Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kaymakam Arslan’dan Basına ‘10 Ocak’ İnceliği… 

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçemizdeki basın kuruluşlarının temsilcilerine bir sabah kahvaltısı verdi. Yazılı ve görsel medyanın zor bir alan olduğunu, dolayısıyla basın çalışanlarının da mesai kavramı olmaksızın görev yaptığını belirten Kaymakam Arslan; “Milas basını olarak son derece objektif bir duruş sergiliyorsunuz. Bu anlamda sizleri kutluyorum” dedi.

Kaymakam Arslan’dan Basına ‘10 Ocak’ İnceliği… 

İlçe merkezindeki Adres Kafe’de verilen kahvaltıya, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve ilçemizdeki tüm basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak söze başlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan şöyle devam etti:

“Yasama-Yürütme ve Yargı Erki’nden sonra dördüncü kuvvet olarak bilinen ve genel anlamda medya olarak tarif edilen alanda görev yapmak zordur. Özellikle sahada görev yapan basın çalışanlarının tatili, bayramı, gecesi veya gündüzü yoktur. 24 saat halkın içinde ve sokakta görev yapmak, halkı hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirme, haber almalarını sağlama noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görev yapan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Her şeyden önce basın özgürlüğü çerçevesinde; ilkeli, tarafsız, doğru bir habercilik anlayışının ve ilçemizdeki basın kuruluşları arasında da kuvvetli birliktelik olduğunu görüyorum. Bu sevindirici ve son derece önemli bir şeydir. Bu anlamda da sizleri kutluyorum.

Altyapı ve kadro açısından da Milas, diğer ilçelere göre ön sıralarda yer alıyor. Bu durum, ilçede görev yapan idareciler açısından da önemli bir noktadır. Bizim göremediğimiz, eksik kaldığımız noktalarda yaptığınız haberlerle, sorunun çözümüne katkıda bulunuyorsunuz. Bunun yanı sıra halka duyurulmasını istediğimiz toplumsal konularda da her zaman bizlere yardımcı oluyorsunuz. Şahsım ve ilçem adına sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar, sizlere ve ailelerinize sağlık-huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın ardından kahvaltıya katılan gazeteciler adına Önder Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni A. Coşkun Efendioğlu da, düzenlenen etkinlik için teşekkür ettikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında bundan 3-5 yıl öncesine kadar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden doğrusu bizlerin de pek haberi yoktu. Genellikle 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırışı’nın kutlandığı günde, bu tür etkinlikler yapılırdı. Son yıllarda ise 10 Ocak Günü de bizlerin hatırlandığı bir gün olarak öne çıkmaya başladı. Dolayısıyla böyle bir günde bizleri hatırlama inceliği göstererek, düzenlemiş olduğunuz etkinlik için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

Yapılan açıklamaların ardından basın çalışanlarının genel sorunları, basın çalışanlarının ‘Mektepli ya da Alaylı’ yetişmesi, basın ahlakı, objektif yayıncılık konularında yapılan sohbetle etkinlik sona erdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık