Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gaziler bu kez, İYİ partilileri ağırladı…

Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi, her hafta özellikle Salı günleri ağırladıkları siyasilere bu hafta İYİ partilileri ekledi. İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nı ağırlayan gazilerin, Şehitlik ve gaziler için bir bölüm isteği oldu.

Gaziler bu kez, İYİ partilileri ağırladı…

İYİ Parti Eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen ziyarette, konuklarına ‘hoş geldiniz’ diyen Muharip Gaziler Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban’ın ardından söz alan Çayırlı; “Bugün eğer bu vatan toprakları üzerinde serbestçe dolaşabiliyorsak, hatta nefes alıyorsak bunu, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi 31 Mart’ta bir yerel seçim yapılacak. İYİ parti ve CHP’nin bir ittifak çalışması devam ediyor. Yani henüz ittifak şeklinde mi, yoksa kendi listemizle mi seçimlere gireceğiz, bu konuda netleşmiş bir şey yok. Eğer ittifak söz konusu olursa bizler, genel merkezimizin kararına koşulsuz uyar ve gereğini yaparız. Aksi bir durum için de başkan adayımız da, meclis üyesi listemiz de hazır.

Her şeyden önce şunu bilmenizi istiyoruz. Bu bir yerel seçim… İYİ parti olarak, başkan adayı şu olmuş, bu olmuş, meclis üyeleri şunlar seçilmiş gibi bir derdimiz yok. Sonuçta bu görevlere birileri gelip gidecek. Önemli olan ilçemize kimin ne şekilde hizmet edeceği, halkın sorunlarına kalıcı çözüm üreteceğidir. Geçmişten günümüze görev yapan tüm belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, az ya da çok hizmet etmişlerdir. Yeni seçilecek yönetim de birtakım hizmetleri mutlaka yapacaktır. Asıl üzerinde durduğumuz nokta, ülkenin ‘tek adam’ olarak yönetilme anlayışıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son derece iyi bir insan ve iyi bir yönetici olabilir. Peki ya yarın başka biri bu göreve geldiğinde ve kötü bir yönetim sergilediğinde, art niyetli olduğuna ne yapacağız? Önemli olan nokta bu… Bu anlamda parlamenter sistemin devam etmesinden yana olduğumuzu ısrarla belirtiyoruz.

Dolayısıyla 31 Mart seçimlerini sadece bir yerel seçim olarak görmüyoruz.

İYİ parti olarak ilçemizin ve halkımızın yararına olacağını düşündüğümüz projelerimiz var. Örneğin bir tanesi, ısınma sorununa kesin çözüm olarak gördüğümüz güneş enerjisiyle ilgili… Doğalgaza karşı değiliz ancak güneş enerjisi ile ilgili bir fizibilite çalışması yapılmalı, sonuçlar değerlendirilmeli ve hangisi maliyet açısından daha avantajlı ise o uygulanmalıdır.

Milas’ta mutlaka bir dernekler binası yapmalıyız. Çünkü dernek yöneticileri hiçbir ücret almaksızın, hatta kendi ceplerinden harcayarak hizmet üretmeye çalışıyorlar. Bunların başında da spor kulüplerimiz geliyor. Dolayısıyla bu dernekleri bina içerisinde toplamalı, ortak kullanım alanları, toplantı salonu gibi donatıları derneklerimize tahsis etmeliyiz.

Bir başka düşüncemiz ise mutlaka bir şehitlik anıtının olacağı, şehitlerimizin bir arada olduğu bir alan… Zaten bu konuda gazilerimizin de bir talebi var. Hatta oluşturulacak şehitliğin yanı başında gaziler için de bir bölüm açılabilir.

Eğer hepimizin ortak paydası Milas ise, sizlerin de her konudaki görüş ve önerilerinizi bizlere iletmenizi bekliyoruz.”

Bir basın mensubunun, İYİ Parti eski ilçe başkanı Çayırlı’ya, “Geçtiğimiz hafta sonu CHP’nin eğilim yoklamasını yaptığı salona geldiniz ve çıkışta ‘Bozkurt’ işareti yaptınız. Bunun bir anlamı var mı?” şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine Çayırlı; “Bozkurt işareti evrensel bir işarettir. Demokrasiyi, özgürlüğü temsil eder. Biz Türklerin Ergenekon’dan çıkış sembolüdür. Dolayısıyla hiçbir siyasi partinin ya da kişinin tekelinde değildir. Bu işareti yapmak için de kimseden izin almamıza gerek yok. Zaten ben de gerek duymuyorum” diye yanıt verdi.

Gerçekleşen ziyaret, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis