Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yarıyıl tatili başladı… Öğrenciler karne sevincini yaşadı…

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısı, dün dağıtılan karnelerle sona erdi. İlçe genelindeki 183 eğitim kurumunda eğitim-öğretim gören yaklaşık 23 bin öğrenci karne sevincini yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, karne dağıtım töreninde öğrencilere seslenerek; “Bu karneler sadece sizin değil, aynı zamanda ailelerin ve biz öğretmenlerin de karnesidir” dedi.

Yarıyıl tatili başladı… Öğrenciler karne sevincini yaşadı…

İlçemiz genelinde 2.250 öğretmenin görev yaptığı 183 eğitim kurumunda eğitim-öğretim gören yaklaşık 23 bin öğrenci, dün itibariyle karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladılar.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle sabah saatlerinde ilçemize bağlı Çamköy Mahallesi’ndeki okulda öğrencilere karneleri, ilçe protokolü tarafından dağıtılırken, öğleden sonra ise bu kez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karne dağıtımı için tören düzenlendi.

Düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal okula girişinde, bir grup öğrencinin karnelerini alarak okuldan ayrıldıklarını görünce, Okul Müdürü Ahmet Kavukoğlu’na, “Bu öğrencilere karnelerini kim verdi? Madem siz dağıtacaktınız, biz neden buraya geldik?” diyerek, tören öncesinde dağıtılan karneler için tepki gösterdi.

Okulda kalan diğer öğrencilere, özellikle de kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere karne ve çeşitli ödüllerin verildiği tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Ahmet Kavukoğlu, törenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2018-2019 yılı başında, yeni binada eğitim ve öğretime başladığını, dolayısıyla yeni binada öğrencilere ilk kez karne dağıtıldığına vurgu yaparak şunları söyledi:“2018-2019 eğitim öğretim yılı ile birlikte, bu binada ilk defa karne töreni için toplandık. Bu anlamlı günde aramızda bulundukları için Sayın Kaymakamımız Eren Arslan’a ve diğer protokol üyelerine çok teşekkür ederim. Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilerimi tebrik ediyorum. Öğretmen arkadaşlarıma da özverileri, çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Bu karneler hepimizin karnesi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür’ünün ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise şunları söyledi: ”Bu okulu karne töreni için seçmemizdeki sebep, bu yıl ilk defa yeni binasında, öğrencilerin ilk defa karne alması. Öğrencilerin bu yeni binadaki azimleri, şevkleri umarım karnelerine yansımıştır. Ancak bizim için önemli olan öğrencilerimizin akademik anlamdaki başarısı değil; ahlakıyla, davranışlarıyla, toplumdaki duruşlarıyla gerçek bir Türk genci olarak, geleceğe hazırlamayla ilgilidir. Sizlere bu konuda güveniyoruz, emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu karneler sadece öğrencilerin karnesi değil, ailelerin, öğretmenlerin, hepimizin karnesidir. Daha iyi olmasını temenni ediyorum.”

Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasının ardından ise Kaymakam Eren Arslan kürsüye geldi ve şunları söyledi: “Bu bulunduğumuz eğitim kampusu, içindeki mevcut okullarla birlikte ileride diğer okulların eklenmesiyle daha da büyük bir eğitim kampusu olacak. Fiziki koşulları itibariyle çok özel bir eğitim alanı. Ancak eğitimin kalitesinde, fiziksel mekânlardan daha önemli olan, eğitim alanının içinde neler öğretildiği, eğitim-öğretim faaliyetinin nasıl icra edildiğidir. Bu okuldaki eğitimin, geleceğe yönelik önemli meslekler kazanılması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Meslek okullarımızın eğitim içersindeki rolü çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz. Türkiye’nin geleceğini sizlerin inşa edeceğine inanıyor ve bu yolda başarılı olmanızı temenni ediyorum. Hepinize başarılar, iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere karneleri verilirken, tören çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

 

 

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis