Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kaymakam Arslan’dan Ziyaret ve İnceleme

Milas Kaymakamı Eren Arslan, kısa bir süre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Artay Yağcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Fakültenin bulunduğu alanda minik öğrencilerle fidan diken Kaymakam Arslan, daha sonra restorasyon çalışmaları süren Beçin Kalesi’nde incelemelerde bulundu. 

Kaymakam Arslan’dan Ziyaret ve İnceleme

Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan ve İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın da bulunduğu ziyarette, Dekan Yağcı’ya görevinde başarılar dileyen Kaymakam Arslan; “Veterinerlik Fakültesi’nin, ekonomik ve sosyal yapısı başta olmak üzere her alanda ilçemize çok önemli katkısı olacaktır. Bu noktada bizler de ilçemizin ve ülkemizin yararına olan her işin yanında olur, elimizden gelen her türlü katkıyı sunarız.

Sizin de işiniz kolay değil… Bir yeri sıfırdan alıp kurmak, oluşturmak zor ama zor olmasının yanında avantajları vardır. Bütün doğruları masaya yatırıp da ilerlenirse, bina sağlam bir temel üzerinde yükselmiş olur. Siz de bunu yapacak birikime sahip olduğunuz için buraya atandınız.”

Kaymakam Eren Arslan’a ziyareti için teşekkür eden Dekan Yağcı ise; “Üzerime düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Değerli hocalarımızla birlikte sizlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bölgemize hizmet eden bir fakülte olmayı hedefliyoruz. Sadece eğitim-öğretim değil, kuruluş amacı olan bölgedeki hayvancılıkta, hastalık teşhisi, tedavisi gibi hususlarda üreticimizin yanında olmak istiyoruz.

Bölgede hayvancılık konusunda iyi bir potansiyel var. Biz bölgedeki hayvancılık sektörüne hizmet edecek şekilde yapılanmak için gayret göstereceğiz. Öğrencilerimiz 30 veterinerlik fakültesi içinde ilk 10’da Milas Veterinerlik Fakültesi’ni tercih ettiler. Bu, bölgedeki dinamiği gösteriyor” dedi.

 

Hayvan Hastanesi…

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, veterinerlik fakültelerinin bulunduğu yerde mutlaka bir hayvan hastanesinin de olması gerektiğine vurgu yaparak; “Hastane ile birlikte son derece modern bir laboratuar da bölgedeki hayvancılığa çok önemli bir katkı sunacaktır. Büyük ve küçükbaş hayvancılık, balıkçılık ve arıcılık, bölge halkının en önemli geçim kaynağı durumunda ve dolayısıyla ekonomik anlamda da önemli sektörlerdir. Dolayısıyla bu alanda bölge halkına en iyi hizmeti sunmanın yolu, hayvan hastanesinden geçiyor” derken, Milas Kaymakamı Eren Arslan da Dekan Yağcı’nın görüşlerine katıldığını belirterek şunları söyledi:

“Hastane ile birlikte ülkemizde de son yıllarda sayıları artan ‘Hayvan Oteli’ de mutlaka bu bölgeye yapılmalıdır. Evinde kedi-köpek-kuş gibi evcil hayvan besleyen vatandaşlarımız, tatil ya da başka bir nedenle gittiğinde hayvanlarını belli bir süre bırakabileceği yer arıyor. İşte böyle durumlarda vatandaşın gönül rahatlığıyla, belli bir ücret karşılığında hayvanı bırakabileceği emin ellerin olması gerekiyor. Toplumsal yararın yanı sıra, hayvan hastanesi ve hayvan oteli, ciddi bir döner sermaye demektir. Elde edilecek gelirle fakülte, kendini daha kısa sürede geliştirir, ihtiyaçlarını karşılar.”

Dekan Yağcı’ya yapılan ziyaretin ardından fakülte alanında minik öğrencilerin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleşti. Fakültenin öğrencileriyle de bir süre sohbet eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Beçin Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

BBK Mühendislik Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 1.810.781.69 lira karşılığında ve 360 gün süre içinde tamamlanması hedeflenen, 25 Eylül 2018 tarihinde başlayan ve devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Müze Müdiresi Savran, müze görevlileri ve ihaleyi alan firma çalışanlarından bilgi aldı.

Kaymakam Eren Arslan, Uzunyuva (Hekatomnos Anıt Mezar) ile birlikte bölgenin en önemli tarihi mekânlarından biri olan Beçin Kalesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla, kültür turizmine çok önemli bir katkı sağlanacağını, bölgenin tarihi ve kültür varlıklarını bir an önce ayağa kaldırmak gerektiğini söyledi. “Bu konuda devletin yanı sıra vatandaşların da bireysel girişimi önemlidir. Özellikle kent içindeki tarihi evlerin vatandaş tarafından restore edilerek, butik otel şeklinde değerlendirilebilir” diyen Kaymakam Arslan, verilen bilgi için Müze Müdürü Savran ve diğer görevlilere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis