Bilim Fuarı bu kez Dr. Mete Ersoy da…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında, öğrenciler yeni icat ve buluşlarını toplumla buluştururken, yetenekleriyle ziyaretçileri de hayranlık içerisinde bırakıyorlar. İşte o fuarlardan biri de dün Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde açıldı.

Bilim Fuarı bu kez Dr. Mete Ersoy da…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, bazı okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katıldığı fuar açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Ali Aktaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında yeni Aziz Sancar’ların ülkemizde yetişmesi adına bu tür fuarların önemli olduğuna vurgu yaptı. Okul Müdürü Aktaş davetlilere ve öğrencilerine şöyle seslendi:

“Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi olarak bu yıl ikincisini organize ettiğimiz Tübitak 4006 Bilim Fuarı açılışına teşriflerinizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.’ Sözünü ilke edinmiş öğrencilerimizden gelen ‘her fikir değerlidir’ diyerek, onlara projelerinde gereken bütün rehberliği yapmaya ve projelerini sergilemeleri için gerekli her türlü desteği sağlamaya gayret gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum.

Projeler hazırlanırken araştırmanın önemini keşfeden öğrencilerimiz, günlük hayattaki kazanımlardan, bilimsel bilgiye ulaşan kazanımları elde etmişlerdir. Çalışmalar sırasında başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşamışlar ve kendilerini böylelikle ifade etme fırsatını yakalamışlardır.

Bu gayretli çalışmalar neticesinde; Matematik alanında 4, Fizik-Kimya-Biyoloji ve Tarih alanında 3’er, İngilizce-Almanca ve Beden Eğitimi alanlarında 2’şer, Edebiyat ve Müzik alanlarında 1’er olmak üzere toplam 24 proje ile biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızı hazırlamaya çalıştık.

Bu projeleri hazırlayarak, Aziz Sancar’ların yetişebilmesi için üstün gayret gösteren başta proje yürütücüsü Fizik Öğretmenimiz Zülfü Mollaoğlu olmak üzere, bütün öğretmen arkadaşlarımız ve Aziz Sancar’ı kendilerine örnek alıp bilim adamı olarak yetişip, ülkesine hizmet etme aşkıyla can atan sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Okul Müdürü tarafından yapılan konuşmanın ardından öğrencilerin sunduğu folklor gösterisi büyük bir beğeni ile izlenirken, halk oyunları gösterisinin ardından fuarın açılış kurdelası kesilerek, film fuarında yer alan standlar gezildi ve öğrencilerden hazırladıkları çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık