Milas’ta 100’ncü yılcoşkusu…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dün Atapark’taki resmi tören ve ardından gençlik yürüyüşle başladı. Dün akşam son etkinlik ise Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve ODTÜ Caz Konseri oldu.

Milas’ta 100’ncü yılcoşkusu…

Atapark’taki  Atatürk  Anıtı önünde saat 09:00’da başlayan resmi tören; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Cumhuriyet BaşsavcısıAdem Efe, İlçe GarnizonKomutan V. Hv. Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet MüdürüTurgay Ava, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, İlçeSağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Durmuş Tayfun Uslu, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, AKP  İlçe Başkanı Fahri Acar, MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, İYİ Parti İlçe Başkanlığı adına Aşkın Kılınç, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gaziler, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerin başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti yöneticileri ve öğrencilerin yanı sıra Milaslı vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, günün anlam ve önemine ilişkin törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile Milletimizin aydınlığa, özgürlüğe ve çağdaşlığa atılan ilk adımı olan     demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan zorlu savaşın 100. yıldönümü. O gün Samsun’da kazandığımız zaferin coşkusu ve vatanperver duygularla, sizleri selamlıyorum. Hepiniz hoşgeldiniz…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919'da başlattığı Milli Mücadele; bağımsızlık tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. O gün Samsun'da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur.

Kıymetli protokol  ve  Sevgili gençler;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklali savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur. Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize taşımak gayesiyle çıktığımız bu yolda sahip olduğumuz en büyük güçtür.

Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir. Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yeni dünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır.

İnanıyoruzki bu ülkenin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır. Atatürk'ün gençlere emanetettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl once yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz.

Sevgiligençler,

 

Unutmayınız ki sizler: bu güzel ülkemizin ve yarınlarımızın temel taşısınız. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta elden ele Samsun'dan Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından ve siz gençlerimizin damarlarındaki asilkandan almaktadır.

Unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.

Atatürk diyor ki: Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey  yükselen yeni nesil, gelecek sizindir.Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.

Bizler de bu bilinçle hareket ederek Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin her yerinde sportif tesisler, Gençlik merkezleri ve Kültür merkezleri aracılığı ile siz sevgili gençlerimize sunduğu Spor, sanat, resim, müzik, kültür, Edebiyat vb faaliyetlerle siz sevgili gençlerimizin serbest zamanlarını daha verimli geçirmeleri, keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerinizin ortaya çıkarılması, damarlarındaki asil kanı kirletmemeleri, madde ve teknoloji bağımlılığından uzak durmaları, devletimizin siz gençlere sunduğu bu spor, gençlik ve Kültür Merkezlerimizde, gençlerimizin aldığı çağdaş eğitimin yanında teknolojinin sunduğu tüm bilgi kaynaklarını kullanarak, kendilerini en iyi biçimde yetiştirmeleri, Milletimize ve insanlığa yararlı bireyler olmaları ve hedeflerinize ulaşabilmeniz doğrultusunda çalışıyoruz.

Biliyoruz ki bu sizin kendinize olduğu kadar, Milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı da bir sorumluluğumuzdur.

Atalarımızdan emanet aldığınız bu güzel ülke ve aydınlık yarınlar için  yılmadan çalışmalı, geleceğimize sahip çıkmalı, gerektiğinde hiçbir özveriden kaçınmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sözlerimi burada sonlandırırken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve SporBayramını bir kere daha kutlamış olmanın sevinç ve heyecanı içerisinde siz gençlerimizin bayramını kutlayarak Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Malazgirt’te, Kut’ülAmare’de 15 Temmuzda ve Afrin’de bu Cennet vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin ve Tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum.”

Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’in konuşmasının ardından halk oyunları, güreş ve haltercilerin gösterileriyle devam eden kutlamalar, hafta kapsamında düzenlenen sportif turnuvalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Atapark’taki resmi törenlerin ardından, törene katılan protokol ve diğer katılımcılar, ilçe merkezinin bazı caddelerinde düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’ne katıldılar.

PARTİLER VE KİTLE ÖRGÜTLERİNDEN ÇELENK

Resmi törenlerin sona ermesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

MİLAS  BELEDİYESİ, KUTLAMA  ETKİNLİKLERİNİ GÜN BOYU ÖREN’DE SÜRDÜRDÜ

Milas Belediye  Başkanlığı, 19 Mayıs  Atatürk’ü  Anma, Gençlik  ve  Spor Bayramı’nı, resmi  törenlerin  tamamlanmasının ardından, ofroad’culalrın Milas-Ören sürüşleriyle devam ettirdi. Ören’de devam eden etkinlikler kapsamında, Ören Belediye Binası’nda Ören Ortaokulu ve Ören Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 19 Mayıs temalı resimler ve el işleri sergilenirken, TEMA Vakfı gönüllüleriyle birlikte Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından çevre temizliği çalışması yapıldı. BaşkanTokat, etkinliklere katılanlara dondurma ikram etti. Ayrıca ÖRDOST tarafından yamaç paraşütü gösterileri ve akrobasi uçuşları gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri, gazetemizin hazırlandığı saatlerde Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve ardından ODTÜ Caz Konseri ile son buldu. Fener Alayı ve Caz Konseri ile ilgili haberi, gazetemizin bir sonraki sayısında bulabilirsiniz.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık