Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

HACIİLYAS MEYDAN DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Muğla Anıtlar Kurulu onaylı, Hacıilyas Meydanı Restorasyon Projesi düzenleme çalışması için ilk kazmayı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat vurdu. Bir aylık sürede ve 500 bin lira harcanarak kısmı düzenleme yapılacak meydan düzenleme çalışması, ilçemizin tarihi zenginliğine çağdaş bir görünüm katacak.

HACIİLYAS MEYDAN DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ittifak sağlanan İYİ Parti Milas Eski İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olan bazı isimler ve düzenleme çalışmalarını yürütecek Milas Belediyesi görevlilerinin katıldığı mini bir törenle başlatılan ilçemizin bilinen tek tarihi meydanı konumundaki Hacıilyas Meydanı’ndaki düzenleme çalışmasında ilk kazma, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından vuruldu.

Başlatılan düzenleme çalışmasıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bu düzenleme çalışması Muğla Anıtlar Kurulu onaylı bir proje olup, aynı zamanda ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nden ödüllü bir projedir. Bu projemiz aslında Hacıilyas Meydanı ile birlikte, bu meydana bağlanan dar sokakların sağlıklılaştırılmasını da içeren bir projedir.

Bilindiği gibi Muğla Valiliği’ne bu konuda bir müracaatımız vardı. Biliyorsunuz, emlak vergilerinden alınan yüzde 10’luk bir dilim, valilik bünyesinde sırf bu alanda harcanmak üzere toplanıyordu. Biz de bu fondan destek istedik, ancak bununla ilgili bir olumlu yanıt alamadık. Milas Belediyesi olarak aynı şekilde bir de Baltalı Kapı ile ilgili bir projemiz var. Baltalı Kapı ve çevresinin sokak sağlıklaştırma restorasyon projesi de yine ödüllü bir proje olup, bu proje de valilikten destek beklediğimiz projelerimizden biridir.

Bu nedenle Milas Belediyesi kendi imkânlarıyla bu projeyi hayata geçirmeye karar verdi. Ancak belediyemizin ekonomik yapısı da düşünülerek projenin tamamı değil de, sadece meydanı kapsayacak bir şekilde çalışma yapılacak. Yani kısmı bir çalışma olacak.

Mahalle muhtarımızla ve çevre esnafımızla uzun zamandır istişare halindeydik ve çalışmanın bir an önce başlatılmasına karar verildi ve bugün de ilk adımı atıyoruz. Proje üzerinde küçük detay çalışmaları yaparak bu meydana uygun hale getirdik.

Hacıilyas Meydanı bizim, tek tarihi meydanımızdır. Bu nedenle bu tarihi meydanın restorasyonu sadece bir meydan düzenlemesi değil, aynı zamanda bir tarihi alanının da düzenleme çalışmasıdır. Bildiğiniz gibi Milas Belediyesi tarafından ilçemizde bir kültür rotası belirlenmiştir. Bu kültür rotasının başlangıç noktası Baltalı Kapı’dır. İlçemize gelecek turist kafilelerini taşıyan otobüslerinin ilk durak yeri ve park edeceği bir alan olması nedeniyle Baltalı Kapı ilk başlangıç noktası, Hacıilyas Meydanı ise ara dinlenme yeridir. Bu kültür rotasının 8 durak noktası var. Baltalı Kapı’dan çıkan turist, yürüyerek Uzunyuva Arkeopark ve oradan Çöllüoğlu Hanı ve Arasta, daha sonra Salı Pazarı ve oradan da Gümüşkesen Anıt Mezarı’nın bulunduğu noktaya ulaşacaklar. En sonunda ise Gümüşkesen’den ayrılan turist, bu meydana gelecek ve dinlenecek. Dinlenmenin ardından yürüyerek Macar Evleri’ni gezecekler ve daha sonra otobüslerinin bulunduğu alana geri dönecekler” dedi.

Başlatılan çalışma nedeniyle kent içi trafiğinde bir aksama olup olmayacağı ve meydanın çevresinde esnafa, bu çalışmanın vereceği bir rahatsızlık olacak mı diye sorduğumuz soruya ise Başkan Tokat şöyle yanıt verdi:

“Kesinlikle hayır… Bu çalışma sırasında trafikle ilgili herhangi bir sorun yaşanmayacak. Bölgedeki esnaf ise bu düzenlemenin bir an önce başlaması ve tamamlanmasını istiyor. Bir ayda tamamlanacak çalışma sonrasında bölgedeki esnafın da yararlanacağı bir çalışma olacaktır.”

Yapılan açıklamanın ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, düzenleme çalışması için ilk kazmayı vurdu.  

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis