Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlçe Milli Eğitim’den yeni bir adım…

2017/2018 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa spor programına öğrenci alan ve 2018/2019 yılında da Fen ve Sosyal Bilimler programına öğrenci alarak eğitime devam eden ilçemiz Şehit Murat İnci AİHL Proje Okulu başta olmak üzere tüm liselerin önümüzdeki yıl öğrenci kontenjanları belli oldu. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hangi okulu tercih edecek ya da etmeyi düşünen öğrenciler ve aileleri için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00 da "OKUL TANITIM GÜNÜ" etkinliği düzenleniyor.

İlçe Milli Eğitim’den yeni bir adım…

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sonlarına yaklaşırken, önümüzdeki 2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Spor Programına 30, Fen ve Sosyal Bilimler Programına ise 60 öğrenci alacak olan Şehit Murat İnci İmam Hatip Lisesi ile birlikte, ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki liselerin de öğrenci kontenjanları belli oldu.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Önümüzdeki yıl ortaokuldan liseye geçecek olan çocuklarımızın tercih edeceği okul ile ilgili bugünden fikir sahibi olmaları için bu sene, farklı bir uygulama düşündük. Öğrencilerimiz ve aileleri önümüzdeki yıllarda nasıl bir okula gideceklerini, okulda nasıl bir eğitim programı uygulandığı, hangi öğretmenlerin o okulda görev yaptığını görmeleri için ‘Okul Tanıtım Günü’ düzenliyoruz.

Velilerimiz, çocuklarıyla birlikte gelsinler ve tercihlerinde hangi okullar var ise onları gezip incelsinler” dedi.

Şehit Murat İnci İmam Hatip Lisesi, bünyesinde açılan spor programı ile önemli bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Bal; “Her iki programa da sınav ile öğrenci alınan okulda, fen ve sosyal bilimler programına LGS puanı ile spor programına ise Temmuz ayında yapılacak olan özel yetenek sınavı ile öğrenci seçiliyor. Okulda aynı zamanda 7 tane okul öncesi ve anasınıfı bulunmakta.

Bu sebeple bir sonraki eğitim öğretim döneminde proje okulunu tercih edecek ya da etmeyi düşünen öğrenciler ve ailelerini 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00 da "okul tanıtım günü" etkinliğine bekliyoruz.

Etkinlikte, tüm idareci ve öğretmenler okulda olacaklar, eğitim programlarını tanıtacaklar, anasınıfı programları, öğretmenler tanıtılacak. Son olarak da eğitim ortamları, okul bina ve yerleşkesi gezdirilecek. Etkinlik herkese açık şekilde düzenlenecek” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis