Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla’da Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi

​​​​​​​Özellikle pandemi sürecinde, yoğun bakım ünitelerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ve pandemi sürecinde, bir çok kez, vakaların artışları sonrasında, Muğla ve ilçelerindeki yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği nedeniyle, hastaların başka illerdeki hastanelere gönderilmek zorunda kaldığını da biliyoruz. Bu arada öğrendik ki, Muğla’daki hastanelerimizde çocuk yoğun bakım üniteleri yokmuş.

Muğla’da Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi

Ancak, Muğla’nın iktidar milletvekilleri M.Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın gönderdiği bir bilgilendirme notundan, artık Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi, geçtiğimiz günlerde hizmete girmiş.

Gökcan ve Demir yaptıkları açıklamada; “Muğlamızda  yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan çocuklar şimdiye kadar başka illere ve hastanelere sevk edilmekteydi. Bu ihtiyacı karşılamak için çalışmalara başladık. Gerekli girişim ve temaslarda bulunduk ve Hamd olsun olumlu sonuç aldık. Artık bu tür hastalara hastanemizde bakabilmek, yapılan hasta sevklerini en az düzeye indirmek, sevk sırasında oluşan olumsuzlukların önüne geçebilmek amacı ile 1 ay-18 yaş arası çocukların yatırılabileceği, 5 yataklı, üçüncü düzey çocuk yoğun bakım ünitesi Muğla ve bölge halkına hizmete vermek üzere faaliyete başlamıştır.” dedi.

Yeni hizmete giren Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin; 4 adet solunum cihazı, 5 adet monitör, 8 adet sıvı infüzyon pompası, 5 adet aspiratör, 1 adet ultrsasongrafi cihazı,  1 adet acil ilaç arabası ve 1 adet defibrilatörü ile tam donanımlı olduğu belirtildiği açıklamada, “Hastanemiz 3. Seviye çocuk yoğun bakım ünitesinin hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni eder, tüm hastalarımıza acil şifalar dileriz. Dileğimiz hiç bir çocuğumuzun yoğun bakıma ihtiyaç duymamasıdır” dendi.

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis