Milletvekili Özcan’dan eğitim değerlendirmesi…

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, düzenlediği basın toplantısıyla eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekerek yapılması gerekenler hakkında açıklama yaptı. 

Milletvekili Özcan’dan eğitim değerlendirmesi…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve CHP örgütü mensupları ile birlikte gazetecilere açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, emekli bir öğretmen olduğunu ve eğitimle yakından ilgilendiğini ifade ederek, son dönemde gerçekleştirilen icraatlarda hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında sınıfta kaldığını söyledi. 
Yükseköğretimde geçmiş yıllara oranla yurtiçi ve yurtdışı akademik yayınlarda Türkiye kaynaklı atıflarda ciddi düşüler meydana geldiğini ifade eden Milletvekili Özcan, Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde yapılan Eğitim Çalıştayı hakkında bilgi verdi.
Açıklamasında iktidarı eğitim konusunda eleştiren Milletvekili Özcan, CHP iktidarında öğretmenler için gerçekleştirmesi düşünülen vaatler hakkında şunları kaydetti:
“Öncelikle Öğretmen Meslek Kanunu çıkaracağız. Öğretmenlerin hakkını, hukukunu garanti altına alan özel bir yasası olacak. Öğretmenlerimize 3600 ek göstergeyi vereceğiz. Her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere birer aylık ikramiye vereceğiz. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen ayrımını kaldıracağız. Bütün öğretmenler kadrolu çalıştırılacak. Devlet eğitimde açığı kabul etmez. Öğretmen açığını derhal kapatacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede çocuk varsa okul ve öğretmen olacak. Öğretmenlere insan onuruna yakışır bir maaş vereceğiz. Hiç bir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Bütün öğretmenlerin tamamı yoksulluk sınırı altında maaş alıyor. Kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen öğretmenlerle; beraat edenler hakkında takipsizlik kararı verilenler derhal işe başlatılacak. Özel okullara verilen devlet desteğini keseceğiz. Milli Eğitime ayrılan paranın tamamını kamu okullarına harcayacağız. İki eğitime ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına en geç 1 yıl içinde son vereceğiz. Okul Aile Birlikleri’nin yasal statüsüne işlerlik kazandıracağız.”
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde eğitim alanında tespit ettiği sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin de açıklama yapan Milletvekili Özcan, “İl Milli Eğitim Müdürlüklerince taşımalı eğitim kapsamında verilen ihalelerde, Okul Servis Hizmet Yönetmeliği kriterlerine uyulmaması ile yaşanan sorunlar var. Okul Servis Araçları Yönetmeliği, spor alanı olarak geçen arazilerin tahsisi hakkında bir takım sıkıntılar var. 5779 Sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun’da sadece yerleşik nüfusun baz alınması ve turizm sektöründen kaynaklı nüfus yoğunluklarının dikkate alınmaması turizm bölgelerinde desteklenmemesi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bütüncül imar planlarının yapılması işi, Kütür ve Turizm Bakanlığından kaynak aktarılması işi ile ilgili, Turizm İşletme Belgeli Deniz Araçları ile ilgili düzenlemeler, Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmeliğin uygulanması ve ulaşım ana planı – nazım imar planı yetki problemi de dolaylı ve direkt olarak eğitimi olumsuz etkilemektedir.” diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık