Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

 “Liman yapımına biz de karşıyız”

Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Salih Önel, Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesinde yapılmak istenilen liman ile ilgili Partisinin görüşünü kamuoyu ile paylaştı.

 “Liman yapımına biz de karşıyız”
  • 20 January 2022, Thursday 9:36

Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Salih Önel’in yazılı açıklaması şöyle:

“Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Merkezi olarak Muğla İli Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesi Güllük Körfezinde yapılması planlanan yükleme limanı projesi hakkında ki düşüncelerimi müsaadelerinizle size arz etmek istiyorum.

Muğla ili Milas ilçesinde Güllük Körfezinde Kıyıkışlacık mahallesine yapılması planlanan Yükleme ve Tahmil İskelesi ve Dip Tarama Projesi;  Kıyıkışlacık ve civar bölgelerinin doğal yapısına zarar verecektir. Altyapı sorunları oluşturacaktır.

Bölgedeki turizm işletmelerine ve turizm potansiyeline olumsuz etkiler yaratacaktır.

Yerel esnaf bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Hava, deniz ve su kirliliğine neden olacaktır. Sosyal ve kültürel tahribata yol açacaktır. Bölgede yaşam kalitesi düşecek ve hatta neredeyse yaşanmaz hale gelecektir. 

Proje alanı; Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre “Turizm Tesis Alanı” ve “Deniz” ile “Kırsal Yerleşme Alanı”, “Arkeolojik Sit Alanı” olarak planlı alanda yer almaktadır. Ayrıca Muğla 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonuna göre “Turizm tesis alanı”, 'Büyük Kentsel Yeşil Alan”, “Kırsal nitelikli yerleşme alanı”, “Deniz alanı” ve “3.Derece arkeolojik sit alanı” olarak planlı alanda yer almaktadır. Böylesine hassas ve koruma altında olan alanda eldeki projenin hayata geçmesi, geri dönüşü mümkün olmayan zararlara yol açacağı kaçınılmazdır.

Bu konuda yerel yönetimlerin birinci basamağı  olan Kıyıkışlacık Mahallesi Muhtarı bu proje için aşağıdaki sözler ile tepkisini dile getirmiştir.

KÖYÜMÜZDE LİMAN İSTEMİYORUZ

Kıyıkışlacık Muhtarı Halis Şahin'in görüşleri:

“Liman projesi için seçilen yer yanlıştır. Köyümüz tarihi ve turistik bir köy olup, ayrıca arkeolojik sit alanıdır. Balıkçılık ve zeytincilik önemli bir geçim kaynağıdır. Gerek limanın inşa faaliyetleri sırasında gerekse daha sonraki süreçte liman faaliyetlerinden dolayı körfezin eko-sistemi zarar görecek, körfezdeki canlı yaşamı sona erecektir. Balıkçık ve zeytincilik yok olacak, halkımız turizm gelirlerinden mahrum kalacaktır. Bu limanın izin verilmesi halinde Kıyıkışlacık halkı bundan çok büyük zarar görecektir. Biz, yaşam alanımız olan körfezde ve köyümüz çevresinde böyle bir limanı istemiyoruz.

Ayrıca;

Milas Belediyesi’nin proje için; eğer bu liman yapılırsa ileride geri dönüşü olmayacak çevresel sorunların, uzun vadede ortaya çıkabileceği konusuna dikkat çekiyor ve Milas Belediyesi olarak liman projesine karşı oldukları konusunda görüş belirtiyorlar. 

Yukarıdaki belirttiğim Sebepler ışığında bu projeye Aydınlık Demokrasi Partisi olarak karşıyız bu düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşırız.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis