Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Özcan’dan animasyonlara tepki

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda eğitim geçici süreyle durdurulmasının ardından başlatılan uzaktan eğitim sistemindeki idam sahnesi animasyonları hakkında açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Uzaktan eğitim, eğitim sistemimizin çağdaşlıktan, bilim ve evrensel normlardan ne kadar uzak ve ilkel olduğunu gözler önüne serdi” dedi.

CHP’li Özcan’dan animasyonlara tepki

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verildiğini duyurmuştu. 1 haftalık tatilin ardından, eğitimler, ‘uzaktan eğitim’ modeliyle, televizyonda EBA TV üzerinden verilmeye başlandı. Sistemin hayata geçirildiği ilk gün, ortaokul öğrencilerine Adnan Menderes animasyon belgeseli izletildi. Belgeselde, Adnan Menderes’in idam sahneleri de gösterildi. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, yayınlanan idam görüntülerine tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin eğitimden mahrum kalmamaları için internet ve televizyon üzerinden gerçekleştirilen eğitim yöntemleri kapsamında, EBA TV’nin ortaokul kanalında gösterilen Adnan Menderes belgeseline tepki gösteren CHP’li Özcan,  “Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyonun, uzaktan eğitimin bir parçası haline gelmesi vahim bir zafiyettir”  dedi.
Özcan, Adnan Menderes’in idam görüntülerinin yer aldığı bir belgesel yerine, dünyada baş gösteren küresel salgın koronavirüsle ilgili bir bilgilendirme animasyonunun izletilmesi gerektiğini söyledi.  Bakanlığın eğitimdeki önceliklerinin toplumu ayrıştırarak en küçük bireyine kadar siyasi taraf yapmak olduğunu belirten Özcan,  “Uzaktan eğitim, eğitim sistemimizin çağdaşlıktan, bilim ve evrensel normlardan ne kadar uzak ve ilkel olduğunu gözler önüne serdi.” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda konuyla ilgili TBMM’de bir soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle bazı sorular yöneltti. Özcan’ın Selçuk’a sorduğu sorular şöyle:
1.       Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyon nasıl uzaktan eğitimin bir parçası haline getirilmiştir?
 
2.       Bakanlığı böyle bir durumda bırakan, önemli bir görev verilen ve denetleme ihtiyacı duyulmayan söz konusu kişiler hangi mevzuata dayanarak böyle bir uygulamada bulunmuşlardır?
 
3.       Görüntülerin yayımlanması sorumluluğunu alan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır İlgili kişiler görevden alınmış mıdır?
 
4.       Sözü geçen görüntüler uzaktan eğitimden önce de okullarda öğrencilere gösterilmiş midir?
 
5.       Ortaokul öğrencilerine İdam animasyonu izlettirmek Sayın Bakanın sözlerinde hep bahsettiği “İnsanlığa ve topluma yararlı bireyler yetiştirme” yolunda hangi amaca hizmet etmiştir?
 
6.       Nasrettin Hoca, Dede Korkut gibi coğrafyamızda beşerî eğitime dair yer edinmiş önemli bilginlerin animasyonu TRT arşivlerinde bulunmamakta mıdır ?
 
7.       Pandemi sürecinde virüs salgınıyla ilgi bir bilgilendirme animasyonu neden uzaktan eğitimde yer verilmemiştir?

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık