Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muhtarların gündemi yine elektrik

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında düzenlenen ekim ayı muhtarlar toplantısında söz alan muhtarlar, mahallelerindeki sorunları idare amirlerinden oluşan heyete sundu. Birçok mahalle muhtarı, en büyük sorunun elektrik altyapısı olduğunu söyledi.

Muhtarların gündemi yine elektrik

Milas’ta ekim ayı muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında düzenlenen toplantıya, kurum müdürleri ve amirleri katıldı. Toplantıda söz alan muhtarlar, yaşadıkları mahallelerin sorunlarını ilgili kurumun amirlerine aktardı. 
Toplantıda yine muhtarların altyapı sorunları ön plandaydı. Çok sayıda mahalle muhtarı elektrik dağıtım şirketi olan Aydem ile ilgili yaşadıkları sorunları iletti. Salonda bulunan Aydem temsilcisi, kendilerine yöneltilen sorunları cevaplandırdı. 
Bağdamları Mahalle Muhtarı Dursun Gün, MUSKİ tarafından sayaçların 4 ayda bir okunduğunu, bu sürenin çok uzun olduğunu belirterek sürenin kısaltılmasını istedi.
Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun ise okulun kapısının farklı amaçlar için yerinin değiştirildiğini ve bu konuda tahkikat başlatılmasını istedi.
Toplantıda ayrıca Milas’ın Gazipaşa-Firuzpaşa Muhtarı Recep Panay’a bir ödül verildi. Panay ödülünü, okuduğu şiirin ardından gözyaşlarıyla teslim aldı.
Toplantının sonunda PTT Müdürü Nafize Canlıoğlu tarafından tebligatlar ile ilgili sunum yapıldı.
Son olarak açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, 2014-2019 yılları arasında çok yıprandıklarını belirterek, ”Ama kuruluş sürecinde o kadar çok sorun ve taleple karşılaştık ki, biz de köyde yetişmiş ve muhtarlık yapmış birinin oğlu olarak ‘bunları nasıl yerine getirebiliriz’ diye müthiş bir gayret içine girdik. Yüksek bütçelerle çalışmalar yaptık. Şimdi o süreci biraz tamamlamış ve işleri yoluna koymuş durumdayız. Hatta arkadaşlar ziyaretime geldiler. 20 seneden bu yana Milas Belediyesi’nde çalıştıklarını ve ilk defa ayın 15’inde maaş aldıklarını söylediler. Memur maaşını alıyordu ama işçi alamıyordu. Bu süre içinde ilk defa personelimiz, işçilerimiz gününde maaş alma imkanına ulaştılar.” dedi.
Ekim ayında belediye bütçesinin gerçekleştirildiğini söyleyen Tokat, “Bütçe ve stratejik plan bağlanması ile birlikte bundan sonraki süreçte tamamen muhtarlarımızla muhataplığımız olacak. Yeni yıla da oluşturulmuş reel bütçelerle ve sağlam oluşturulmuş iş programlarıyla gireceğiz. Nefes alma süreci içerisinde yeni seçilmiş muhtarlarımızda çok acelecilik var. Çok acele etmeye gerek yok. Çünkü sizler de seçilerek gelmiş insanlarsınız. Bugün yaptığınız yarın unutulacak. Önemli olan bütçeleri koruyarak çalışma sürecini devam ettirmek.” şeklinde konuştu.
Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak olan 6. Zeytin Hasat Şenliği’ne tüm muhtarları ve vatandaşları davet etti.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis