CHP İlçe Örgütü’nden 10 Ocak Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçemizde görev yapan basın mensupları için kahvaltı organizasyonu yaptı. Konak Lokantası’nda gerçekleşen etkinlikte, İlçe Başkanı Göktepe, yaklaşan yerel seçimle ilgili örgütün düşüncelerini de aktardı.

CHP İlçe Örgütü’nden 10 Ocak Kutlaması
  • 14 January 2019, Monday 9:39

Düzenlenen kahvaltı etkinliğine; CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur ve ilçemizdeki basın mensupları katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yönetim kurulu arkadaşları ve kendi adına kutlayarak sözlerine başlayan CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe şunları söyledi:

“Yılın bir günü hatırlanmak sizler için ne kadar mutlu edici bilmiyorum ama sizler her zaman bizim aklımızdasınız, her zaman yanımızdasınız. Bir şeyler yapmaya çalıştığımızda, bu partide emek verenlerden daha çok sizleri görüyoruz. Gerçekten çok büyük emekler harcayarak bu işi yapıyorsunuz. Hepinizin bu işten maddi beklentiler içinde olmadığını, severek yaptığının farkındayız. Sizlerden tek dileğimiz, isteğimiz, tarafsız ve ilkeli bir habercilik yapmanız. Bunun haricinde de sizlerden başka bir talebimiz olamaz.

Bugüne kadar yanınızda olabildik mi bilmiyorum ama, bundan sonraki süreçte her zaman yerel basınımızın yanında olacağız. Çünkü bizler, sizlerin aracılığıyla kitlelere ulaşabiliyoruz.

20 Ocak’ta ilçemizde yapacağımız ve 5450 civarındaki üyemizin oy kullanacağı eğilim yoklamasıyla bir demokrasi şöleni yaşayacak ve yaşatacağız. Sandıktan çıkacak sonucun uygulanacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Biz diğer partiler gibi atama yöntemi ile karar almadık.”

CHP İlçe Örgütü Başkanı İlgin Göktepe, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. “20 Ocak tarihinde ilçe merkezi ve dört büyük mahallede sandık kurulacak. Üyelerin tümünün oy kullanabilmesi için gerekli önlemler alındı mı?” sorusuna başkan Göktepe; “Herhangi bir araç tahsisimiz yok ancak meclis üyeliği için 39 tane aday adayımız var. Arkadaşlarımız her mahalleyi gezdiler dolaştılar, kendi dinamiklerini harekete geçirerek katılımı sağlayacaklardır. Biz müdahil ya da taraf olmayacağız. Her aday adayımıza eşit mesafedeyiz. Her üye kendi imkânıyla gelecek” şeklinde yanıt verdi.

“Sonuçta yapılacak eğilim yoklaması, resmi bir seçim değil. Yani hâkim huzurunda yapılan bir seçim değil, temayül oylaması olacak. Dolaysısıyla oradan çıkacak sonuç birebir uygulanacak mı?” sorusuna ise ilçe başkanı şu yanıtı verdi:

“Kontenjanlarımız ve bir de büyükşehir kısmımız var. Büyükşehir kısmında il başkanımız ile yapmış olduğumuz son toplantıda; mevcut büyükşehir meclisinde kadın üyemiz hiç yok. İl başkanımızın projesi şuydu, 1’nci sıra kesinlikle kadın aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi oluştuğunda orada 13 tane kadın aday görmek istiyoruz. Kadın aday ise seçilecek büyükşehir belediye başkanı ve bizim belediye başkanının kararıyla oluşacak bir şey. Şu anda sandıktan çıkacak olan gözüküyor ama ucu açık bir durum.”

“Belirlenen kontenjan adayları sandığa girecekler mi?” sorusuna da ilçe Başkanı Göktepe’den şöyle bir şu yanıt geldi:

“Girecekler ama içeriği konusunda bir netlik yok. Kontenjan 1 kadın, 3 Büyükşehir Belediyesi ve 2 de Muhammet Başkanın belirleyeceği isimler olacak. Büyükşehir kontenjanları Osman Başkan ve ilçe başkanının ortak kararıyla belirlenecekler.”

“İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri genel merkez düzeyinde devam ediyor. Yerelde sizin İYİ Parti ile görüşmeniz var mı?” sorusuna ise CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe şu yanıtı verdi:

“Evet yaptık. İki tarafta örtüşen bir görüşe sahip… Beraber hareket etmek istiyoruz. Henüz detaylar netleşmedi ancak İYİ Parti ile beraber hareket etmek niyetindeyiz. Eğer ittifakın içeriği bizlere bırakılırsa, biz 15 dakikada nasıl olacağını kararlaştırırız.”

Düzenlenen kahvaltı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık