Öğrenciler zeytinin yolculuğuna tanık oldular...

Geçtiğimiz hafta İMİ Koleji ana sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri,Güllük sapağındaki Zeybekler Zeytinyağı Fabrikasının misafirleri oldular. Zeytinin yolculuğunu Doç. Dr. Figen Çukur anlatımı ile görerek, öğrendiler.

Öğrenciler zeytinin yolculuğuna tanık oldular...

İmi Koleji Gülen Yüzler, Yıldızlar ve Papatyalar Ana Sınıfları öğrencileri ve öğretmenleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Zeytin Hasat Şenliği Üst Komisyon Üyesi Doç. Dr. Figen Çukur’un anlatımı ile zeytinin ağaçtan toplanmasından, fabrikaya gelişine, yağ sıkımından, posasının (prina) ne yapıldığına kadar, her anına tanık olarak, öğrendiler.

Zeybek ailesi ise, öğrencilerin bilgilenmeleri için bu uygulamayı sürekli yapabileceklerini belirterek, “Böylesi öğretici ziyaretler, hem bizler hem de öğrenciler için gerçekten çok faydalı oluyor. Bizler kendimizi ve yaptığımız işi anlatma olanağı sağlamış oluyoruz, öğrenciler ise bölgemizin genel geçim kaynaklarının başında olan zeytin hakkında basitçe bilgilere sahip olarak, zeytinin yolculuğunu gözleri ile görüp, Doç. Dr. Figen Çukur tarafından da bilgilendirilme yaparak öğrendiler. Bizler bu çok faydalı olduğunu düşündüğümüz uygulamayı sürekli yapma taraftarı olduğumuzu altını çizerek belirtiriz. Bu ziyaret bizleri çok mutlu ve memnun etmiştir” dediler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Zeytin Hasat Şenliği Üst Komisyon Üyesi Doç. Dr. Figen Çukur ise bu ziyarette bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilere zeytinin yolculuğu sırasında küçücük bir katkım olduysa ne mutlu bana. Bu tarz tüm etkinliklerde seve seve bulunurum. Bizler zeytini ve yolculuğunu ne kadar anlatırsak o kadar iyi. Zeybek ailesine teşekkür ederim” dedi.

Ziyaret sırasında ayrıca Denizbank Müdürü ve aynı zamanda Bafa’da zeytin üreticisi İsmet Aloğlu da bulundu vebu tür uygulamaların çok önemli olduğunu dile getirerek, Zeybek ailesine teşekkür etti.

Cemil Zeybek, Sercan Zeybek ve İbrahim Zeybek tarafından ağırlanan öğrencilere, ziyaret sonunda çeşitli ikramlarda bulunularak, ayrıca küçük şişelerde zeytinyağları hediyeedildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık