Salı toplantısında bu kez vekiller konuştu

CHP Milas İlçe Örgütü’nce her hafta Salı günü yapılan bilgilendirme toplantısında bu hafta, ağırlıklı olarak 20 Ocak 2019 Pazar günü yapılan eğilim yoklaması konuşuldu. Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin’in yanı sıra eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz da bilgilendirme toplantısında söz alarak, genel ve yerel konulardaki görüşlerini aktardılar.

Salı toplantısında bu kez vekiller konuştu

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İlgin Göktepe; “20 Ocak Pazar günü Muğla’nın 13 ilçesinden yalnızca Milas’ta yapılan eğilim yoklaması ile örnek gösterilecek bir demokrasi şölenine imza attık. Katılımın yüksek olduğunu düşünüyorum. En az 15, en fazla 28 oyun kullanılmasıyla toplamda üyelerimiz tarafından 54 bin oy kullanılmış. 5.631 üyemizin 3.205’i oy kullandı. Bu oylardan 3.093’ü geçerli sayılırken, 112 oy ise geçersiz sayıldı. Demokrasi şöleninde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. 31 Mart seçimine hep beraber yürüyeceğiz” dedi.

Milletvekili Girgin; “Bunlar vatandaşla alay ediyor”

İlçe Başkanı İlgin Göktepe sözlerini tamamladıktan sonra Muğla Milletvekili Süleyman Girgin söz alarak şunları söyledi:

“Öncelikle Pazar günü gerçekleştirilen demokrasi şöleni için, emeği olan herkesi tebrik eder, teşekkürlerimi iletirim.

Ben size meclisten şunları aktarmak istiyorum… Öncelikli olarak yeni yasama döneminde sürekli olarak torba yasalarla yönetilen bir ülke durumundayız. İktidar memleketin sorunlarını kanunlarla gidermek yerine torba yasalarla çözüm aramaya çalışmaktadır. Amaç 31 Mart’a kadar köklü çözümler üretmek yerine sadece ve sadece pansuman çözümler ile durumu kurtarmaktır. 31 Mart’tan sonra ise nasıl olsa artık seçim yok, istediğimizi yaparız demektedirler. Yapmış oldukları açıklamalar ve uygulamalara bakıldığında, vatandaşla alay etmek iktidarın yeni eğlencesi olmuştur! Örneğin vatandaş geçim derdinde, et fiyatları artıyor, diyorlar ki et fiyatları refahtan arttı. Savunma sanayi özelleştiriliyor, Ethem Sancak’a doğrudan ihale yöntemi ile savunma sanayi teslim ediliyor; sonra diyorlar ki bunun adı özelleştirme değil işletme hakkı devri... Bu ülkenin deniz kıyıları betona dönüştürülüyor diye serzenişte bulunuluyor, arkasından da bu cümlenin kurulduğu hafta plan ve bütçe komisyonuna Çandarlı’ya, Rize’ye dolgu yapmak ve Bitlis’in Ahlat ilçesine saray yapmak için kanun teklifi getiriliyor. Bu ülkenin denizlerini, ormanlarını betona çevirmek isteyenler var denildiği anda, bu iktidarın Turizm Bakanı Kissebükü’nü imara açıyor. Bu ülkenin derelerini HES’lerle kurutan, ülkeyi beton ormanlarına çeviren bu iktidarın bu yakınması insanlarla alay etmektir.

Hakkını teslim etmek lazım! En iyi yaptıkları şey iktidardayken bile muhalefetteki gibi konuşabilmeleri... Vatandaş vergi yükü altında eziliyor. Toplam bütçenin %70’i vergilerle ile oluşturulmaktadır. Vatandaş devletin geçim kaynağı haline geldi. Sonra utanmadan bizler en düşük emekli maaşını 1.000 liraya getirdik diye övünmektedirler. Biz en düşük emekli maaşı artarak 2021 yılında asgari ücretle eşitlensin diye teklif sunduk, maalesef reddedildi. Getirdikleri teklif enflasyon zammıyla artarak 4 yıl boyunca arttırılarak 1.000 liranın altında maaşı olan emeklileri sonunda 1.000 lira maaşa mahkûm etmek. Sonra da biz emekli maaşlarını yükselttik diye toplumla alay edecekler. Vatandaştan aldıkları oylar ile saraya sultan olanlar, borcunu Ethem Sancak’a ödemektedirler. Hazinenin başında yokluk görmemiş damat, elbette zenginleri savunacak. Biz de buradan diyoruz ki vatandaşa, nasıl Recep Tayyip Erdoğan kendi damadını düşünüyorsa, sen de kendi damadını, oğlunu, kızını, gelinini düşün… Oy verme, hesap sor! Kendilerine gelince %26 zam, emekliye gelince %10.

Bizler diyoruz ki 31 Mart seçiminde bunun hesabı demokratik yollardan sorulacaktır. Bizlere düşen görev 31 Mart’ta Türkiye genelinde AKP’yi geriletmektir. İnanıyoruz ki Türkiye genelinde AKP gerileyecek. Kendileri de bunu itiraf etmektedirler zaten. İstanbul’u betona çevirdik diyen kendileri, ihanet ettik diyen kendileri, kendi belediye başkanlarını görevden aldılar. Denizler, ormanlar betona çevriliyor diyen kendileri. Demek ki kendi belediyelerinden kendileri de muzdarip, vatandaş hayli hayli muzdarip...

31 Mart gerçek anlamda bu ülke için bir bahar olacak… İttifak; cumhur ittifakını geriletmek için ortaya çıktı. Benim kişisel görüşüm ittifaktan yana değil. İttifakın sağlıklı sonuç vermesi için, hangi ilde, ilçede, hangi siyasi partinin seçmeni fazla ise onun etrafında birleşmek gerekir.”

Milletvekili Özcan; “Ekonomik krizin ne kadar süreceği belli değil”

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in ardından bir diğer Muğla Milletvekili Suat Özcan da toplantıda şunları söyledi:

“Eğilim yoklaması için kararın alınması ve uygulanması açısından tebrik ediyorum. Ben kimsenin kaybettiğini düşünmüyorum. Herkes kazanmıştır, sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış olacak ve böylelikle hepimiz kazanmış olacağız.

Ülke gündemine dair ise; ekonomik kriz ve boyutları tam olarak anlaşılmış değil. Ne kadar süreceği de belli değil. Maliye bakanı büyüme oranını söylüyor. Diyor ki her şey çok iyi olacak, iyiye gidiyor. Büyüme oranlarına baktığımızda ise her şeyin çok iyiye gideceği görünmüyor. Büyüme oranları küçüldüğü zaman tasarruf demektir. Küçüldüğü zaman çalışanların enflasyona karşı yeterince zam almayacağı demektir. Ekonomik kriz dünyada da devam ediyor. Ne kadar süreceği konusunda da durum belirsiz... Hükümet sürekli gündemi gizleyen girişimlerde bulunuyor… Tarım Bakanı para var ki ithal ediyoruz diyor. Başka bildikleri yok. Ürünler yüksek fiyata olunca sürekli dışardan ürün alıyoruz. Bu şekilde biraz fiyatları düşürüyorlar. Ancak yurt dışındaki üreticiyi güçlendirip kendininkini zayıflatıyorsun. Ekonomik kriz karşısında herkes nasibini aldı ama cumhurbaşkanımız %26’lık zam ile ülkede ekonomik kriz yokmuş gibi bir davranış, tutum içerisinde.”

Milletvekili Özcan verdikleri önergelerin neler olduğundan bahsetti ve bunların reddedildiğini anlattı. Özcan’ın ardından ise eski milletvekili Fevzi Topuz son olarak şunları söyledi: “Eğilim yoklamasının yapılmasını hep arzu ettik. Pazar günü yapılan eğilim yoklamasında yoğun bir katılım gördük. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık