MİLAS YAĞLI ZEYTİNİ DE ARTIK COĞRAFİ İŞARETLİ

*Türk Patent ve Marka Kurumu, MİTSO'nun başvurusu üzerine Milas Yağlı Zeytini'ni menşe türü coğrafi işaretle tescilleyerek 19.12.2017 tarihinden itibaren korumaya aldı. *Milas Yağlı Zeytini böylece Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı ve Milas Tepsi Böreği'nden sonra Milas'ın ve MİTSO'nun dördüncü coğrafi işaretli ürünü oldu.

MİLAS YAĞLI ZEYTİNİ DE ARTIK COĞRAFİ İŞARETLİ
  • 04 September 2019, Wednesday 10:54

           Milas ürünlerine coğrafi işaret alarak değerlerine değer katmayı sürdüren Milas Ticaret ve Sanayi Odası, "Milas Yağlı Zeytini"ne de Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan menşe türü coğrafi işaret almayı başardı. Milas Yağlı Zeytini; Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı ve Milas Tepsi Böreğinden sonra dördüncü coğrafi işaretli Milas ürünü oldu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Yağlı Zeytininden sonra da Milas'ın yöreye özgü çeşitli ürünlerine coğrafi işaret almayı sürdüreceklerini söyledi.

            Milas'ta, yörenin yerel zeytin ağacı türü olan memecik türü zeytinlerden yüzlerce yıldır geleneksel yöntemlerle sofralık olarak hazırlanmakta olan Milas Yağlı Zeytini de artık coğrafi işaretli oldu. MİTSO'nun Türk Patent ve Marka Kurumu'na 2017 yılında yapmış olduğu başvuru kabul edilerek Milas Yağlı Zeytini menşe türü coğrafi işaretle tescillendi. Böylece Milas Yağlı Zeytini, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ile birlikte coğrafi işaretli sofralık iki zeytin türünden birisi oldu ve 446 tescil numarası ile tescillenerek 19.12.2017 tarihinden itibaren korumaya alındı. Böylece MİTSO'nun Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı, Milas Tepsi Böreği'nden sonra dördüncü coğrafi işaretli ürünü Milas Yağlı Zeytini oldu.

            Milas yağlı zeytini, yüzlerce yıldır Milas yöresinde yaygın olarak bulunan memecik türü zeytin ağaçlarından hasat edilen zeytinlerin içinden seçilmiş zeytin taneleriyle hazırlanıyor. Özenle seçilmiş zeytin taneleri keskin bıçaklarla çizilerek tuzlu su içinde tatlandırıldıktan sonra arasına birkaç dilim limon da eklenerek zeytinyağı doldurulmuş kavanozlar içinde saklanıyor.

            Milas Yağlı Zeytinine coğrafi işaret almayı başararak Milas'ın coğrafi işaretli ürün sayısını 4'e çıkaran MİTSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Milas'ın yöremize özgü ürünlerini coğrafi işaret tescili alarak değerine değer katıyoruz" dedi. Reşit Özer, Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı, Milas Tepsi Böreği'nden sonra Milas Yağlı Zeytini'ne de coğrafi işaret almayı başardıklarını belirterek "Coğrafi işaret, hem yöreye özgü ürünlerin kalitesini tescilleyerek koruma altına alıyor, hem de üretimde markalaşmayı sağlıyor. Milas Yağlı Zeytininde de aynı gelişmeyi bekliyoruz. Milas halkının yüzyıllarca sadece kendi ihtiyacı için hazırladığı, artarsa satışa çıkardığı Milas Yağlı Zeytini artık pazar için üretilen bir ekonomik değere dönüşecektir. Bu da, markalaşmayı ve ürün kalitesinde artışı beraberinde getirecektir" diye konuştu. Milas Yağlı Zeytini'ne coğrafi işaret almanın sevincini yaşadıklarını belirten Reşit Özer, " Yöremize bir ekonomik değer daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sırada, yöremize özgü başka Milas ürünleri de var. Sırası geldikçe onların  da coğrafi işaretlerini alacağız" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık