MEMDER’DE YENİ DÖNEM…

Kısa adı TEMFED olan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’na bağlı Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER), 6. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yapılan kongrenin sonunda üç yıllığına, 64 oyun 48’ni alan Mehmet Kırkık başkan seçilirken, diğer başkan adayı Hadi Karasu ise 15 oy aldı. Bir oy ise geçersiz sayıldı.

MEMDER’DE YENİ DÖNEM…

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu üyesi Milas Emlak Müşavirleri Derneği 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz hafta sonunda Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Küçük çaplı gerginliklerin ve sataşmaların yaşandığı kongrede, Mehmet Kırkık, kullanılan 64 oyun 48’ni alarak üç yıllığına dernek başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Hadi Karasu ise 15 oy aldı.

Çoğunluğun sağlanması üzerine Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda başlayan genel kurulda divan başkanlığına Yavuz Yücel seçilirken, divan üyeliklerine ise Veli Ulaş ve Saffet Avcılar getirildi.

Divan heyetinin oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede; önceki dönem dernek başkanı Hadi Karasu ekibinin üç yıllık faaliyet raporu, gelir-gider tablosu ve denetim raporu oybirliğiyle ibra edildi.

Başkan adaylarından önce söz alan dernek üyesi Celal Öğretici, başkan adayı Mehmet Kırkık ile ilgili oldukça ilginç iddialar ortaya attı. Öğretici; “Bu dernekte adam kayırma, gruplaşma, hizipçilik var. Biz burada aslına baktığınızda bir avuç insanız. Biz birbirimize yalan söylersek, arkadan iş çevirirsek bu dernekte birliği sağlayamayız. Biz de şikâyet edildik, biz de mahkeme koridorlarında çok gezdik ama asla basını çağırıp şov yapmadık. Hiç kimse kanunun üstünde değildir ve kimse kimseyi yargılayamaz. Yönetmelikle ilgili uygulamalarda sıkıntı gördüğüm için şahsım olarak şirketim adına suç duyurusunda bulundum. Ben dilekçemi genel olarak yazdım, Mehmet Kırkık veya kimse hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Bu şikâyetin ardından Mehmet Kırkık’ın yetki belgesi iptal edildi. Ardından da işyeri ruhsatının iptali için Milas Belediyesi’ne yazı yazıldı. Suçsuz olduklarını düşünüyorlarsa, mahkemeden temizlenmeleri gerekiyor” diyerek, Mehmet Kırkık’ın başkan adayı olamayacağını ima etti. Başkan adaylarından Mehmet Kırkık ise kürsüye gelerek, hem iddialara yanıt verdi, hem de seçilmeleri halinde yapacakları faaliyetleri anlattı. Başkan Adayı Kırkık, yıllardır derneğin hiçbir faaliyette bulunmadığını, hatta üyelerin birbirini tanımadığını ileri sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dernek üyemiz Celal arkadaşımızın sözünü ettiği konuda İdari Mahkeme’ye dava açtım. Yani yürütmeyi durdurma istemiyle dava açılmıştır. Bu saatten sonra, kanun ne derse o olacak. Şu anda kesinleşmiş herhangi bir şeyimiz olmadığı için biz şu anda adayız. Bizim mesleğimiz, onursal bir meslek. Bu mesleğe dün başlamadık. 2006 yılından beri resmi olarak ben bu işi yapıyorum. 2007 yılından beri de derneğin içerisinde saymanlık ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu dernekte çok iş yaptım ve de yapmaya devam edeceğim. Bizi seçerseniz, bu derneğin nerelere geleceğini göreceksiniz. Milas Emlak Müşavirleri Derneği olarak, MEMDER.org adresini satın aldık. Eğer biz seçilirsek, 1 ay içerisinde memder.org adlı internet sitesini hayata geçireceğiz. Hepiniz artık emlak sitelerine bel bağlamadan, kendi işini bu site üzerinden görecek. Herkesi bir çatı altında toplayacağız. Etkili bir şekilde, kullanabileceksiniz.

Biz birlik, beraberlik içerisinde yüz teması olması için iki yada üç ayda bir toplanacağız. Önümüzdeki 18 Mart Şehitler Haftası’nda Atapark’ta büyük katılımla, MEMDER olarak lokma döktüreceğiz. Milas Emlak Müşavirleri Derneği’nin uzun dönem ismi silik kaldı. Biz bunu tekrar canlandıracağız. Herkesin oyuna talibiz.”

Başkan adayı Kırkık’ın ardından derneğin mevcut başkanı ve yeniden 3 yıl için başkanlığa aday olan Hadi Karasu kürsüye geldi.

Karasu; “Arkadaşlar öncelikle bu salon bizim için arkadaşlarımızın da deyimiyle demokrasi alanı ve burada haddini aşmayarak, özele girmemek şartıyla mesleğimizle alakalı konularda gerçekler konuşulmalı. Ben 3 dönemdir yani 9 yıldır başkanınız olarak neler yaptığımdan bahsetmek istiyorum. Benim başkanlığım döneminde, öncesinde yaşanan sorunları göz önünde bulundurarak dernek üyelerimiz arasında birlik ve beraberliğin tesisi için çalıştık. Bunun nedeni herkese eşit hizmet sunmaktı. Benden önce federasyondan ayrılan derneğimizin, yeniden TEMFED’e girmesini sağladık. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin çıkmasındaki uğraş ve çalışmalara büyük katkı ve emek verdim. Bu süreçte ülke genelindeki toplantılara kendi imkânlarımla katıldım. Bunu bilmenizi isterim. Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası’nın kurulmasında bizzat çok emeğim oldu. Yine kendi imkânlarımla bu toplantılara katıldım. Mesleki Yeterlilik Yetkisi’nin alınmasında da çaba gösterdik. Bunun yetkisini federasyon başkanımızın uzun uğraşlarıyla aldık. Ben yönetimimle birlikte yeniden başkanlığa adayım. Derneğimizi daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmaya yeniden adayım.

”Diğer aday arkadaşımız Mehmet Kırkık, başkan seçilirse kuracağı internet sitesinden söz etti. Böyle bir siteyi yurt genelinde binlerce üyesi olan federasyonumuz bile yıllardır uğraşmasına rağmen kurup, randımanlı bir şekilde çalıştıramadı. Dolayısıyla böyle bir sitenin kurulma ihtimalini görmüyorum” diyerek, diğer aday Kırkık’ın yetki belgesinin iptal edilmesinden kendisi dahil hiç kimsenin mutlu olmayacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. 64 üyenin oy kullandığı genel kurulda Mehmet Kırkık 48 oy alarak derneğin 3 yıllığına başkanı seçilirken, 3 dönem başkanlık görevini yapan ve 4’ncü dönem için yeniden aday olan Hadi Karasu ise 15 oy aldı. Kullanılan bir oy ise geçersiz sayıldı.

Gerçekleşen kongre, başkan seçilen Mehmet Kırkık’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

MEMDER’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Mehmet Kırkık, Uzay Demirbaş, İsrafil Gürsoy, Bayram Karataç ve Volkan Bilsel.

Yedek yönetim kurulu üyeleri ise; Suat Yaşar, Gürkan Sakallı, Murat Baklacı, Suzan Çöllüoğlu ve Hakan Baş’tan oluştu.

Denetleme Kurulu asil üyeliklerine; Hüseyin Yiğitkaya, Melih Kaşkar ve Belkış Şenel seçilirken, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine de; Yavuz Yücel, Hamdi Karadeveci ve Pınar Çakır seçildiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık