İlçe Milli Eğitim ‘LGS Tercih Merkezi’ kurdu…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan LGS sonuçlarının ardından yeni bir uygulama başlattı.

İlçe Milli Eğitim ‘LGS Tercih Merkezi’ kurdu…

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve bazı öğretmenlerin yurtdışı programı nedeniyle Prag’da olması nedeniyle Şube Müdürü Türker Yurtsever tarafından yürütülen uygulama ile LGS’de başarılı olan ve eğitim hayatını sürdüreceği liselerle ilgili tercih yapan öğrencilere, tercih konusunda uzmanlar tarafından rehberlik yapılıyor. 1-12 Temmuz tarihleri arasında, ilçe merkezindeki birçok okulun yanı sıra Pomelon AVM gibi halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda ücretsiz olarak verilen rehberlik çalışmalarını bizzat Şube Müdürü Türker Yurtsever titizlikle yürütüyor.

İlçe Müdürlüğü tarafından Milas merkezde oluşturulan LGS Tercih Danışma Merkezi tarafından verilen hizmeti yerinde inceleyen Yurtsever; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak akademik başarıyı arttırmak, geleceğimiz dediğimiz hepimizin gözbebeği yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak adına başlatılan bu çalışma 12 Temmuz’a kadar devam edecek.

Artık okullarımız sadece müfredata bağlı olarak eğitim-öğretim yapan kurumlar değil. Eğitimde kaliteyi yükseltmeyi hedefleyen bir anlayışla; spor, sosyal etkinlikler, bilim fuarlarıyla soran, sorgulayan, araştıran bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bunu tam anlamıyla başardığımızda akademik başarı da kendiliğinden gelecektir. Hedefimiz budur. Artık Milas’tan ister LGS olsun, olsun ÖSS sınavları olsun Türkiye birinciliklerinin çıktığı, eğitim hayatının sonunda; bilimde, sanatta, sporda, edebiyatta ve diğer alanlarda dünya çapında tanınan, büyük ödülleri alan insanlar yetişmeli. Bu amaç doğrultusunda öncelikli olarak velilerimizin çocukları ve öğretmenlerle yakın diyalog içerisinde olmaları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü veya okul idareleri tarafından yapılan çalışmalara destek vermeleri önem taşıyor” dedi.     

İlçe merkezinde kurulan LGS Tercih Danışma Merkezilerini sık sık ziyaret eden Şube Müdürü Yurtsever, ziyaret esnasında tercih danışmanlığı için gelen öğrenci ve veliler ile görüşerek, doğru tercih yapmaları konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Yurtsever tüm öğrencilere yapacakları tercihlerde başarılar diledi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık