“İşçilerin kadrolu olması en doğru adımdır”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla’nın üçte ikisinin ormanlarla kaplı olduğuna dikkat çekerek, yaz aylarında meydana gelen orman yangınları ve yangınlara müdahale eden sözleşmeli işçilerin kadrolu olması gerektiği konusunda bir açıklama yaptı.

“İşçilerin kadrolu olması en doğru adımdır”

Milletvekili Özcan’ın açıklaması şöyle:

“İlimiz Muğla üçte ikisi ormanlarla kaplı bir arazide konumlanan, Türkiye turizminin en gözde bölgelerinden birisidir. Her yaz meydana gelen yangınlar Muğlamız için kâbus olmaktadır.  Sadece 2018 yılında Muğla’nın farklı noktalarında 355 orman yangını çıkmış; son bir haftada 8 noktada; Datça, Milas, Yatağan, Fethiye ve Dalaman’da ormanlık ve zirai alanlar yanarak büyük hasar görmüştür. Muğla her yıl ortalama 270 orman yangını ile mücadele etmektedir.

Yangınların çıkmasında; ilimizin bitkisel örtüsünün, coğrafi yapısının uygun görülmesine karşın; yangınların çıkmasını önleyici tedbirlerin alınmasında, söndürme, soğutma ve rehabilitasyonu için, büyük özveriyle çalışan işçilerin bir kısmının geçici görevli çalıştırılması, yangınların en yoğun olduğu yaz aylarında iş sözleşmelerinin sona ermesi söz konusu olabilmektedir. Muğla’da 807 kadrolu 556 mevsimlik işçi statüsünde toplamda 1360 işçi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde çalışıyor.  Mevsimlik geçici işçiler ise 10 aydan indirilen sözleşme süreleri sebebiyle Temmuz ayında işten çıkarılmak riski ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Mevsimlik geçici orman işçilerinin kadrolu olarak istihdam edilmeleri orman yangınları ile mücadelede en doğru adım olacaktır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık