CHP Milas’ta, 20 Ocak’ta 5355 üye oy kullanacak…

CHP İlçe Örgütü binasında her hafta Salı günü öğle saatlerinde yapılan bilgilendirme toplantısı dün bir kez daha gerçekleşti. Toplantının konusu ise 20 Ocak 2019 tarihinde yapılacak resmi olmayan ön seçim için konulacak sandıkların yerleri oldu.

CHP Milas’ta, 20 Ocak’ta 5355 üye oy kullanacak…
  • 09 January 2019, Wednesday 11:48

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  CHP ilçe yönetimi, bazı belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve meclis üyesi aday adayları ile partililerin katıldığı toplantıda, İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin olmaması nedeniyle açılış konuşması, İlçe Sekreteri Anıl Zeybekoğlu tarafından yapıldı.

Zeybekoğlu, daha önce 13 Ocak’ta yapılması planlanan eğilim yoklamasının 20 Ocak’ta yapılacağını bir kez daha belirterek; “Milas merkez olmak üzere, ilçe merkezi dışında kalan ilçeye bağlı 4 mahallede de sandık konulacak. Toplam, 5355 üyemiz kurulan sandıklarda oy kullanacaklar.  Üye listeleri ise yarından itibaren gerekli yerlerde askıya çıkacak” dedi ve sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

Başkan Muhammet Tokat ise, CHP İlçe Örgütü’nün eğilim yoklaması ile ilgili almış olduğu karara teşekkür ederek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Daha önceden bahsettiğim gibi genel merkezimizin kararı ne olursa olsun, benim sandığa girme niyetinde olduğumu söylemiştim. Bu niyetimizi, ile ve genel merkeze bildirmiştik. Ancak sandığa girecek aday olarak sanırım bu anlamda ben tek kaldım. Artık benim durumumu ilçe yönetimi değerlendirecektir. Meclis üyeliklerimiz için ise genel merkezimiz fermuar sistemi ile bir seçim yöntemi belirledi. Biz de arkadaşlarımızla yönetim olarak toplantı yaptık, bu toplantıya göre; fermuar sistemi olmadan, herkesin kontenjan olmadan seçime girmesi konusunda aramızda anlaştık. Genel merkez bize ‘1-30’a kadar tek numaraları kapatın’ demişti, biz şu anda böyle bir uygulamaya gitmiyoruz. Herkes sandığa girecek, sandıktan çıkan sonuca göre listeler oluşacak ama belediye başkanına bırakılan kontenjan ve büyükşehir adaylıkları ile ilgili açık bir kapı bırakıldı ve bu arada İYİ Parti ile devam eden ittifak görüşmeleri var, onunla ilgili de açık kapı bırakıldı.

Burada önemli nokta, herkesin sandığa giriyor olması ve kimsenin kontenjan talebinin olmamasıdır. Hepsine bu demokratik tavır için yürekten teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımız insan olarak çok değerli, mesleklerinde de başarılı insanlar.

Eğilim yoklaması için Milas merkez haricinde; Selimiye, Bafa, Güllük ve Ören’de sandıklar kurulacak. Amaç katılımın daha fazla olmasını sağlamak ve bu eğilim yoklamasında yaklaşık 5355 üyemizin oy kullanma hakkı var. Üyelerin hangi mahallede ikamet ettiğine göre oy kullanacakları yerler açıklanacak, şu an listeler hazır” diyerek, sandık konulacak mahallelerin isimlerini sıraladı:

“Boğaziçi, Dörttepe, Güllük, Kemikler ve Meşelik Güllük’te,

Akçalı, Gölyaka, Bafa, Kapıkırı, Karahayıt, Pınarcık, Bafa’da,

Akçakaya, Alatepe, Bağdamları, Bayır, Bozalan, Çakıralan, Çamlıca, Çökertme, Dere, Ekizköy, Gökbel, Gürceğiz, Hüsamlar, Kalem, Karacağaç, Kultak, Ören, Pinar, Kultaklar, Türkevleri ve Yoğunoluk Ören’de,

Çandır, Çukur, Danışment, Derince, Eğridere, Ekindere, Etrenli, Göldere, Hacıahmetler, Hisarcık, Kandak, Karakuyu, Karşıyaka, Kayabükü, Kılavuz, Kızılcakuyu, Konak, Köşk, Kurudere, Narhisar, Ovakışlacık, Sakarkaya, Selimiye, Şenköy, Selimiye’de oy kullanacak. Bunun dışında kalan bütün mahallelerdeki üyeler Milas merkezde kurulacak sandıklarda oy kullanacaklar. Buna göre 4045 üyemiz Milas’ta, 420 üyemiz Güllük’te, 379 üyemiz Ören’de, 354 üyemiz Selimiye’de ve 157 üyemiz Bafa’da oy kullanmış olacak.

Milas tarihinde ilk defa bir yerel seçimde üyelerin katılımıyla bir eğilim yoklaması yapılmış olacak. İl başkanımızın bize verdiği bilgiye göre Muğla’da Milas dışında bunu talep eden başka bir ilçe yok. İlçemizde bu kararın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, olması gereken, yakışan budur. Milas’ta Cumhuriyet Halk Partisi dışında bunu yapacak bir parti de ben göremiyorum. Bu sebeple bunu bir demokrasi şöleni haline getirip, bunun güzelliğine hep birlikte tanık olacağız.

Bugün, yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve meclis üyesi aday adayı olan arkadaşlarımızla beraber bazı odalarımızı ve birliklerimizi ziyaret ettik. Gayet olumlu havada geçen ziyaretlerdi bu ziyaretler ve şunu da net olarak gördük ki, görev yaptığımız süre içinde biz gerçekten sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla çok iyi ilişkiler gerçekleştirmişiz. Beraber çok güzel çalışmalar yapmışız. Bunları da ziyaretlerimizde tekrar görmek ve yaşamak bizi mutlu etti.

Eğilim yoklamamızın ve yerel seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu noktada gerek şu ana kadarki göstermiş olduğumuz hizmet anlayışımızın, kurumlarla yapıcı ilişkiler içinde olmuş olmamızın, ekonomik göstergelerimiz çok dipte olmasına rağmen en üst çıtalara yükselmiş olmamızın, toplumumuzca en iyi şekilde değerlendireceğini biliyoruz. Geçmişten beri olduğu gibi şiarımız şudur: ‘biz her zaman dik duracağız’ anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Toplantı partiye yeni katılan üyelere rozet takılmasıyla sona erdi.

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık