmesini sağlamak. Gerçekten bu konu siyaset üstüdür ve asla seçim malzemesi yapılması taraftarı değilim.

Bugün Muğla merkez, Ula ve Yatağan’da doğalgaz var. Bu üç yerleşim yerini de CHP’li belediye başkanları yönetiyor. AKP’li olan 3 ilçe var ancak hiçbirinde doğalgaz yok. Demek ki bu konunun iktidarla, muhalefetle bir ilgisi yokmuş.”

Voleybol erkek takımının geçen yıl birinci lige çıktığı ve bu sene de son derece başarılı bir performans sergilediği belirtilerek; “Böyle bir başarıyı bekliyor muydunuz?” diye bir soru yöneltildiğin de ise Başkan Tokat’tan şu yanıt geldi:

“Arkadaşlar sizleri bir gün mutlaka sporcularımızla bir araya getireceğim. Gerçekten takım içerisinde mükemmel bir arkadaşlık, dayanışma, birliktelik ve ekip ruhu var. Tüm sporcularımız lojmanda kalıyor. Bu sene başında flaş, pahalı transfer yapmadık. Yabancı oyuncumuz yok. Bugün Beşiktaş’ın bir oyuncusunun maliyeti, bizim takımın iki katı… Buna rağmen ligde şu anda 3’ncü sıradayız ve play off grubuna kaldık. Çünkü ilk 4 takım play off gruplarına kalıyor.

Bir-iki gün önce Muğla ASKF’den gelen bir yazıda, Muğla’nın en başarılı takımı olduğu ve hafta sonu düzenlenecek ödül töreniyle takımımıza bir ödülün verileceği bildirildi. Bu başarıda herkesin payı var. Biz yöneticiler ve teknik heyet olarak tüm oyuncularımızla yakından ilgileniyoruz.

Belki maçlarımızı oynayacak standartlarla spor salonumuz yok ancak birlik ve beraberliğimizle, inancımızla her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarıyoruz. Bildiğiniz gibi tüm ekonomik sorunlara rağmen bugün maçlarımızı oynadığımız spor salonunu Milas Belediyesi olarak hizmete sunduk. Ne yazık ki mevcut spor salonumuzun 10 yıldır yıkılacağı ve yenisinin yapılacağı söylendi. Bir türlü gösterilen yerleri beğenmediler. Son olarak üniversite kampusunun bulunduğu alana yapılması kararı verildi. Umarım bir an önce ilçemize yakışır bir kapalı spor salonu inşa edilir.

Mevcut salon ve kaymakamlık binası yıkıldığında, hatta Amfi Tiyatro da yıkılabilir, o alana kente yakışır bir meydan düzenlemesi yapmalıyız. Çünkü kentler, meydanlarıyla anılır.”

Soru ve cevapların ardından basın mensuplarına küçük hediyeler takdim edildi ve sonraki bölümde canlı müzik eşliğinde Başkan Tokat ve basın mensupları gönüllerince eğlendiler.

 

 

     

  

        
 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık