Muhtarlarla yılın ilk toplantısı…

İlçemizde her ay düzenli olarak Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın başkanlığında ve tüm kurum amirlerinin katıldığı Muhtarlar toplantısının Ocak ayı toplantısı da, yine Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. 2019 yılının ilk toplantısında muhtarlar daha önceki toplantılara göre daha az sorun dile getirdiler.

Muhtarlarla yılın ilk toplantısı…

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Milas ADM Müdürü Atilla Uzunoğulları ve muhtarlar katıldı.

Kaymakam Eren Arslan toplantının başında, yeni yıldaki iyi dileklerini ilettikten sonra muhtarlara, mahalleri ile ilgili konularda söz almak isteyen var mı diye sordu. Söz alan ve sorunlarını dile getiren muhtar sayısı geçtiğimiz aylara göre çok azdı. Sorunların dinlenmesi ve çözümleri için istişare edilmesinin ardından Kaymakam Eren Arslan protokol üyesi olan kurum müdürlerine söz verdi.

İlk olarak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova şunları aktardı: ”Güllük’te hekim artışı oldu. Mevcut Güllük Aile Sağlığı Merkezi Güllük’ü taşımıyor. Aile Sağlığı Merkezi için bir yer çalışmamız oldu bölgeyi gezdik, ancak yer sıkıntısı var. Bunun dışında Cumhuriyet Mahallesi’ne bir ASM onayı geldi, Burgaz Mahallesi için henüz onay gelmedi ama onay aşamasında olduğu bilgisi mevcut, Çökertme’de bir Sağlık Evi istedik ancak Aile Sağlığı Merkezi olamaz şeklinde bir yazı geldi. Sanırım yanlış bir anlama olmuş. Konunun yeniden gözden geçirilmesi için gerekeni yaptık. Topbaşı’nda ise kaymakamımız ve diğer yetkili arkadaşlarımız sayesinde metruk binayı ortadan kaldırdık, orada da Sağlık Yaşam Merkezi olacak.”

İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova’nın ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat söz alarak şunları söyledi: “Daha önce belirlemiş olduğumuz programlar çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Hava şartlarından dolayı bazı noktalarda aksayarak da olsa çalışıyoruz. İlçe merkezindeki program bitti sayılır. Kırsal bölgelerimizde program yapıldı, çalışmalara oralarda da devam ediyoruz. Kırsal mahalle sayımızın fazla olması nedeniyle çok işimiz var ve biz de hizmet açısından eşit ve adil olmalıyız. Bir muhtarımız Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na teşekkür mahiyetinde sosyal medyada bir paylaşım yapmış.

Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı’nın yaptığı işlerin parasını da belediye ödüyor. Yani asıl olarak mahallerde yapılacak bu görev belediyemizin. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı nerede devreye girmeli? Bizim elimizin ulaşmadığı, programlara yetişemediğimiz yerde. Belediyenin hizmet ettiği yere bir de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın hizmet etmesi marifet değil. Bahsi geçen mahalleye neredeyse 30 bin metre parke hizmeti yapılmışken daha bir tane parke konulamayan mahallerimiz var. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, bence eşitlik ve adaleti sağlamakla görevli. Her yer hizmet bekliyor. Belirli yerlerde ısrar etmemizin anlamı yok. Ben bu anlamda Kaymakam Bey’e durumu aktardım. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın bu tür hizmetler için belediye ve kaymakamlık ile istişare etmesi gerekiyor. Bizim eksik kaldığımız yerlerde devreye girmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Kaymakamlığın ve belediyenin haberinin olmadığı çalışmaların nasıl belirlendiğini ben merak ediyorum. Netice itibari ile iş yapıldıktan sonra fatura benim önüme gelir. Bu noktada eğer belediyenin o yıl ayırdığı bütün bütçe belli mahallerde sıkışıp kalırsa, o zaman biz adil ve eşit hizmet üretemeyiz. Bu konuda ben, siz muhtarımızdan da hassasiyet bekliyorum. ADM’nin bazı ilçe merkezindeki bazı bölgelerde yoğun kazıları, kırsal mahallerimizdeki programı aksattı. Bunları elimizden geldiğince hızlı şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ardından söze giren Kaymakam Eren Arslan: “Sayın Başkanım bu konuda eksik ya da farklı bir bilgi var. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, bakanlığa bağlı ve Sayın Valimizin başkanlığında bir vali yardımcısının, işlerin yürütülmesi için görevlendirildiği bir oluşum. Dolayısıyla yapılan hizmetler bakanlık projesi ve bakanlık bütçesiyle yapılıyor. Bu konuda sanırım bir bilgi eksikliği var” dedi.

Muhtarlardan gelen taleplerin az olması nedeniyle Kaymakam Arslan, toplantının çok hızlı bir şekilde tamamlandığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık