“Birileri koalisyonlara küfür ede ede ülkeyi koalisyonlara mahkûm hale getirdi”

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP İlçe Örgütü, İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette iki taraf da Cumhuriyet ve parlamenter sistemden yana olduklarını vurguladılar ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat yapılan önseçim ve kendisinin sandığa girip girmeme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Birileri koalisyonlara küfür ede ede ülkeyi koalisyonlara mahkûm hale getirdi”
  • 23 January 2019, Wednesday 17:09

İYİ Parti İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirilen ziyarette Muhammet Tokat, İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve konuklarına ‘hoş geldiniz’ diyen eski İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, sözü Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

Nazik karşılama için teşekkür eden Başkan Muhammet Tokat ise sözlerine, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar ve bu sıkıntıların yerel seçime yansımasından söz ederek başladı ve şöyle devam etti:

“Malum ülkemiz önemli bir seçime gidiyor. Yaşadığımız süreç itibari ile yerel seçimin öneminin hepimiz farkındayız. Bu farkındalık çerçevesinde elimizden geldiğince imkânlarımız dâhilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkenin gidişatı ve ülkenin geleceği ile ilgili kaygıları olan insanlarız. Toplum olarak, halk olarak bu yaşanan tabloyu hak etmediğimizi düşünüyoruz ve sürdürülebilir niteliği olmadığını düşündüğümüz bu süreci, bir an önce atlatabilme adına işbirliklerine önemli oranda ihtiyaç var. Bu sebepten dolayı özellikle görevde olduğumuz süre içerisinde Milas’ımızın alt yapısından üst yapısına bütün çağdaş kentlerde bulunması gereken ihtiyaçları karşılama noktasında azami gayretle çalışıyoruz.

Yine aynı zamanda 132 mahallemize eşit ve etkin hizmet götürebilme noktasında da belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görevde olduğumuz süre içerisinde ilçemizin, ilimizde en ilerleme gösteren ve sinerji taşıyan ilçelerinin başında olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki insanlar farklı değerlendirmeler yapabilir, özellikle şunu net olarak belirtmek istiyoruz, Milas’ımızın şehirleşmesi, çağdaş bir kentte bulunması gereken nitelikleri kazanmaya başlaması bakımından, görev yaptığımız dönem, çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmuştur. Bunu vatandaş iyi ve net olarak görme ve değerlendirebilme imkânına sahiptir. Sadece merkezimizde değil köylerimizde de önemli çalışmalar yapıyoruz. Kentimizin merkez ve kırsal mahallerimizle daha da kalkınabilmesi adına projelerimizi gerçekleştirme noktasında, hep birlikte ortaya bir irade ve gayret koyacağız. Bu noktada ülkenin gidişatı ile ilgili paralel düşünen ve ilçemize yapılması gereken çalışmalar ve hizmetlerle ilgili birbirine yakın düşünen iki partiyiz.”

Muhammet Tokat’ın sözlerinin ardından söz alan CHP İlçe Örgütü Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti’lilere teşekkür ederek sözlerine başladı ve şunları söyledi:

“Hedefimiz 31 Mart seçimlerinde, öncelikli olarak ülkemizin önünde olan tehlikeyi bertaraf etmek, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak. Tabanlarımızın aynı görüşte olduğunu düşündüğümüz için görüşmelerimizi ve yol birliğimizi devam ettirmek istiyoruz.”

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından tekrar söz alan Mehmet Çayırlı ise uzun bir açıklama yaptı. Çayırlı; “Türkiye genelinde ittifak çalışmaları olduğu gibi bölgemizde de ittifak çalışmaları devam etmekte. Sanırım hafta sonuna kadar da bu ittifak görüşmelerinin neticeleneceği düşüncesindeyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca yerel seçimlerde hiç ittifak yaşanmadı, durum öyle bir yere geldi ki, 2 partili sisteme döndürülmeye çalışılıyor. Bunun ana teması da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhur ittifakı şeklinde başlatmış olduğu 2 partili sisteme dönüştürme çabası, bu yerel seçimde de maalesef devam etmektedir. Tabii hal böyle olunca biz millet ittifakı tarafındakiler olarak, bizim adımıza, böyle bir ittifak kurulması zaruri oldu. Dolayısıyla İYİ Parti olarak bizim düşüncemiz, felsefemiz, kuruluş amacımız Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinin temel prensipleri olan parlamenter sistemi savunan partiyiz, sizlerin de aynı fikirde olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede de daha önceki seçimde de bu ruh ile millet ittifakı kuruldu. Bu seçimler her ne kadar yerel seçimler olsa da, bize göre bu yerel seçim değil, tamamen bir zihniyetin oylaması olacağı düşüncesindeyiz. Bu zihniyet ne? Tek adamlık rejimi, başkanlık sistemi! Bu seçim bunun devamı mı yoksa Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği parlamenter sistem ve cumhuriyet sisteminin devamı mı, bunun seçiminin yapılacağı bir seçim. Bugün buralarda oturabiliyorsak, gönül rahatlığıyla düşüncelerimizi ifade edebiliyorsak, bu değer sayesinde buradayız, bunun kıymetini bilmek durumundayız. Bu vesile ile bizler millet ittifakı çerçevesinde yerel seçimden öte bir genel seçim havasında geçeceğini düşünüyoruz. Ben isimlerin partilerin önünde olmadığını, isimlerin tamamen neye hizmet ettiğini düşünerek, vatandaşların buna göre oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. Benim için isimler değil cumhuriyet önemlidir. Cumhuriyeti vadeden, devamını isteyen, tek ittifak millet ittifakıdır. Biz genel merkezimizin gösterdiği her türlü karara saygılıyız, ittifaksa ittifak, adaysa aday. Türkiye’mizin geleceği açısından elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

“Cumhur İttifakı Kendilerini Kurtarma Düşüncesinde Olan Bir İttifak”

İYİ Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı’nın bu sözlerinin ardından Belediye Başkanı Muhammet Tokat tekrar söze girdi ve şunları söyledi:

“Tabii bu düşüncelere katılmamak mümkün değil. Şunu net olarak ifade etmek lazım; bireysel çıkarlar ve hedefler, yaşamakta olduğumuz yerel ve genel süreçlerde halka ve yöremize bir şey kazandıracak yaklaşımlar değildir. Bugün bizim bu makamlarda bulunuşumuz bireysel hırslarımızdan kaynaklanan şeyler değildir. Amacımız memleketimize, yaşadığımız ortama hizmet etmek ve demokrasimizin, ülkemizin gelişimi için mücadele ortaya koymaktır. Bu amaçla siyasete başladığımız günlerden bu yana yalpalamayan, herhangi bir şekilde çark etmeyen bir duruşumuz, bir yaklaşımımız vardır. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyaset yapmamızın en temel nedenlerinden bir tanesi cumhuriyete ve Atatürk’e olan bağlılığımızdır. Siyaset yaptığım süre içerisinde gençlik kollarında görev yaptığım süreden beri parti içerisinde hiçbir makam, çıkar beklentim olmadı. 2009 yılında, o günün şartlarında belediye başkanlığı benim için bir zorunluluk haline geldi. O zamandan bu yana anlayışımızda ve gayretimizde bir değişiklik olmadan yolumuza devam ediyoruz. Bu sebeple daha önceki görüşmelerimizde ifade ettiğimiz gibi, İYİ Partili arkadaşlarımızın da Atatürk ve cumhuriyet bağlılığına ve ilçemize ilişkin olumlu ve güzel düşüncelerine saygı duyuyor ve tebrik ediyorum. Birileri koalisyonlara küfür ede ede ülkeyi koalisyonlara mahkûm hale getirdi. Ancak toplumun çıkarları ve geleceğimiz açısından baktığımızda, millet ittifakının bunu sağlamaya yönelik bir ittifak olduğunu net olarak herkes görüyor. Bugün cumhur ittifakı olarak kullanılan ittifakın da daha çok kendilerini kurtarma ve toplumun menfaatlerini ikinci plana atma anlayışına dayandığını da herkes değerlendirebiliyor. Bu ülkenin menfaatleri adına bizim sizlerle birlikte yürüyüşümüz devam edecek. Sizlerle bu iş birliği ve düşünce paylaşımı içerisinde bulunmaktan da hepimiz son derece mutluyuz.”

“Eğilim Yoklamasını Gölgelemeye Yönelik Söylemleri Kabul Etmiyorum”

Tüm üyelerimizin katılımıyla, ilk defa bir yerel seçimde bir eğilim yoklaması yaptık. Bu Milas için bir tarihtir. Netice itibariyle üyelerimiz kendi iradelerini ortaya koyarak bir tablo ortaya çıkardılar. Üyelerimiz bu yerel seçim sürecinde ve ondan sonraki belediye yönetimi sürecinde bu kadro ile çalışmanızı istiyoruz dediler. Tabanımızın takdirine saygılıyız… Tabii ki bu güzel tablo, sempati ve canlılık kazanmamıza katkıda bulundu… Tabii bu süreci olumsuz gibi gösterme gayretleri var. Bunu farklı şekilde değerlendirip, sanki bu güzelliği gölgeleme gayretleri var. Ben Ağustos, Eylül ayından beri sandığa gireceğimi, hatta atama olsa bile sandığa gireceğimi o zamandan ifade etmeye başladım. Genel merkez atama mı istiyorsunuz sandık mı istiyorsunuz diye sorduğunda, ilçe yönetimimiz ve ben sandık tercihini benimsedik. Bazı değerlendirmeler var; güya bizden ayrılan arkadaş, bizden gittikten sonra sandık istememin bir anlamı kalmamış.  O arkadaş yanılmıyorsam bizden kasım ayında ayrıldı. Biz sandığa girmeyi ağustos ayından beri ifade etmeye başladık. Son ana kadar da belediye başkan aday adaylarının da sandığa girmesi konusunda irade gösterdim. Diğer iki aday adayı arkadaş sandığa girmeyi olumlu bulmadıkları için ben tek kaldım. Dışarıda ise şöyle bir hava var; Muhammet Tokat başta sandık dedi, atamadan sonra sandıktan vazgeçti. Hiçbir zaman sandıktan vazgeçmedim. İlçe başkanımız, ben ve diğer iki aday adayı arkadaş ile birlikte toplanıp görüştüğümüzde, diğer iki arkadaş sandığa girmeyeceklerini ifade ettiler ve ben tek kaldım. Ben bu konuda hiçbir zaman karar değiştirmiş değilim. Genel merkezimiz eğilim yoklaması fermuar sistemi ile olacak. Yani bütün tek numaralar genel merkeze ait olacak, çift numaralar eğilim yoklamasından çıkacak. Biz fermuarı demokratik bulmuyoruz dedik ve mutabakat sonucu fermuarı kaldırdık. İstedik ki mesaj tamamen sandıktan gelsin… Herhangi bir aşamada hiçbir liste çalışmamız olmadı. Beni arayan birçok insana karışmadığımı ifade ettim. Bu seçimin demokratik ortamda gerçekleşmesi adına bana düşen bütün incelikleri göstermeye çalıştım. Herhangi bir anahtar liste çalışması içinde olmadım hatta bir iki gün önce tespit ettiklerimi de engellemeye çalıştım. Dışarıdan farklı bir algı oluşturmaya çalışmaları doğru değil. Ben o anlayışta bir insan olsaydım fermuarı kabul ederdim. Bu sebeple bunu gölgelemeye dönük ortaya atılan şeyleri kabul etmiyoruz.

CHP İlçe örgütünün takdir edilmesi ve yaptığıyla örnek teşkil ettiği ifade edilmesi gerekirken, bunu farklı şekillerde dedikodu malzemesi yapma gayretlerini kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyorum.”

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe’ye, ‘Millet’ ittifakı ile ilgili ‘İYİ parti ile görüşmeler hangi noktada’ diye yöneltilen bir soruya ise şu yanıt geldi:

“Görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz genel merkezler düzeyinde netleşmediği için bizler de somut bir şeyler söyleyemiyoruz. Sanırım bu hafta sonuna kadar durum netleşecek ve her iki partinin ilçe yönetimleri olarak birlikte, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız.”

Gerçekleşen ziyaretin ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık