Geleceğin ressamlarından harika bir sergi…

Önceki gün, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nin bahçesi ve ‘Sanat Koridoru’nda, okulun Resim Öğretmeni Demet Özyurt öncülüğünde, öğrenciler tarafından akrilik boya ile yapılan harika bir resim sergisi açıldı.

Geleceğin ressamlarından harika bir sergi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Türker Yurtsever, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, bazı okul müdürleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra; Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ‘Akrilik Boya Resim Sergisi’, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Ali Aktaş, sergi açılışı öncesinde, konuklarına hoş geldiniz dedi ve şöyle devam etti:

“Sayın Bakanımızın, hem derslerde, hem de spordan sanata ve bilime kadar ter dökülen her alanda başarılı olmanın adını ‘Çift kanatlı olmak’ olarak ifade ettikleri gibi biz de, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sözünü ilke edinen sevgili öğrencilerimizin sadece akademik alanda değil, sanatsal alanlarda da başarılı olmaları için gereken her türlü desteği sağlamaya, gereken fedakârlığı gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum.

Değerli konuklarımız; sergimizde, akrilik boya kullanılarak yapılan yaklaşık 120 eser yer almaktadır. Bu eserlerde öğrencilerimiz, yaratıcılık yönlerini ve hayal güçlerini kullanarak özgün ürünler ortaya koymuşlardır. Ayrıca okulumuzun daha estetik bir görünüm kazanması adına, okulumuzun koridorlarını; sanat sokağı, biyoloji sokağı isimlerini koyarak özgün çalışmalarla renklendirdik.

Bütün bunların yanında okulumuza, belediyemiz tarafından bağışlanan banklar yine akrilik boyalarla boyanmış ve üzerlerine özgün resimler çizilerek banklar, yeni bir görünüme kavuşturulmuştur.

Bütün bu çalışmaların mimarı olan başta Resim Öğretmenimiz Derya Özyurt olmak üzere, geleceğin ressamları olma yolunda hızla ilerleyen sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.”

Okul müdürü tarafından yapılan konuşmanın ardından Resim Öğretmeni Derya Özyurt öncülüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Akrilik Boya Resim Sergisi’nin açılış kurdelası kesilerek, alandaki yaklaşık 120 resim incelendi.

Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay, Cahit Sıtkı Tarancı’ya ait ‘Haydi Abbas’ şiirini okuması da, sergi alanındakilerden büyük alkış aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık