"MİLAS'TA FUAR KÜLTÜRÜ VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı ve Adayı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ile partililer Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler. CHP'liler, MİTSO'da, yerel yönetimlerde uygulayacakları projeleri anlattılar. Muğla BŞB Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas'ta bir fuar kültürü olduğunu belirterek yeni bir fuar alanı yapmak kadar fuar alanını işletmenin de çok önemli olduğunu söyledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da belediye olarak yeni fuar alanı için 12 dönümlük bir araziyi tahsis edeceklerini söyledi.

CHP heyetini MİTSO'da Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Turhan, Meclis ÜyesiReşat Uygunkarşıladılar.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta her yıl üç fuar düzenlendiğini,Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ortalama 95 bin kişinin ziyaret ettiğinien son yapılan Evlilik Fuarını bile ilk kez  düzenlenmesine rağmen 40 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek "Bizim iddiamız Milas'ı bir fuarlar şehri yapmak. Bunun için modern bir fuar alanına ihtiyacımız var. Sizden 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir fuar alanı istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Milas'taki fuarları takip ettiğini belirterek "Milas'ta bir fuar kültürü var. Milaslılar fuarları seviyor. Yeni bir fuar alanı için çok ciddi araştırma yapmak gerekiyor. Siz bir avan proje hazırlayın. Bir fuar projesi ve fizibilitesi ile gelin, değerlendirelim" dedi. Yeni bir fuar alanı yapmaktan daha önemli olanın işletmek olduğunu belirten Dr. Osman Gürün "Bakın, fuar alanını yaptık, diyelim; yılda üç, dört fuarla bu iş yürümez. Niyet yeterli değil. Fuar alanının işletmesi önemli. Bakın, Antalya yeni bir fuar alanı yaptı; ancak işletemiyor. Antalya gibi bir şehir fuar alanını işletemiyorsa düşünmek gerek. Siz bir proje dosyası ile gelin, inceleyelim. İncelemeden söz veremem" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin bir araya gelerek üretim yapmasını ve üretimde kooperatifleşmeyi teşvik ettiklerini de anlatan Dr. Osman Gürün "Bugün Muğla'nın köyleri hep yaşlılara kaldı. Köylülerimiz üretimden koptu. Çocuklar köylerini terk ederek başka yerlere çalışmaya gittiler. Bizim bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Köyleri yeniden üretime döndürmemiz gerekiyor. Köyler üretime dönünce çocuklar da yeniden köylerine döneceklerdir. Bunun için üretimi planlamamız gerekiyor. Muğla'da toplu üretim yapılmıyor. Turistik otellere yöremizden ürün verelim, diyoruz. Fakat toplu ve planlı bir üretim yapmadığımız için bu talepleri karşılamak mümkün değil. Önce kooperatifleşmeyi sağlayarak toplu üretim yapmamız gerekiyor. Kooperatifleşme sürecinde ben neredeyim? Ben burada Büyükşehir olarak katalizör görevindeyim. Üretici ile tüketiciyi buluşturan katalizör olarak benim her iki tarafa da güven vermem gerekiyor. Biz bunu yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin garantili çiçek projesini de anlatan Dr. Osman Gürün, "Muğla'da çiçekçilik bitmek üzereydi. Seralar kapanmıştı. Sadece iki serada çiçek üretimi yapılıyordu. Gittik görüştük. Alım garantisi verdik. Onlar da çiçek ürettiler. Biz satın aldık. Şimdi 25 serada çiçek üretiliyor. Bu tür örnekleri yaygınlaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Milas Belediye Başkanı ve Adayı Muhammet Tokat da yeni fuar alanı konusuna değinerek Koru mahallesi yakınında Belediyeye ait 12 dönümlük bir araziyi yeni fuar alanı olarak tahsis etmeye hazır olduklarını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık