Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Çiftçilerin su baskını sorunu çözüme kavuşuyor

Milas Ziraat Odası’nın girişimleriyle, Milas’a bağlı Büyük Dibekdere ve Kafaca mahallerindeki tarım arazilerinde yaşanan su baskının önlenmesi için tıkanan derede temizleme çalışması başlatıldı.

Çiftçilerin su baskını sorunu çözüme kavuşuyor

Milas’a bağlı Büyük Dibekdere ve Kafaca mahallerindeki yaklaşık 2 bin dekarlık tarım arazisi, yoğun yağışlar ve tıkanan dere yatağı sebebiyle yaklaşık 3 yıldır su altındaydı. Arazileri su baskınına maruz kalan çiftçiler, yaşadıkları sorunu Milas Ziraat Odası’na aktarmıştı.

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, durumu Milas Belediyesi Başkanlığına ileterek, su tahliyesini sağlayan deredeki tıkanıklığın giderilmesi için çalışma talebinde bulundu.

Milas Belediyesi tarafından sağlanan iş makinesi, tıkanan derede geniş çaplı temizleme çalışması başlattı.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİZO’da görevli Ziraat Mühendisi Abdullah Öz ile birlikte temizleme çalışmalarını yerinde inceledi, bölgedeki çiftçilerle görüştü.

DERE TEMİZLENDİ, BİRİKEN SU TAHLİYESİ BAŞLADI

Arazisi su altında kalan çiftçilerin bu çalışmayla mağduriyetlerinin giderileceğini belirten Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, dere yatağının 15 yıldır temizlenmediğini ifade ederek şunları kaydetti: “Bu çay yatağı Büyük Dibekdere, Kafaca mahallelerimizdeki yaklaşık 2 bin dekarlık tarım arazilerinde biriken suların tahliyesi için yapılmış ve yaklaşık 15 sene önce bir defa temizlenmiş. Tabi yıllar sonra tıkanmış ve o bölgedeki tarım arazileri yoğun yağışlarla sular altında kaldı. Ekili arazilerdeki ürünler eridi. Su birikintisi halen duruyor. Bu bölgede üretim yapan 50 çiftçimizin şimdi üretim yapacakları tarlaları, sular altında… Çiftçi sahaya inemiyor. Çiftçilerimiz, bu sorunun çözülmesi için Milas Ziraat Odası’na başvurdu. Bitkisel üretim yapmak isteyen çiftçilerimiz, arazilerinde biriken suyun tahliyesini talep ettiler. Bu sorunun çözülememesi demek çiftçimizin tam 1 yıl boyunca ürün ekememesi demek. Bu sebeple hem Kafaca hem de Büyük Dibekdere muhtarlarımızla bir araya gelerek, Milas Belediyesi’ne başvurduk. Sağ olsun Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat ve ekibi, tıkanan çayın açılması için bir iş makinesi görevlendirdi. Makine faaliyete başladı, biriken su akmaya başladı. Herhalde bir hafta içerisinde çiftçilerimizin arazilerinde yaşadıkları su işgali sorunu çözülecek. İlerleyen günlerde de araziler ekime hazır hale gelecek.”

ÇİFTÇİDEN BÜYÜK FEDAKÂRLIK

Deredeki temizleme çalışması sırasında iş makinesinin ekili araziden geçtiğini söyleyen Başkan Atıcı, bir çiftçinin mağdur olan çiftçiler için örnek bir fedakarlık yaptığına dikkat çekerek, “Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi için iş makinesinin yonca ekili bir araziden geçmesi gerekiyordu. Arazi sahibi çiftçimiz Celal Eskişar, çiftçi arkadaşlarını mağdur eden sorunun çözümü için büyük bir fedakarlık yaparak ekili arazini açtı. Çiftçi arkadaşlarına yardım etmek için ekili arazisi zarar görmesine rağmen bu fedakarlığı yapan Celal Eskişar’a ve Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat ve ekibine de önemli ve zamanlı hizmetleri için tüm çiftçilerim adına teşekkür ediyorum. Bu tabi geçici bir çözüm MUSKİ’ye de sorunun kökten çözülmesi ve bu bölgede su akışını kesintisiz sağlayacak olan büz için başvuruda bulunacağız. Çiftçilerimizin sorununun çözümü için konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Civardaki arazilerde çalışan çiftçilerle de görüşen Başkan Atıcı; tarlalarda ot biçme, çevirme ve paketleme işlemi yapan çiftçilere hayırlı, bereketli işler diledi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis