Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Millet İttifakı’ndan Beçin Mesaisi…

Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti yöneticileri ve ittifakın Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ile belediye meclis üyesi adayları dünü, Beçin’de geçirdi. Sabah saatlerinde Beçin halk pazarında alışveriş yapan mahalle sakinleri ve Pazar esnafını ziyaret eden ittifak ortakları, ardından eski Beçin Belediye hizmet binası önüne yapılan Atatürk Büstü’nü açtılar, ardından yenilenen dolmuş durağına ait hizmet binasının açılışı ve son olarak Beçin Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdiler.

Millet İttifakı’ndan Beçin Mesaisi…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı üyelerinin de katıldığı seçim çalışmalarına, mevcut Milas Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı’nın da Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, sabah saatlerinde kurulan halk pazarını gezdiler.

Alışveriş yapan vatandaşlar ve Pazar esnafıyla görüşen Başkan Tokat ve arkadaşları, daha sonra yıllarca belediye binası olarak hizmet veren ancak 2014 yılından itibaren Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan Beçin Belediyesi önünde yapılan Atatürk Büstü’nün açılışını gerçekleştirdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, alanda toplanan vatandaşlara ‘hoş geldiniz’ diyen CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, mikrona Başkan Tokat’ı davet etti.

Başkan Tokat, 2 dönem Beçin Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Balcı’ya, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2 dönemde Beçin’de önemli hizmetlerde bulunan değerli başkanımız Mehmet Balcı’ya, bütün emekleri için yürekten teşekkür ediyorum. Beçin’de, geçmiş dönemlerde çok temel sorunlar halledilmiş bir şekilde belediye bize devredildi.

Bugün ise önemli bir eksikliği gidermek için buradayız. Her şeyden önce Ata’mıza saygı bakımından anlamlı bir açılış yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bu alanda önemli ve özel günlerde yapılacak olan etkinliklerde bir Atatürk Büstü’nün olmaması nedeniyle sürekli bu yönde bir talep geliyordu. Belediye’deki arkadaşlarımız da bu alanda güzel bir çalışma yaparak bu eksikliği giderdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, büstün mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu şu günde cumhuriyet ve Atatürk değerlerinin izinden yürümenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha görüyor ve anlıyoruz. Yaşadığımız birçok acı deneyimle bu sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bizler, Atatürk’ün ve cumhuriyetin yolundan ilerleyen nesiller olarak O’nu her zaman savunmak ve yüceltmek konusunda kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Büstü’nün açılış kurdelası kesildi.

Başkan Tokat ve beraberindekiler daha sonra Beçin Mahallesi’ndeki şehiriçi toplu taşıma araçlarına ait kooperatifin yenilenen hizmet binasının açılışına katıldılar.

“Biz; tek adam, damat-kayınpeder rejimine karşıyız”

Millet İttifakı ortakları ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat son olarak Beçin Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, havanın sıcak olması ve yolun trafiğe kısmen de olsa kapatılmış olması nedeniyle sözlerini fazla uzatmayacağını belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi geçen yıl 24 Haziran’da yapılan genel seçimlerde kurmuş olduğumuz Millet İttifakı, yerel seçimlerde de devam etmektedir. İYİ Partili yol arkadaşlarımızla beraber Millet İttifakı’nı oluşturduk. Bugün Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında Sayın Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkan adaylığında ise Sayın Muhammet Tokat ve meclis adayları ile yola çıktık. Tüm adaylarımı sizlere emanet ediyorum.

Maalesef 20 gün sonra yapılacak olan bu yerel seçimler, ülkemizin geleceği açısından belki de son şansımız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız ülkemiz için son şansımız. Biz; tek ve damat-kayınpeder rejimine karşı olduğumuz için bir mücadele içerisindeyiz. Yerel seçimlerde vuracağımız darbe onlara güç kaybettirecektir. Bu nedenle özellikle ve özellikle Millet İttifakı’na sahip çıkmanızı istiyoruz. Seçimlerde, önünüze gelecek seçim pusularında, Altı Ok’un altına mührü basmanızı istiyoruz.

Bugün, ekonomi iflas etmiş, dış politika çökmüş, hak-hukuk-adalet maalesef yerlerde sürünür hale gelmiştir. Millet İttifakı ile bunlara bir darbe vurup, önümüzdeki genel seçimlere daha güçlü bir şekilde girebilmek adına sizden bu desteği istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşen Millet İttifakı ile yol çıkan bu ekip, gerek büyükşehir ve gerekse Milas Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler, bundan sonra yapacağımız hizmetlerin teminatıdır.”

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin ardından kürsüye gelen İYİ Parti Eski Milas İlçe Başkanı ve Millet İttifakı Meclis Üyesi Adayı Mehmet Çayırlı ise, Beçin Mahallesi sakinlerine neden ittifak kurduklarını anlattı.

“Kimin PKK’nın siyasi kanadı HDP ile birlikte yürüdüğünü bu millet çok iyi biliyor”

Çayırlı; “Her fırsatta Millet İttifakı’na ‘Zillet İttifakı’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, her nedense kandırılmaktan, yanılmaktan kurtulamıyor. Önüne gelen bunları kandırıyor. ‘Açılım’ dediler, dağdaki teröristi şehre indirmek için Habur’da çadırdan mahkeme kurdular, Oslo’da terör örgütüyle masaya oturdular, Diyarbakır Meydanı’nda el ele, kol kola birlikte türkü söylediler, sonra dönüp Allah ve milletimiz bizi affetsin kandırıldık dediler.

Bugün teröristbaşı ilan ettikleri Fethullah Gülen’i yere göğe sığdıramıyorlar, Hoca Efendiye söz söyleyenlere en ağır ithamlarda bulunuyorlar, bugün onları da terörist ilan ettiler ve kandırıldıklarını söylediler.

Bütün bunları siz yapacaksınız, sonra da dönüp bugün bizlere HDP ile birlikte yürüyorlar diyeceksiniz. Bu millet yaşananları görmüyor mu sanıyorsunuz? Kimin PKK’nın siyasi kanadı olan HDP ile birlikte yürüdüğünü bu millet çok iyi biliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, önceki gün Denizli mitinginde; ‘Denizlili terörist kardeşlerimiz nasılsınız?’ diye sorunca, Sayın Cumhurbaşkanı, Genel Başkan Akşener’i hapse göndermekle tehdit etti. Ben de buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza soruyorum; siz değil miydiniz Millet İttifakı’nı terörist ilan eden? Siz değil miydiniz, CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu ittifaka oy verenleri hainlikle suçlayan? Merak etmeyin bu büyük millet her şeyin farkında…

Bizler Milas’ta bu ittifakı kurarken, olmazsa olmazımız, hiçbir şekilde HDP ile yan yana gelmeyecek olmamızdı. Nitekim de gelmedik, gelmeyeceğiz.

Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanına yine buradan sesleniyorum; mademki HDP bir terör örgütünün siyasi kanadı, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı davranıyor, neden kapattırmıyorsun? Yargı senin elinde… Kanun, kanun hükmünde kararname çıkarmak senin elinde… Senin iki dudağının arasından çıkan her söz madem kanun gibi, öyleyse gereğini yap…”

 

“Dışarıda dostumuz, içeride huzur kalmamıştır”  

Beçin’deki seçim bürosunun açılışı için düzenlenen törende son konuşmayı yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sözlerine bir kez daha eski Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı’ya, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı ve şöyle devam etti:

“Bugün de Sayın Başkan bizimle birlikte omuz omuza mücadeleyi sürdürüyor. Huzurlarınızda bir kez daha şahsım ve bütün Milas halkı adına teşekkür ediyorum. Çünkü bize, birçok temel ve önemli sorunları halledilmiş bir Beçin devretmiştir.

Değerli Mahalle sakinlerim. Az önce konuşan arkadaşlarım, ülkemizin içinde bulunduğu durumu kısaca özetledi. Söylediklerinde eksik var, fazlası yok. Bugün dışarıda dostumuz, içeride huzur kalmamıştır. Bu ittifak, milletimizin ekmek-su gibi ihtiyaç duyduğu bir ittifaktı. Dolayısıyla bu ittifakın kurulmasında emeği geçen, başta her iki partinin genel başkanları olmak üzere, il ve ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e, Milas’ta da şahsıma duyulan güven dolayısıyla kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Büyükşehir Belediyemizin gerçekten Milas’a önemli katkıları olmuştur. Seçim öncesinde başlattığımız, seçim sonrasında Büyükşehire devrettiğimiz altyapımızı, büyükşehir belediyemiz tamamlamıştır. Yine ilçe merkezindeki bazı caddelerin düzenlemelerini de büyükşehir belediyemiz yapmıştır. En önemlisi de ilçemiz adına çok önemsediğimiz bir hizmeti sağlamıştır. Artık Milas olarak vahşi atık depomuz tarihe karışmıştır. Son derece modern bir katı atık deposunu Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgemizin hizmetine sunmuştur. İkinci etap çalışmaları tamamlandığında ise Milas, elektrik enerjisini çöpten üreten bir kent olacaktır. Bu proje, Milas için ve Türkiye için örnek, prestij niteliğinde bir projedir.

Geride bıraktığımız iki dönemde Beçin Mahallemize önemli hizmetlerde bulunduk. Elbette yeterli değil. Diğer yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlarımız gibi Beçin Mahalle sakinlerimiz de her şeyin en iyisine layıklar. Dolayısıyla daha burada yapacak çok işimiz var.

Bunları birlikte planlayacağız ve birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlerden gelecek her türlü hizmet talebini geri çevirmedim, önümüzdeki dönemde de çevirmeyeceğim.

Sözlerimin başında da belirttiğim gibi bu ittifaka ihtiyacımız vardı ve böyle bir oluşumun başkan adayı olmaktan da gurur duyuyor, seçim büromuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Millet İttifakı’na ait Beçin Mahallesi seçim bürosunun açılış kurdelası kesildi.

Öte yandan açılışa katılan kadınlara, Beçin Mahalle Örgütü tarafından çiçek dağıtımı yapıldı ve açılışa katılanlara lokma ikramında bulunuldu. Beçin programı, daha sonra esnaf ziyaretleriyle sürdü.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis