Milletvekili Süleyman Girgin, “Durdurma Kararı”nı Yetersiz Buldu..

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, AKP İl Başkanlığı’nın açıkladığı durdurma kararının yetersiz olduğunu belirtti. “Neredeyse Menteşe’nin tamamı arama alanı ilan edilmiş!” diyen Süleyman Girgin’in açıklaması şöyle:

Milletvekili Süleyman Girgin,  “Durdurma Kararı”nı Yetersiz Buldu..

“Üçüncü Derece SİT Bölgesi olan Karabağlar Yaylası’nın, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından ‘Ege Bölgesi Kömür Aramaları Projesi’ne alınması ile başlayan sondaj çalışmaları durdurulduğunu AKP il başkanı ve AKP Muğla Milletvekilleri imzalı bir duyuru ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Kamuoyunun hassasiyetinin dikkate alınması bakımından bu gelişmeyi olumlu ancak eksik buluyoruz.

Açıklamada ‘’tekrar değerlendirmek üzere durdurulmuştur’’ denmekte ve nasıl bir değerlendirme yapılacağı muğlak kalmaktadır.

Köklü çözüm; MTA’nın uhdesinde bulunan 201600344 sicil numarali, 6626 hektar’lık bu ruhsat alanını Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne terk etmesi ve ihale kapsamından tamamen çıkarılması kararının  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilan edilmesidir.

Aksi halde Muğlalılar korkulu rüya görmeye devam edeceklerdir ve sondajların durdurulması tepkiler üzerine bulunan geçici çözüm olmaktan öteye gitmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık