Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Fuar’ın resmi açılışı dün yapıldı…

Bu sene 7-10 Mart 2019 tarihleri arasında 10’ncu kez kapılarını ziyaretçilere açan 10. Milas Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın resmi açılış töreni, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla dün gerçekleşti. CHP’li hiç bir Muğla milletvekilinin katılmadığı, hatta Milas Belediye Başkanı ve CHP İlçe Örgütünün de katılmadığı resmi açılış töreni, deyim yerindeyse AKP’nin aday tanıtımına dönüştü.

Fuar’ın resmi açılışı dün yapıldı…

Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP’li Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AKP Muğla İl Başkanı kadem Mete, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Nil Hıdır, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin yöneticileri, resmi daire amirleri ve kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleşen resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Bundan önceki fuar açılışlarında, fuar organizasyon firma yetkilisinin ardından kürsüye Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı gelerek, hem fuarın önemini, hem de çiftçinin tarımsal faaliyetlerdeki sorunlarını aktarırdı ancak dünkü açılışta; Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan, Muğla Valisi Esengül Civelek ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuşmak için kürsüye geldiler.

Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan, her geçen yıl, bir önceki yıla göre daha geniş kitlelere ve ziyaretçi sayısına ulaşan 10. Milas Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na hoş geldiniz diyerek söze başladı ve şunları söyledi:

“10 yıllık bir süre içerisinde böyle bir organizasyon gerçekleştirilirken, bu fuarın ilçemize ve bölgemize neler kattığını hepimiz biliyoruz. Bu sene 185 firma, 480 markanın temsil edildiği böyle bir organizasyon, her geçen gün kıymetini ve değerini arttırıyor. Bu fuar düzenlenirken bölge çiftçisinin, teknolojik bilgi ve görgüsünün gelişmesi, teknolojik ürünleri birbirleriyle mukayese edebilmesi de son derece önemlidir.

Zeytin hasadının artık makineyle yapılması, daha hijyenik saklama kaplarında saklanılmaya başlanması, hayvancılık ve süt üretiminin de yoğun olarak yapıldığı bölgede, süt saklama kaplarının da artık günün koşullarına uygun olarak seçilmesi gibi çok önemli bir misyonu üstleniyor bu fuar… Bu fuar, Türkiye’deki tarım fuarları arasında en fazla kadın çiftçi tarafından ziyaret edilen bir fuar olma özelliği de taşıyor. Başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm protokol üyelerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan’ın ardından kürsüye gelen Muğla Valisi Esengül Civelek ise, özellikle Muğla tarımına ve Muğla çiftçisine sağladığı katkı ve desteklerden dolayı Bakan Pakdemirli’ye teşekkür ederek başladı ve şunları söyledi:

“Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Bu anlamlı gün münasebetiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Tarımın, ülkemizin geleceği olduğunu, ülkemiz ekonomisinde ve kalkınmasında hayati bir önemi olduğunu biliyoruz. Muğla’mızda da tarım sektörü, ilimizin sosyo-ekonomik gelişmesine ciddi katkılar sağlayan bir sektördür. Muğla olarak coğrafi yapımız, uygun iklim koşullarımız ve verimli topraklarımız ile tarımsal üretimde avantajlı bir konumdayız. Tarım ve hayvancılık sektöründe güçlü bir potansiyele sahibiz. Özellikle son yıllarda ihracata yönelik tarımsal üretim modeliyle ilerleyen ve yıllar itibariyle bu ihracatı arttıran ilimizde, çiftçilerimizin ileri teknolojiyi kullanımıyla bilinçli tarımsal üretimde bulunmaları, bu alandaki verimliliğimizi arttırmaktadır.

Son 10 yıldır Milas’ta düzenlenen tarım fuarımız, sektörün tüm aktörlerini bir araya getirmekle birlikte çiftçilerimizin tarım alanındaki gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgi sahibi olmasına da vesile olmaktadır.

Tarım fuarımızın; ilçemize, ilimize, bölgemize, ülkemize, tarım ve hayvancılık sektörünün tüm aktörlerine hayırlı olmasını diliyorum.”

“Bana göre artık Türkiye’nin bir seçime ihtiyacı yok…”

Muğla Valisi Esengül Civelek’in ardından son konuşmacı olarak kürsüye Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli geldi. Bakan Pakdemirli, bakanlığın tarımsal alanda yaptığı yenilikleri, çiftçi ve üreticilere sağladığı destekleri anlatarak, 2019 yılının tarımda daha verimli bir yıl olacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli; “Bugün hepimiz için özel bir gün… Sofrada tadımız, evde huzurumuz, tarlada alın terimiz, ilk öğretmenimiz, anamız, bacımız… Kalbimizde, gönlümüzde her gün yer alan tüm kadınlarımızın ‘Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

24 Haziran sonrası tarım ve orman bakanlığının bir arada planlanması çok önemliydi çünkü toprak ve su bir arada olmalıydı. Bakanlığa geldiğim ilk gün, makamda oturmayacağımı, sürekli yurdun dört bir tarafını dolaşarak, çiftçi ile üretici ile bir araya geleceğimi, onları dinleyeceğimi söyledim. Çünkü en iyi danışman onlardır, en iyi dersi onlardan alırım.

Belki çiftçimizin her derdini çözemeyebiliriz. Çünkü devletler de imkânlar nisbetinde çiftçiye, köylüye en iyisini yapmaya çalışır. Bugüne kadar hiçbir kesime verilmeyen krediler, sübvanse krediler, yapılandırmalar ve zor ekonomik koşullar altında olduğumuz zamanlarda bile en önde çiftçimize önem verilmiştir.

Bu benim üçüncü kez Muğla’ya gelişim. Ege’li bir bakan olmam sebebiyle de bundan sonra da gelmeye devam edeceğim. Yani Muğlalılarla daha fazla ilgileneceğim. Dolayısıyla bu ve bunun gibi fuarlar son derece önemlidir. Bu topraklar o kadar güzel, o kadar verimli topraklar ki; zeytin, bal, balıkçılık, narenciye, hububat, üzüm, incir ve daha sayılabilecek o kadar ürünün yetiştiği topraklar... Adeta bereket fışkırıyor, ancak bizim bu ürünleri daha iyi şartlarla satmamız gerekiyor. Ürünleri daha iyi depolayıp, daha iyi koşullarda işleyip, dünya standartlarında işlenen ürün haline getirmemiz gerek. Bu eşsiz ve benzersiz ürünleri daha iyi pazarlamamız lazım. Bu anlamda her zaman sizlere destek olacağız.

Bildiğiniz gibi 24 Haziran’dan hemen sonra dövizde bir sıkıntı yaşadık. Bir anda döviz fiyatları yükseldi. Doğal olarak girdi maliyetleri de arttı. 2019 yılı başı itibariyle kontrol altına almayı başardık. Bu süreçte sektör temsilcileriyle konuştuk ve girdi maliyetlerini düşürmeleri gerektiğini söyledik. Bir yandan girdi maliyetleri artarken, diğer yandan da ürün fiyatları artacak, böylece çiftçimiz bu sene rahat bir nefes alacaktır.

İçinde bulunduğumuz ayın sonunda bir seçim var. Herkes bu seçim ekonomisine kilitlenmiş durumda. Aslında her seçim yeni beklentiler demektir. Yeni beklentilerin ötelenmesi demektir. İstikrarlı bir dönem dediğimiz son 16 yılda, 13 kez seçim yapılmış bu ülkede… 31 Mart’ta yapılacak seçimlerin ardından artık 4 yıl seçim yok. Seçimlerin ardından geleceğiz ve sizin dertlerinizi, sorunlarınızı çözeceğiz. Bana göre artık Türkiye’nin bir seçime ihtiyacı yok… Yeni başkanlık sistemiyle vatandaşa daha çabuk, daha pratik hizmet götürmenin yollarını arayacağız.

Bu fuar önemli diyoruz, dolayısıyla yeni bir fuar alanı ile ilgili de müjdeyi sizlere vermek istiyorum. Orman’da çalışan TYP’li arkadaşlarımızla ilgili bir not geldi şimdi, onların hem sayılarının arttırılması, hem de sürelerinin arttırılması konusunda her türlü desteği vereceğiz.

Dedim ya önümüzde bir seçim var. Elbette AK Partili belediyelerin sayılarını arttırmak temel hedef… Sonuçta birini seçeceksiniz. Kim çağırırsa ben gelirim ancak Barış Saylak benim arkadaşım. Onu seçerseniz ve o da beni ne zaman çağırsa ben koşarak gelirim.”

Konuşmanın ardından tüm protokol platforma çıkarak fuarın açılış kurdelasını kestiler. Kurdela kesiminin ardından AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Nil Hıdır, AKP İl Başkanı Kadem Mete, İlçe Başkanı Fahri Acar, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy sahneye davet edildi ve birlikte objektiflere poz verdiler.

Bakan Pakdemirli ve beraberindeki protokol üyeleri, fuar alanında dolaşarak standları gezdiler.  Bakan Pakdemirli ve beraberindeki protokol, Milas Orman İşletme Müdürlüğü standına gelerek, orada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, fuar alanındaki kadınlara karanfil dağıtıılar. 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis