Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Metin Ergun, Kargı Koyu’nun özelleştirmeye açılmasını meclis gündemine getirdi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, Datça Kargı Koyu’ndaki bir arazinin Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirilmesi kararı üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Önerge şöyle:

Metin Ergun, Kargı Koyu’nun özelleştirmeye açılmasını meclis gündemine getirdi
  • 15 April 2021, Thursday 9:49

“Muğla ilimizin Datça ilçesindeki Kargı Koyu’nda 213 ada 1 parselde bulunan arazi üzerinde; otel alanı, günübirlik tesis alanı ve otopark alanı yapmak gibi amaçlarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili kılındığı, 5 Nisan 2021 Tarihli ve 3778 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Antik çağlardan bu yana “yarımadaların en güzeli” olarak bilinen Datça'nın en güzel yerlerinden birisi olan Kargı Koyu'nun ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açılması, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini büyük ölçüde yok edecektir.

Dolayısıyla bu kararın geri alınması ve bölgedeki yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekmektedir. Doğal yapısıyla Türkiye'nin nadir coğrafyalarından biri olan ve otuz yıl önce tamamı Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak belirlenen Datça'nın söz konusu zenginliklerinin korunması ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin de gereğidir.

Bu bilgiler kapsamında;

1. Kargı Koyu’nda bulunan söz konusu arazi üzerinde böyle bir kararın alınmasındaki kamu yararı nedir?

2. Cumhurbaşkanlığı tarafından bu karar alınırken, bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin görüşü alınmış mıdır? Eğer görüşleri alındıysa, bu kesimlerin görüş ve düşünceleri nedir?

3. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemi dikkate alındığında, Cumhurbaşkanlığı’nın bu kararı gözden geçirme veya iptal etmek gibi bir çalışması var mıdır?

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis