Öğretmenlerden müzik ziyafeti

İlçemizdeki okullarda Müzik Öğretmeni olarak görev yapan öğretmenlerimiz, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın şefliğinde, Amfi Tiyatro’yu dolduran Milaslılara tam anlamıyla bir müzik ziyafeti sundu.

Öğretmenlerden müzik ziyafeti

Atatürk Kültür Merkezi (Amfi Tiyatro), ilçemizdeki okullarda müzik öğretmeni olarak görev yapan öğretmenlerimizin, birbirinden güzel Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerini seslendirmelerine ev sahipliği yaptı.

Aynı zamanda Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni olan Ali Çakır’ın şefliğinde gerçekleşen konsere; “Milas Kaymakamı Eren Arslan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve şube Müdürleri Akın Coşkun ile Türker Yurtsever, okul müdürleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

2 bölüm halinde gerçekleşen konserin ilk bölümünde, Türk Sanat Müziği eserleri seslendirilirken, ikinci bölümde ise yurdun dört bir tarafından belirlenen türkülere yer verildi.

Öğrencilerden oluşan mehteran takımının ve Şehit Murat İnci İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu simgeleyen ‘Diriliş’ gösterisiyle başlayan gecede, müzik öğretmenlerimiz performanslarıyla göz doldurdular.

Fransız asıllı olup ilçemiz Göldere Mahallesi’ne yerleşen Keman Sanatçısı Nicole Boysel’in Türkçe seslendirdiği şarkı, dinleyenlerin beğenisini kazanırken, gecenin finalini yapan Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mustafa Tezcan ise kendi bağlamasıyla çalıp söylediği 2 türkü ile dinleyenleri adeta büyüleyerek, büyük bir alkış aldı.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık