Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİTSO, GALERİCİLER VE İKİNCİ ELCİLER İÇİN  MİLAS BELEDİYESİNDE ÇARE ARAYIŞINDA

    Galericiler ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların işyerlerini "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında konutların altındaki işyerlerini taşımaları için süre 31 Aralıkta sona eriyor. Sürenin dolmasına az bir süre kala MİTSO, ilçede galericilik ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretiyle uğraşanları temsilen bir heyeti Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile buluşturdu. Toplantıda, Milas'ta, galericiler ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti ile uğraşanlar için yönetmelik koşullarına uygun işyerleri oluşturulabilecek seçenekler değerlendirildi.

MİTSO, GALERİCİLER VE İKİNCİ ELCİLER İÇİN  MİLAS BELEDİYESİNDE ÇARE ARAYIŞINDA

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Yapanlar Hakkındaki Yönetmelik gereğince ilgili işyerlerinin konutların altındaki işyerlerini yönetmelik koşullarına uygun alanlara taşımaları için süre daralırken Milas Ticaret ve Sanayi Odası, ilgili meslek sahipleri için girişim başlattı. Milas'ta hemen tümü konutların altındaki işyerlerinde faaliyet göstermekte olan 50 dolayındaki galerici ve ikinci el ticareti yapan işleri sahiplerini geçen Ağustos ayında Muğla Ticaret İl Müdürlüğünden gelen uzmanlarla buluşturan ve yönetmelik hakkında bilgilendiren MİTSO, bu kez de işkolu temsilcilerini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile buluşturdu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer öncülüğünde işkolunu temsilen Ahmet Körpezlioğlu, Gökhan Öner, Soner Çoban ve Talip Kızılateş, Belediye Başkanı Tokat'tan kendilerine uygun yer bulunmasını talep ettiler. Toplantıda, Milas'taki 50 dolayındaki galerici ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan işyerlerini yönetmelik koşullarına uygun bir alanda toplanmayı sağlayacak çeşitli seçenekler değerlendirildi. Milas şehir imar planında 75. Yıl Devlet Hastanesi yakınlarındaki Hazine arazisinde "oto galericiler sitesi" olarak üç parsel halinde toplam 16 bin 716 metrekarelik bir alan olduğu belirlendi. Çalışmaların bu alan üzerinde yoğunlaştırılası konusunda görüş birliği sağlandı. Buna göre; Milas Belediyesi söz konusu alan için bir planlama ve projelendirme çalışması yaparken toplantıya katılan işkolu temsilcileri de bir kooperatif  kurularak tahsisi yapılacak alanda yönetmelik koşullarına uygun işyerleri oluşturulması için işyeri sahipleriye görüşmeler yapacak.  
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta galericilik ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretiyle uğraşan 50 dolayında işyerini temsilen kendilerine randevu veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a teşekkür etti. Özer, yönetmelik gereğince konutların altında faaliyet göstermekte olan galerici veya ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapılan işyerlerinin 31 Aralık tarihine kadar yönetmeliğe uygun yerlere taşınması gerektiğini belirterek "Süre daralıyor. Belki yine ek bir süre tanınabilir. Fakat biz bir an önce bir çözüm bulmak zorundayız. Milas'ta bu işle uğraşan 50 kadar işeyerinin hemen hepsi konutların altında faaliyet gösteriyor. Hepsinin de 31 Aralık'a kadar uygun alanlara taşınması gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımız talebimize ilgi göstererek randevu verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Toplantıda sanırım, bu kısa süre içinde en uygun olabilecek bir durum ortaya çıktı. Bunu hep birlikte değerlendireceğiz. Bu sorunu bir daha gündeme gelemeyecek şekilde çözmek istiyoruz" diye konuştu.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da şehir imar planında "oto galericiler sitesi" olarak belirlenen Hazine arazisinin planlamaya uygun şekilde tahsisi ve düzenlenmesi için Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşeceğini belirtti. Tokat,  ayrıca söz konusu arazinin projelendirme taslağının oluşturulması için de belediye olarak bir çalışma yürüteceklerini bildirdi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in çağrısı üzerine, işyeri sorunlarını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a ileten işkolu temsilcileri de sorunlarına gösterdikleri ilgi için Muhammet Tokat ve Reşit Özer'e teşekkür ettiler ve en kısa sürede meslektaşlarını bir araya getireceklerini ve kooperatifleşme konusunda girişim başlatacaklarını ifade ettiler. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis