GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI "25-28 ŞUBAT’TA YAPILACAK"

Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür ve Sanat Yarışmaları düzenliyor. Verilen bilgiye göre 2019 yılında bu yarışmalar Türk Müziği, Tiyatro, Şiir Okuma ve Bilgi Yarışması başlıklarında yapılacak.

GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI

Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen yarışmaların bu yılki bölümü, 25-28 Şubat tarihleri arasında Muğla’da yapılacak. Ulaşım ve yeme-içme Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğünce karşılanacak.

Bilgi Yarışması: 3 kişilik ekipler halinde yarışılacak

Coğrafya, Edebiyat, Görsel Sanatlar, Güncel Konular, Müzik, Tarih, Genel Kültür, Vatandaşlık, Sayısal Mantık konularından çoktan seçmeli sorular sorulacak.

Tiyatro Yarışması: Sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, anne-baba sevgisi, güven, özgüven, hoşgörü gibi değerler eğitimi konuları üzerine özgün bir senaryo yazılarak Muğla’da sergilenecek.

Şiir Okuma Yarışması: Vatan, Milli Mücadele, Bağımsızlık, Kahramanlık konularında Şiir Okuma yarışması gerçekleştirilecek.

Türk Müziği Yarışması: 18-23 yaş arası gençler için (Lise Mezunu ya da Üniversitede okuyan)

Yarışmalarla ilgili bilgi veren Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın BİNBİR; “2018 yılında Gençler arası Kültür ve Sanat yarışmalarında Muğla ilini temsilen Bilgi Yarışması ve Tiyatro Yarışmasını Milas Gençlik Merkezine üye gençlerimiz kazanmıştır. Hedefimiz 2019 yılı içinde de  aynı başarıyı yakalamak ve tüm branşlarda önce İl Birincisi olup, ardından İzmir’deki Bölge Finallerinde Muğla’yı temsil etmektir. Bölge finallerinde 1. olan ekip, Mayıs ayı içerisindeki Türkiye Finallerine katılıyor ve derece giren ekipler Yurtdışı Kültür gezisine katılmaya hak kazanıyor. Kültür ve Sanat yarışmalarına başvurular Milas Gençlik Merkezine bizzat gelerek yapılmaktadır” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık