Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İttifak ortakları, iktidarı ve adayını topa tuttu!..

Millet İttifakı’nın ortakları, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri; Kırcağız, Kızılcayıkık ve Bahçeburun’da, kurdukları ittifaka ‘zillet’ diyen ve HDP ile birlikte yürüyorlar sözüne sert bir dille yanıt verdiler. Başkan Tokat, kendisini satışlar ve borçlanma üzerinden eleştiren AKP Adayı Barış Saylak’a, “Madem bu kadar satışlara karşısın aynı dönemde biz 300 adet yer satarken, Milas Mal Müdürlüğü 3080 adet yer sattı. Kimlere satıldı, ne için satıldı, paralar nereye gitti? Yüreğin yetiyorsa git araştır ve kamuoyuna açıkla” derken, İYİ Parti eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Çayırlı da, “Millet İttifakı’na ‘Zillet’ diyenler aynaya baksınlar” dedi.

İttifak ortakları, iktidarı ve adayını topa tuttu!..

Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Başkan Adayı Muhammet Tokat ve belediye meclis üyesi adayları, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı; Kırcağız, Kızılcayıkık ve Bahçeburun Mahallesi’nde vatandaşla buluştu.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bazı yönetim kurulu üyeleri, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin de katıldığı seçim çalışması kapsamında gidilen mahallelerde, Başkan Tokat ve Meclis Üyesi Adayı Çayırlı, bu kez iktidara ve Cumhur İttifakı Adayı Barış Saylak’a yüklendiler.

Seçim çalışmalarının bugüne kadar olan bölümünde olduğu gibi, Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Muhammet Tokat, başkanlığı dönemindeki birinci ve ikinci 5 yılı anlatırken, yaptıkları ve yapamadıklarını, özellikle 2014 yılı sonrasında gelirlerin azalmasıyla zor günler geçirdiğini dile getirdi.

Başkan Tokat; “Gittiğim her yerde söylüyorum. Bütçe sorunu nedeniyle işçilerimize maaş ödemekte zorlandık, hatta ödeyemediğimiz dönemler oldu ancak hiçbir zaman vatandaşa hizmetten geri kalmadık. Bir aday arkadaşımız gittiği her yerde bizi yer satmakla ve borçlanmakla suçluyor. Kimse de dönüp sormuyor; ‘Büyükşehir Yasası’nı siz çıkarmadınız mı? Bu yasa ile birlikte ilçe belediyelerinin en önemli gelir kaynaklarını büyükşehire aktarmadınız mı? Başlangıçta 5 yıl dediniz, sonra bir yıl daha uzattınız, şimdi ise 2023’e kadar vergi muafiyeti getirdiniz. Bunu yapmakla ilçe belediyelerinin elini-kolunu siz bağlamadınız mı diye sormuyor. Bu süreçte ne yapacaktım? Belediyeler iki şey yapamaz; birincisi para basamaz, ikincisi de adam asamaz… Belediyecilik bizim işimiz diyorsunuz ya siz önce belediyeciliği öğrenin” dedi.

“El insaf!..”

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, ‘Milas Belediyesi’ne aylık 40 milyon lira giriyor ama buna rağmen belediye borç batağında’ söylemini sert bir dille eleştiren Başkan Muhammet Tokat; “El insaf! Belediyenin kasasına her ay 40 milyon lira girse yılda yaklaşık 500 milyon lira yapar. Milas Belediyesi’nin yıllık bütçesi 153 milyon liradır. Anlaşılan bunlar hesap-kitap da bilmiyor. Bunlar siyaseti yalanla-dolanla, iftira ile yapmaya alışkın olduklarından bu seçimde de aynı şeyleri yaparak vatandaşın oyunu almaya çalışıyorlar.

Arkadaşımız bizi yer satmakla ve borçlanmakla suçluyor. Ben de her fırsatta diyorum ki belediyenin işi dağın tepesindeki zeytinleri toplamak değildir. Biz bu yerleri o köylerde oturan vatandaşlara öncelik tanımak kaydıyla sattık. Üstelik açık usulde ve ihale kanununa uygun bir şekilde sattık bu yerleri.

AKP Başkan Adayı Barış Saylak’a sesleniyorum; mademki satışlara karşısın, biz bugüne kadar 300 adet yer satarken, aynı dönemde Milas Mal Müdürlüğü aracılığıyla 3080 adet yer satışı yapıldı. Bu yerler kimlere satıldı? Neden satıldı? Paraları nereye gitti? Biz basının gözü önünde ve halka açık ve kanuna uygun bir şekilde bu satışları yaparken, Mal Müdürlüğü’nün satışlarından kimsenin haberi olmadı. Yüreğin yetiyorsa bunları araştır ve kamuoyuna açıkla” dedi.

“Kandırmak, göz boyamak sizin işiniz”

AKP Adayı Barış Saylak’ın, vatandaşın oyunu almak için kılıktan kılığa girdiğini, rüzgârda savrulan yaprak misali ordan oraya, makam ve koltuk uğruna 52 yaşına kadar savunduğu tüm değerleri bir anda yok sayarak başka bir kimliğe büründüğünü söyleyen Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Muhammet Tokat şöyle devam etti:

“Sahte gülücükler, inandırıcılığı olmayan ve boş vaatten öteye gitmeyen laflar, süslü-püslü ama kaynağının belirsiz olduğu projelerle oy almaya çalışanlar, 2002’den bu yana yaptığınız, uyguladığınız bu taktik bu kez tutmayacak. Sizler saraylarda ‘bir eli yağda, bir eli balda’ yaşarken, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, geçinmek için binbir takla atan vatandaş bu kez sizin oyunlarınıza gelmeyecek.

Ben gittiğim hiçbir yerde vatandaşa vaatte bulunmuyorum. Bütçe imkânları doğrultusunda, mahalle muhtarı başta olmak üzere vatandaşımızdan gelecek talepleri öncelik sırasına göre yerine getirmeye çalışacağımı, vergi muafiyetinin kalkmasıyla her türlü hizmetin vatandaşa daha kolay ve kısa sürede ulaşacağını söylüyorum. Kısaca diyorum ki; birlikte, ortak akıl ile her türlü sorunu aşacak, bu kenti çağdaş, modern ve yaşanabilir bir yer haline getireceğiz.

Onlar ise sırtını Ankara’daki ağabeylerine dayamışlar, ilçenin tüm sorunlarını Ankara’dan ‘hallediyorlar’. Sanki 17 yıldır kendileri iktidarda değil. Milas, Muğla bugüne kadar kötü yöneltildiyse, hiçbir yatırım ve hizmeti alamadıysa bunda sizin hiç mi günahınız yok? Bugüne kadar iktidarın gücü neredeydi?”

“Zillet İttifakı diyenler aynaya baksınlar”

Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Başkan Adayı Muhammet Tokat, iktidarın Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ı eleştirirken, İYİ Parti Eski İlçe Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Millet İttifakı’ndan belediye meclis üyesi adayı olan Mehmet Çayırlı ise ‘Cumhur İttifakı’ ortaklarının Millet İttifakı’na, ‘Zillet’ yakıştırmasını ve Millet İttifakı’nın HDP ile birlikte yürüdüğü iddialarına çok sert bir dille cevap verdi.

Çayırlı; “Habur’da çadırdan mahkemeleri kurup, dağdaki teröristleri şehre biz mi indirdik? Oslo’da PKK ile masaya biz mi oturduk? Diyarbakır’da Barzani ile sarmaş-dolaş olup Kürtçe ‘Megri’ türküsünü biz mi söyledik? Daha düne kadar Türkçe Olimpiyatlarında gözyaşlarına boğularak ‘Yetsin artık bu hasret… Dön gel’ diye feryat edenler, ‘Hoca Efendi’ diye yere-göğe sığdırmadıkları ama bugün terörist başı ilan ettikleri Fethullah Gülen’i biz mi baş tacı ettik?” diye sordu ve şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı ‘Beni Allah ve Milletim affetsin. Kandırıldık’ diyerek işin içinden sıyrıldı. O günlerde Fethullah Gülen ile fotoğraf çektirmek için yarışanlar bugün düşmanlık yaparak, topu bizim üzerimize atıyorlar. 

 24 Haziran seçimleri sonrasında İYİ Parti olarak meclise, FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın diye teklif verdik. CHP ve İYİ Parti evet derken, AKP-MHP ve HDP hayır dedi. Tabelalardan kaldırılan ‘T.C.’ ibaresinin yeniden konulması için verdiğimiz teklife aynı partiler hayır dedi. Okullarda, Andımız’ın yeniden okunması için verdiğimiz teklifte de farklı bir durum olmadı. Yine CHP ve İYİ parti evet derken, AKP-MHP ve HDP hayır oyu verdi. Şimdi soruyorum sizlere, HDP ile işbirliği yapan kim? Biz mi, onlar mı? Bu nedenle diyorum ki, Millet İttifakı’na ‘Zillet İttifakı’ diyenler aynaya baksınlar. Kimlerin zillet ittifakı yaptığını orada görecekler.”

“Erdoğan’a değil, tek adam sistemine karşıyız”

Başkanlık sisteminin oylandığı referandum öncesinde ilçe merkezinde ve bütün mahallelerde tek adam sisteminin yanlış olduğunu, Türk Milleti’nin karakterine uymayacağını söylediklerini, Milas ve Muğla olarak vatandaşın bu sisteme hayır dediğini fakat yurt genelinde yüzde 50’nin biraz üzerinde evet denilmesiyle başkanlık sistemine geçildiğini belirten Mehmet Çayırlı; “O gün de söylemiştik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Biz, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı değiliz. Onunla bir alıp-veremediğimiz yok. Yarın bu makam kötü niyetli birinin eline geçerse ne olacak diye soruyoruz.

Bakın bugün Suriye, Irak ve Ortadoğu’daki birçok ülke sözde cumhuriyetle yönetiliyor ama tek adam rejimi yüzünden ne hale geldiler. Onlar, gelip bizim ülkemize sığındılar ama bizi kabul edecek bir ülke yok. Yani bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu nedenle vatandaşlarımıza, gelin bu seçimleri bir işaret olarak görelim, bu seçimleri yeniden parlamenter sisteme dönüşün işareti olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değerlerine yeniden dönüş fırsatı olarak görelim diyoruz. Eğer tek adam sistemi iyi bir sistem olsaydı, bu makamı hak eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk elinin tersiyle itmezdi.

Biz, çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecekte Suriye ve Irak’takiler gibi olmamak, böyle hesabı vermemek için Millet İttifakı’nı kurduk. Sizden, Milas Belediye Başkan Adayımız Sayın Muhammet Tokat’a ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Osman Gürün’e, Millet İttifakı’nın meclis listesine oy istiyoruz” dedi.

Bahçeburun Muhtarı, mahalleye yapılan hizmetleri sıraladı ve yenilerini talep etti…

Seçim çalışmaları kapsamında gidilen Bahçeburun Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarı Mustafa Çamlıbelen, Milas Belediyesi’nin mahalleye 20 bin metrekare parke taşı döşediğini, 10 bin metrekarelik parke taşına daha ihtiyaçları olduğunu belirterek; “Muhammet Başkanın döneminde mahalleye hizmet gelmedi demek haksızlık olur. Elbette yapılanların yanında yapılamayanlar da var ancak Sayın Başkanın da dediği gibi hem mahalle sayımız fazla, hem de bütçe imkânları her mahalleye aynı anda yetişilmesine ve hizmet götürülmesine fırsat vermemiştir. Ne zaman Milas Belediyesi’nden mahallemiz için bir talepte bulunsak, en kısa zamanda gelinerek talebimiz yerine getirilmiştir. Örneğin okulumuzun duvarının yenilenmesini istedik, yarın ekip gelerek çalışmaya başlayacak. Düğünyeri talep ettik, yer için resmi izni alın denildi. Biz de resmi izin belgesini aldık ve Başkanımıza ilettik. Önümüzdeki dönem yapılması için başkanımdan söz aldık” diyerek, mahalleye yapılan hizmetleri anlatarak, yenileri için talepte bulundu.

Kızılcayıkık’ta, davullu-zurnalı karşılama ve açılış…

İlçemize bağlı Kızılcayıkık Mahallesi’nde ise Milas Belediyesi tarafından yenilenen ‘köy Kahvesi’nin açılışı yapıldı. Köy meydanında davul ve zurna ile kalabalık bir topluluğun karşıladığı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve beraberindekiler, yenilenen köy kahvesinin açılış kurdelasını kestiler.

Mahalle Muhtarı Cengiz Topel Gökdağ, başta köy kahvesi olmak üzere mahalleye yapılan tüm hizmetler için Başkan Tokat’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Başkan Tokat’a bir de plaket takdim etti. Mahalle Muhtarı Gökdağ, yeni dönemde mahallesine yapılmasını istedikleri, düğün yeri ve diğer hizmetleri aktardı.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis