Başkandan engellilere müjdeli haber!..

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, bir yandan ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarını bir kez daha gündeme getirirken, Başkan Tokat ise konuya duyarsız kalmadıklarını, ilgili birimlerce bir dizi çalışmanın başlatıldığını, sonuçlarının ise önümüzdeki günlerde görüleceğini söyledi. Öte yandan Derneğin Milas Temsilciliği’nin şubeleşmesi için önündeki en büyük engelden biri olan hizmet binası için ilk adım da atıldı.

Başkandan engellilere müjdeli haber!..
  • 02 December 2021, Thursday 12:54

3 Aralık’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle engelli yurttaşlarımızın sorunları bir kez daha gündeme getirilecek. Konuya dikkat çekme ve farkındalık oluşturma adına yapılacak etkinlikler planlanırken, düzenlenecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve etkinliklere Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı davet etmek için makamında ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, ilçemizdeki engellilerin yaşadıkları zorlukları bir kez daha başkan Tokat ile paylaştı.
Özellikle cadde sokaklarda görme ve yürüme engelli bireylerin büyük zorluklar yaşadığına dikkat çeken Dernek Temsilcisi Tevşi; “Kimi zaman sürücülerin engellilere ait park yerine araç park etmeleri veya yürüme engellilere ait kaldırımlara park etmeleri büyük sorun teşkil etmektedir. 
Kimi cadde ve sokaklarda ise ‘sarı çizgi’ maalesef birçok engele takılıyor. Bazen bir ağaç, bazen işyeri ve konutlara ait merdiven basamağı gibi engeller, sosyal yaşamın içine katmaya çalıştığımız engelli bireyler için gerçekten ciddi engel çıkarmaktadır. Bu konuda Milas Belediyesi olarak sizlerden beklentilerimiz bu sorunlara çözüm üretmeniz” diyerek engelli bireylerin kent merkezinde karşılaştığı sorunları aktardı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise ilgili birimlerce özellikle ilçe merkezi ve büyük mahallelerde tespit çalışmaları yapıldığını, sorunun çözümü için de çalışıldığını belirterek; “Biz, tüm yurttaşlarımızın bir arada sağlıklı, huzurlu ve birlikte yaşadığı örnek bir ilçe olma çabası içerisindeyiz. Her geçen gün alınan göç nedeniyle artan bir nüfusa sahibiz. Elbette artan nüfus beraberinde farklı sorunları da meydana getiriyor. Bir yandan belediye olarak rutin görevlerimizi yaparken, bir yandan da kentimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Doğal olarak bazen yasalara, mevzuatlara takılıyor, bazen de bütçe olanakları hizmet üretmenize engel teşkil ediyor. Bunları bir mazeret olarak görmüyor ve dile getirmiyorum. Elbette bir sorun varsa biz de hiçbir mazerete sığınmadan bunları aşmalıyız. Eksiğimiz olabilir ancak bu sorunları öncelik sırasına koymak kaydıyla gideriyoruz.
Engelli bireylerimizin de sosyal hayatın içinde olması, günlük yaşamlarını zorlanmadan, herhangi bir engelle karşılaşmadan hayatlarını idame ettirmeleri bizim için önemlidir. Çünkü onları toplumdan ayrı düşünemeyiz, göremeyiz. Sadece 3 Aralık’ta engellilerimizin sorunlarını konuşup, ertesi gün unutmamız mümkün değil” diyerek, kendisine aktarılan sorunları ilgili birimlerle paylaşarak, kısa vadede sorunların giderilmesi için talimat verdi.

ŞUBE HİZMET BİNASI İÇİN İLK ADIM…

Derneğin Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, olumlu yaklaşımı için Başkan Tokat’a teşekkür ederken, öte yandan temsilciliğin şubeleşmesi için mutlaka bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bunun üzerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, hemen ilgili birim sorumlusunu arayarak, Balavca Deresi üzerinde ve Milas Belediyesi’ne ait yerlerden birini, Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği’ne tahsis edilmesi talimatını verdi.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık